نمای کرتین وال – مزایا و روش های اجرای نمای کرتین وال

نمای کرتین وال

نمای شیشه ای یکی از زیباترین نماهای ساختمانی است که بیشترین کاربرد را در نمای ساختمان های تجاری، اداری و برج های بلند، دارد. نمای شیشه ای انواع مختلفی دارد و به گروه های مختلفی تقسیم می شود. یکی از انواع نمای شیشه ای نمای کرتین وال می باشد. در این مقاله توضیحاتی در مورد نمای کرتین وال ارائه شده است که امیدوارم مورد توجه شما عزیزان قرار بگیرد.

https://www.instagram.com/namasaz1/
نمای فریم لس
پنل جی اف ار سی | gfrc - تایل بتنی جی اف ار سی
پنل جی اف ار سی طرح برمودا 2
کرتین وال - نمای کرتین وال
کرتین وال

کرتین وال چیست؟

کرتین وال به معنی دیوار پرده ای می باشد. کرتین وال به عنوان یک سیستم پوشش دهنده خارجی ساختمان است. این دیوار برای جلوگیری از نفوذ آب، عدم تبادل حرارتی بین داخل و خارج ساختمان طراحی و اجرا می شود. کرتین وال دیواری است که به غیر از بار وزن خود، هیچ گونه باری را تحمل نمی کند و هیچ نقش سازه ای ندارد. فقط نقش جدا کردن قسمت بیرونی و داخلی ساختمان را بر عهده دارد. این دیوار برای مقاومت در برابر زلزله، شرایط آب و هوایی بیرون، نیروی باد و وزن خود طراحی می شود و محاسبات آن انجام می شود.

کرتین وال فریم لپس - کرتین وال فیس کپس
نمای کرتین وال

 

کرتین وال فقط برای تحمل  به دلیل اینکه کرتین وال نقش سازه ای ندارد، می توان سازه آن را با استفاده از مواد و متریال سبک ساخت. از طرفی سبک تر شدن نما، باعث سبک تر شدن ساختمان و بالا رفتن مقاومت آن در برابر زلزله می شود. کرتین وال، نیرو های افقی حاصل از باد را به وسیله ای اتصالاتی که دارد، به دال و تیر و به طور کلی به همه ی سازه منتقل می کند.

نمای کرتین وال
نمای کرتین وال

بخش های تشکیل دهنده سیستم کرتین وال

سیستم کرتین وال به صورت کلی از دو بخش سازه نگه دارنده و مصالح پرکننده تشکیل می شود. اولین کرتین وال ها با استفاده از سازه ی نگه دارنده فولادی ایجاد شده است. اما با توجه به اینکه کرتین وال سازه ای باربر نیست، امروزه سازه ی نگه دارنده آن را با مصالح سبک می سازند. از مصالح سبکی مثل پروفیل های اکسترود شده آلومینیومی برای سازه ی نگه دارنده کرتین وال استفاده می شود. در این سیستم در بیشتر موقع از شیشه به عنوان مصالح پرکننده استفاده می شود. استفاده از چند لایه شیشه در این سیستم باعث ایجاد لایه ی هوا در پوسته ی ساختمان و عایق شدن ساختمان می شود. در این صورت در مصرف انرژی صرفه جویی بسیار بالایی می شود و هیچ گونه تبادل حرارتی بین داخل و خارج ساختمان رخ نمی دهد.

https://www.instagram.com/namasaz1/
نمای کرتین وال
نمای جی اف ار سی - اجرای نمای جی اف ار سی
پنل جی اف ار سی طرح کیهان

البته به غیر از مزایای زیادی که شیشه به عنوان پرکننده در سیستم کرتین وال دارد، برای کنترل فاکتورهایی مثل دمای آسایش و دید مطلوب نیازمند محاسبات پیچیده و خاصی است. به همین دلیل در ساختمان هایی مثل مسکونی و بیمارستان ها که در شب هم مورد استفاده قرار می گیرند، از مصالح دیگری برای محدود کردن دید به داخل، در کنار شیشه استفاده می کنند. مصالحی مثل صفحات فلزی، ورق کامپوزیت پنل، سنگ، سرامیک، شیشه اسپندرل و چوب. از مصالحی مثل لوور آلومینیومی هم بر روی شیشه ها برای کنترل نور و دید استفاده می شود.

پیشنهاد مطالعه: نمای اسپایدر – موارد مهم نمای اسپایدر
https://www.instagram.com/namasaz1/
نمای کرتین وال
جی اف ار سی نما - تایل جی اف ار سی- نمای ساختمان جی ار سی
پنل جی اف ار سی طرخ مهراز ۲

 

نمای کرتین وال - نمای ساختمان کرتین وال
نمای کرتین وال

مزایای نمای کرتین وال

  • جلوگیری از نفوذ آب به داخل ساختمان
  • جلوگیری از هدر رفتن گرما و تبادل حرارتی بین داخل و خارج ساختمان
  • کیفیت بالای ساخت
  • سرعت اجرای بالا
  • کاهش مصرف انرژی
  • سبک بودن و کم کردن بار مرده ساختمان
  • حداکثر استفاده از روشنایی طبیعی روز
  • کاهش هزینه نگهداری و مراقبت
  • به آسانی ترکیب شدن با سایر پوشش های نما
  • امکان نصب انواع بازشو بر روی آن
  • جذابیت بالای نمای ساختمان
  • امکان زیباتر کردن نمای ساختمان در صورت استفاده از شیشه های رنگی
  • محدود کردن دید به داخل با استفاده از شیشه های رفلکس
  • قابل محاسبه بودن مصرف انرژی با انتخاب نوع شیشه
  • به وجود آمدن یک محیط جذاب و دلنشین در داخل سازه
  • ایجاد فضای داخلی دلنشین و با آرامش با نوع انتخاب شیشه

 

پیشنهاد مطالعه: نمای جی اف ار سی چیست؟ – جی ار سی (grc) یا جی اف ار سی (gfrc)؟
https://www.instagram.com/namasaz1/
نمای کرتین وال

خصوصیات و ویژگی ها

  • امکان استفاده از شیشه های چند جداره در سازه
  • امکان استفاده از درپوش های متفاوت
  • امکان عایق کردن سطح نما
  • نصب آسان و سریع و کاربردی
  • قابل استفاده به صورت المان سازه
  • امکان ساخت به صورت ترمال بریک، دوکی، ساده و…
  • امکان استفاده از مقاطع و ابعاد مختلف با توجه به نیاز پروژه
  • مجهز بودن به سیستم تخلیه هوا و آب باران
کرتین وال یو چنل - کرتین وال شیشه
کرتین وال
پیشنهاد مطالعه: مشخصات فنی بتن اکسپوز – دیتیل اجرایی بتن اکسپوز

روش های اجرا

روش استیک

روش استیک به نوعی یک روش کارگاهی می باشد. در این روش بخش عمده ای از کار در محل پروژه و کارگاه ساختمانی صورت می گیرد. در روش استیک کلیه اتصالات، من جمله اتصال پروفیل های آلومینیومی عمودی به سازه اصلی ساختمان و نصب پروفیل های افقی بر روی آن در طرح کرتین وال، توسط براکت های گالوانیزه و ضدزنگ انجام می شود. تمامی اتصالات در این روش بایستی به صورت همسان و هم ردیف و همچنین به صورت متناوب، انجام شود. روش استیک زمان اجرای بیشتری را نیازمند است.

اجرای نمای شیشه ای نمای کرتین وال وابسته به دو عامل استحکام و خطوط نمایان نما می باشد. نمای شیشه ای کرتین وال به روش اجرا می شود.

https://www.instagram.com/namasaz1/
نمای کرتین وال

سیستم درپوش دار

زیرسازی در این سیستم توسط پروفیل های افقی و عمودی که به ترانسومس (transoms) و مولیونز (mullions) معروف هستند انجام می شود. در این روش شیشه ها به صورت مستقیم بر روی سازه ی لامل قرار گرفته و توسط یک درپوش فشاری، شیشه را از بیرون بر روی لامل آلومینیومی محکم می کنند. مقاوم کردن این سازه برای مقابله با شرایط آب و هوایی مختلف با استفاده از لاستیک های آب بندی EPDM انجام می شود. به جهت زیبایی کار، می توان از درپوش های متنوعی با عرض  سانتی متر و طول و طرح های مختلف بر روی لامل ها استفاده کرد.

سیستم نیمه قابدار

در این سیستم یکی از عضو های عمودی یا افقی به صورت دلخواه حذف می شود و از چسب های پایه سیلیکونی مخصوص و لاستیک های عایق استفاده می شود.

https://www.instagram.com/namasaz1/
نمای کرتین وال شیشه ای
پنل بتنی پیش ساخته - پنل بتنی نما
پنل بتن اکسپوز طرح کیت کت

سیستم بدون قاب (فریم لس)

این سیستم همانطور که از اسمش پیداست قاب دور شیشه موجود نمی باشد و از بیرون فقط سطح شیشه و درز کوچک ما بین شیشه ها دیده می شود. این سیستم بدین صورت است که هر یک از دهانه های شیشه در پشت خود دارای فریمی است که مانند قاب شیشه را نگه داشته است. این فریم توسط لقمه های مخصوص آلومینیومی بر روی لامل نصب شده است. با این وجود سطح شیشه در نما کاملا یکدست خواهد بود.

پیشنهاد مطالعه:بتن اکسپوز رنگی – پانل پیش ساخته
کرتین وال استیک - کرتین وال شیشه ای
کرتین وال

البته قابل ذکر است که سیستم فریم لس یا بدون قاب به دو روش اجرا می شود:

روش فریم لس U-Channel

در این روش اسپیسر های شیشه (فاصله نگهدار) در شکل U در می آیند. این باعث می شود که توسط لقمه های مخصوص فلزی نگهداره شیشه بر روی وادار های آلومینیومی لامل فیکس و نصب شوند. فاصله ی خالی باقی مانده بین شیشه ها، توسط چسب های سیلیکونی مخصوص پر می شوند. این روش جزء روش های مقرون به صرفه می باشد. البته اجرای این روش با توجه به نوع اتصال شیشه و میزان تحمل بار برای ساختمان های مرتفع توصیه نمی شود.

کرتین وال یونیتایز - کرتین وال فریم لپس
کرتین وال
روش فریم دار

در این سیستم شیشه ها در کارخانه ی تولید شیشه بر روی فریم های آلومینیومی آماده نصب می شوند. این فریم ها که شیشه ها روی آنها نصب شده است، به صورت پنل های آماده در محل پروژه بر روی سازه تشکیل شده توسط لامل های افقی و عمودی نصب می شوند. این سیستم به عنوان یک سیستم اجرای با استحکام بالا شناخته شده است. همچنین این سیستم از سرعت اجرای بالایی برخوردار است.

https://www.instagram.com/namasaz1/
نمای فریم لس

در اینستاگرام با ما همراه باشید

همکاری-با-ایناب
همکاری-با-ایناب
چرا ایناب
چرا ایناب

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *