با ما در اینستاگرام همراه باشید.
معرفی کمیته نما و منظر
با توجه به مستندات قانونی کشور، مصوبه در تاریخ 25/9/87 شورای عالی شهرسازی و معماری ایران و مصوبه مورخ 2/9/91 شورای اسلامی شهر مشهد و همچنین نامه معاونت شهرسازی و معماری به شماره 147856/91/29 مورخ 25/9/91 در خصوص ضوابط و مقررات ارتقاء کیفی منظره و سیمای شهری، توجه به طراحی خط آسمان در نما، هماهنگی و وحدت ابنیه و… در در ساماندگی و زیبایی منظره ی مجموعه شهری مورد تأکید قرار گرفت. به همین دلیل کمیته فنی نما از زمستان سال 91 با هماهنگی با شهردار، معاون شهرسازی و رئیس شهرسازی منطقه، فعالیت خود را در خصوص ارتقاء کیفی منظر و سیمای شهری در منطقه 11 شهرداری مشهد آغاز کرد.
کمیته نما
کمیسیونی که طبق تفاهم نامه ای بین سازمان نظام مهندسی و معانت شهرسازی و معماری، جهت ارزیابی و تأیید نمای ساختمان ها در سطح شهر تشکیل شده است را به اختصار کمیته نما می گویند. این کمیسیون زیر نظر شهرداری به فعالیت می پردازد. محل اسقرار این کمیته در معاونت شهرسازی و معماری شهرداری می باشد.
اهداف ایجاد کمیته نما
هویت و منظر شهری برای هر شهر از اهمیت بالایی برخوردار است. نمای ساختمان ها از جمله عوامل مهمی هستند که بر کیفیت و زیبایی منظره شهری تأثیر گذارند. به همین دلیل برای کنترل نماهای ساختمان و ایجاد نماهایی با ضوابطی خاص که بر کیفیت و زیبایی منظره ی شهری بیفزاید بایستی چاره ای اندیشیده می شد. از اهداف مهم ایجاد کمیته نما می توان موارد زیر را نام برد.
- ارتقاء کیفی سیما و منظر شهری
- توجه به اقلیم در امر نماسازی
- حفظ هویت شهری
- رسیدن به سطوح وحدت یافته و هماهنگ در فضای شهری
- ارتقاء کیفی فضاهای شهری
- افزایش کیفیت ساخت و سازهای شهری با نظارت مستقیم بر کار
- ساماندهی و نظم بخشی به نماهای شهری و جلوگیری از بی نظمی ها
کمیته نما بر چه ساختمان هایی نظارت دارد
بعد از تشکیل کمیته نما، این کمیته در شروع کار نماهای ساختمان های ایجاد شده در حاشیه خیابان های اصلی شهر را مورد بررسی و تجزیه و تحلیل قرار می دهند. این ساختمان ها موظف هستند که طرح نمای ساختمان خود را برای تأیید به کمیته نما ارسال کنند. طراح نمای ساختمان و مالک ساختمان برای توضیح درمورد طرح خود بایستی در صورت نیاز در کمیته نما، حاضر شوند.
مفاهیم و تعاریف پایه در کمیته نما
- نمای اصلی
کلیه سطوح نمایان ساختمان که مشرف به فضای آزاد، معابر عمومی و فضای مالکیت است و از فضاهای عمومی، میادین و معابر قابل مشاهده می باشد.
- نمای جانبی
کلیه سطوح ساختمان که مشرف به پلاک های همجوار است و از معابر و فضاهای عمومی قابل رویت است.
منظور از آجر و سنگ، آجر نما و سنگ مناسب برای نمای اصلی و جانبی ساختمان است.
- نما
کلیه سطوح ساختمان اعم از نمای جانبی و نمای اصلی که از معابر و فضاهای عمومی قابل رویت است، نمای شهری محسوب می شود.
- خط آسمان
خط نهایی وانتهایی ساختمان که به خط بام نیز معروف است و به نوعی موجب پیوستگی و هماهنگی بدنه ساختمان می شود.
- بازشوها
شامل در و پنجره ها می شود.
- تناسبات در نما
به تمام تئوری هایی گفته می شود که برای به وجود آوردن احساس نظم بین اجزای یک ترکیب بصری ایجاد شده است. منظور از تناسبات، جنس و رنگ مصالح، فرم های تقسیم بندی شده بر روی سطوح نما و… می باشد.
- تابلوی نام ساختمان
تابلویی که در محلهای مجاز برای معرفی ساختمان نصب می گردد.
- مصالح
مصالح مورد استفاده در نمای ساختمان به صورت کلی آجر، سنگ، سیمان، بتن، شیشه و مصالح جدید مثل جی اف ار سی هستند که از عوامل مهم و تأثیر گذار در استحکام و دوام نما محسوب می شوند.
دامنه کاربرد ضوابط کمیته نما
به منظور کنترل نماهای شهری و ایجاد منظره و مجموعه شهری منظم و زیبا، ضوابط اجرایی نماسازی در خصوص کلیه ساختمان های مسکونی، اداری، مجتمع های تجاری، درمانی، رفاهی، خدماتی، آموزشی، فرهنگی-مذهبی و کاربری های مختلط لازم الاتباع می باشد.
ضوابط مربوط به سیما و منظر
- طرح و اجرای بناهای واقع در مناطق تاریخی شهر باید دارای مقیاس انسانی بوده و دانه بندی و ریخت شناسی مشابه بافت تاریخی شهر داشته باشد. در طراحی معماری بناهای کلان مقیاس، تقسیم بنا به احجام متناسب با دانه بندی بخش تاریخی شهر الزامی است.
- در احداث ابنیه، انتخاب مصالح نماهای ساختمانی باید به گونه ای باشد که علاوه بر رعایت ضوابط و مقررات طرحهای جامع و تفصیلی و سایر مصوبات شورای عالی شهرسازی و معماری ایران، موجب آلودگی محیط زیست نشود و قابل بازیافت و پاکسازی باشد. به شهرداری ها امکان داده می شود تا طی برنامه ای 2 ساله نسبت به بهسازی مصالح نمای ساختمانهای موجود در شهرها اقدام نمایند.
- در پاکسازی مصالح ساختمانی، رنگ و بافت و مصالح نما در بخش های تاریخی شهر همخوانی داشته و ترجیحاً از مصالح بوم آورد (محلی) انتخاب شوند.
- کلیه تابلوهای مربوط به فعالیتهای شهری اعم از تجاری، درمانی، خدماتی، اداری و…. در سطح شهرها باید در انطباق با مبحث بیستم مقررات ملی ساختمان، به صورت هماهنگ برای صنوف مختلف تهیه شود. ابعاد، فرم، طرح و محل نصب تابلوها باید توسط کمیته تعیین و مالکین و بهره برداران ملزم به رعایت این مقررات می باشند.
- تعدد تابلوهای معرف کاربری در یک منظر شهری مجاز نمی باشد؛ و هر تصرف تنها مجاز به استفاده از یک تابلو در نما یا جداره هر یک از معابر شهری که تصرف مذکور در حاشیه آن قرار دارد، است.
- به منظور ساماندهی و ایجاد هماهنگی میان تابلوهای تبلیغاتی در مقیاس شهری، به شهرداری ها اختیار داده می شود تا نسبت به تهیه ضوابط و مقررات مربوط به محل و نحوه استقرار تابلوهای شهری (بیلبوردها) نقاشی ها، جداره ها، استفاده از نمایشگرهای بزرگ شهری، تابلوهای تبلیغاتی، تابلوهای راهنمای شهری (نام خیابانها و میادین و…) اقدام نماید و به تصویب کمیته برساند. رعایت تصمیمات کمیته در این زمینه برای دستگاهها، سازمانها، نهادها و مؤسسات دولتی و عمومی در اولویت قرار دارد.
- پیش آمدگی بدنه ساختمانها (نظیر بالکن، تراس و…) در فضاهای شهری ممنوع بوده و احداث فضاهای نیمه باز با عقب نشینی دیوارهای خارجی از حد زمین تأمین خواهدشد. این فضاهای نیمه باز جهت تقویت چشم اندازهای مناسب شهری، کاهش اثر تابش شدید خورشید، نگهداری گل و گیاه و موارد مشابه بوده و بهره برداری از این فضاها به عنوان انباری (محل نگهداری مواد غذایی، سوخت و…) و خشک نمودن البسه ممنوع است.
- طراحان موظفند در طراحی ابنیه، فضای مورد نیاز جهت انباری و محل خشک نمودن البسه را در درون ابنیه پیش بینی نمایند. مساحت این فضاها تا سقف 10% (ده درصد) کل مساحت زیربنا جزء مساحت مفید محاسبه نمی شود.
- تمامی پیش آمدگی های موجود بدنه ساختمان ها از حد زمین در هنگام تخریب و نوسازی ابنیه از نما یا جداره ساختمان حذف می شوند
- از تاریخ ابلاغ این مصوبه تا سقف 15 % مساحت زیربنای هر یک از واحدهای مسکونی به فضاهای نیمه باز و پیش فضای ورودی اختصاص خواهدداشت این بخش جزء زیربنا محسوب نمی شود و مسدود نمودن و الحاق نمودن آنها به فضاهای محدود ساختمانها به هر نحو ممنوع می باشد.
- طراحان و مجریان موظفند معماری بناهای واقع در تقاطع معابر را به گونه ای طراحی و اجرا نمایند که به ارتقاء کیفیت بصری و فضایی تقاطع ها منجر شود.
- با توجه به اهمیت معماری نبش، کنج، دروازه ها، طرح و نمای ساختمانهای واقع در این نقاط باید به تایید کمیته برسد.
- در شهرهایی که پوشش نهایی غالب آنها از انواع پوششهای شیبدار می باشد، کمیته رنگ ها، جنس و حدود شیب مجاز آن را به گونه ای معین می نماید که هماهنگی در سیما و منظر شهری فراهم آید.
- استفاده از پوشش های شیبدار، در شهرهایی که استفاده از آن در سنت معماری محل نباشد، ممنوع خواهدبود.
- استفاده از فرمهای نامتعارف (نظیر کشتی، میوه ها و…) در طراحی و احداث بناها، به تشخیص کمیته ممنوع می باشد رعایت این مصوبه برای دستگاهها، نهادها و سازمانهای دولتی در اولویت قرار دارد.
- استفاده از نماهای پرده ای (نماهای آلومینیمی، شیشه ای، کامپوزیت، شیشه های جیوه ای و…) در جداره های بیرونی و قابل مشاهده از عرصه های عمومی، ضمن رعایت مبحث چهارم مقررات ملی ساختمان، برای کلیه بناهای دولتی و عمومی ممنوع بوده و استفاده از این مصالح صرفاً درون بناها مجاز است. به مالکین ابنیه موجود فرصت داده می شود تا ظرف مدت 3 سال، با اولویت بناهای دولتی و عمومی به اصلاح نمای این ابنیه با مصالح جایگزینی که توسط کمیته تعیین می شود، بازسازی نمایند.
- در طراحی و اجرای ابنیه احداث تاسیسات (نظیر چیلر، کولر و…) بصورت نمایان در منظر شهری ممنوع است و تاسیسات باید با تمهیدات مناسب از معرض دید عمومی حذف شوند در ابنیه موجود به مالکان فرصت داده می شود تا مطابق برنامه ای که از سوی کمیته مشخص می شود ظرف مدت 3 سال به اصلاح نما اقدام نمایند.
- از این پس احداث ابنیه ای که به دلیل ارتفاع زیاد و یا درشت دانگی و… حقوق همسایگان را در استفاده از نور، مناظر و مواهب طبیعی سلب نماید ممنوع می باشد. کمیته سنجه های مورد نیاز در این خصوص (نظیر حداقل فواصل و ارتفاع بناها در همسایگی واحدها تعیین خواهد نمود).
- استفاده از بامهای سبز در محل هایی که کمیته تصویب نماید مجاز خواهد بود.
مدارک و مستندات لازم جهت ارائه طرح در کمیته نما براساس تیپ ساختمان ها
تیپ دال
مدارك و مستندات لازم جهت ارائه طرح در کمیته نما
(پروژههای تیپ دال)
(مرحله 1)
- نام پروژه:
- کد نوسازی:
- شماره درخواست پروانه:
- نام مالك:
- آدرس ملك:
- نام طراح پایه یک و یا مشاور صاحب صلاحیت:
- شماره تماس طراح پایه یک و یا مشاور صاحب صلاحیت :
* حضور طراح معرفی شده در جلسه دفاع الزامیست.
تعهد نامه ای که باید مالک یا وکیل تام الاختیار ملک، جزء مدارک ارائه شده به کمیته نما قرار دهد.
تعهدنامه تصدیق مدارک ارسالی به کمیته نما
نکات ضروری جهت ارائه مدارک به کمیته نما
- نقشه ها ی مربوط به نما می بایست توسط مهندس معمار طراح کسر سهمیه ، مهر و امضا شود و متن ذیل را بنویسد: اصول طراحی معماری در طرح نما ، کنترل و جزئیات اجرایی نما مطابق مقررات ملی ساختمان طراحی شده است.
- در صورت ارائه مدارک تغییرات نما (بدون ثبت درخواست سیستمی)، طرح نما می بایست توسط مهندس معمار ناظر کسر سهمیه نیز مهر و امضا شود.
- کلیه اطلاعات و مدارک خواسته شده در اسلاید ها تکمیل و در سایت کمیته نما بارگذاری گردد. (چاپ مدارک لازم نیست)
- اسلاید تعهدات باید با امضا مالک یا وکیل تام الاختیار وی به صورت اسکن شده در این فایل درج شود.
- فایل ارائه شده با نسخه 2010 نرم افزار power point ذخیره گردد.
- نام فایل میبایست به اسم کد نوسازی ملک باشد.
- کلیه نماها میبایست مطابق تصویر مقابل با نمایش ضخامت سقف ها (به صورت خط چین) ، ارتفاع دست انداز پنجره ها ، جان پناه و عرض نما انداره گذاری گردد.
- تاریخ تحویل مدارک، زمان ارائه نهایی با مدارک کامل به کمیته نما میباشد.
- از پذیرش فایل ناقص جهت بررسی در جلسه معذوریم.
دلایل ایجاد کمیته نما:
- اجرای نما مناسب با فضای شهری و منطقه ای
- نمای مناسب با اقلیم
- بالابردن کیفیت فضای شهری
- نظم دادن به نمای شهری و هویت بصری
- بالارفتن کیفیت ساخت
سطح کیفی
- در خصوص پروژه های تیپ دال و ویژه نمای ارائه شده با توجه به اصول و کیفیات معماری ، سطح بندی میشود و با توجه به سطح کیفی، دفاتر و طراح معمار درجه بندی و از تمهیدات تشویقی و یا تنبیهی برخوردار میشوند.
- پروژه های تیپ دال و ویژه که حائز سطحی کیفی یک گردیده اند(به تشخیص کمیته نما) قابلیت بررسی در کمیته لایحه تشویقی را خواهند داشت.
سطح کیفی توسط کمیته نما تکمیل و پر می شود.
مدارک و مستندات لازم
- تصاویر پیشنویس/ پروانه ساختمانی/عدم خلاف/کسر سهمیه/ (در صورت وجود) (تمامی صفحات گواهی)
- تصویر سایت پروژه در مقیاس منطقه با مشخص شدن معابر اصلی
- تصاویر وضعیت فعلی بنا
مرحله ساختمانی: - تصاویر بناهای همجوار (حداقل دو پلاک از طرفین بنا) و روبروی ملک و ابنیه شاخص محله (معاصر و تاریخی در صورت وجود)
- بیان منطق طرح پيشنهادي نما
(نحوه ارائه فرآیند طراحی ميتواند به صورت متن، دیاگرام، كروكي تحليلي و تصوير به دلخواه طراح جهت توجیه طرح، انتخاب گردد) - ارائه نمونه های تطبیقی (متناسب با کاربری، مقیاس و بافت پروژه)
- جانمايي سه بعدی طرح اولیه پروژه در بافت
- ارائه نقشه جرم گذاری همراه با جانمایی دسترسی ها ، آنالیز سایت و….
برای دانلود فایل پاور پوینت (power point) ارائه مدارک به کمیته نما، گروه دال، کلیک کنید.
راهنمای عکاسی از مجاورین و نماهای شاخص محله، جهت ارائه به کمیته نما، کلیک کنید.
مسائل کیفی مدنظر کمیته نما طبق مصوبه شورا، کلیک کنید.
تیپ دال
مدارك و مستندات لازم جهت ارائه طرح در کمیته نما
(پروژههای ویژه و تیپ دال)
(مرحله 2)
- نام پروژه:
- کد نوسازی:
- شماره درخواست پروانه:
- نام مالك:
- آدرس ملك:
- نام طراح پایه یک و یا مشاور صاحب صلاحیت:
- شماره تماس طراح پایه یک و یا مشاور صاحب صلاحیت :
* حضور طراح معرفی شده در جلسه دفاع الزامیست.
مدارک و مستندات لازم
- نقشه سايت پلان جانمايي ملک در ميان بناهاي همجوار و معابر پیرامونی
(مقياس 1/200 يا 1/500) - جانمايي طرح سه بعدی نما در بافت
- تصاوير سه بعدي رنگي با کیفیت از كليه نماهای قابل رويت پروژه از معابر اعم از نمای اصلی و یا نمای جانبی
- نقشههاي نماهاي تمام جبهه هاي قابل رويت از معبر
(معرفی و جانمایی موقعیت مصالح نما با مقياس 1/200 يا 1/100) - تصاویر واقعی مصالح کاربردی به لحاظ بافت و رنگ و سایر مشخصات فنی
- نقشههاي معماري مصوب دارای مهر مهندسین طراح – پلان طبقه همكف
(مقياس 1/200 يا 1/100) - نقشههاي معماري مصوب دارای مهر مهندسین طراح – پلان طبقات و زیرزمین (مقياس 1/200 يا 1/100)
- نقشههاي معماري مصوب دارای مهر مهندسین طراح – پلان بام /باغ-بام در صورت وجود (مقياس 1/200 يا 1/100)
- نقشههاي معماري مصوب – برشهاي عرضي و طولي (مقياس 1/200 يا 1/100)
- ارائه تاییدات مرتبط با پروژه درصورت وجود (رای کمیسیون ماده صد، جرم گذاری ، میراث فرهنگی …).
برای دانلود فایل پاور پوینت (power point) ارائه مدارک به کمیته نما، گروه دال، کلیک کنید.
راهنمای عکاسی از مجاورین و نماهای شاخص محله، جهت ارائه به کمیته نما، کلیک کنید.
مسائل کیفی مدنظر کمیته نما طبق مصوبه شورا، کلیک کنید.
گروه ج
مدارك و مستندات لازم جهت ارائه طرح در کمیته نما
(ساختمانهای گروه ج- ساختمان 6سقف و ارتفاع 17 متر به بالا ، زیربنای بالای 1500مترمربع)
- کد نوسازی:
- شماره درخواست پروانه:
- نام مالك:
- آدرس ملك:
- نام و کد شهرداری طراح معمار :
- نام و کد شهرداری ناظر معمار :
- کد دفتر طراحی:
- تاريخ تحویل مدارک :
تعهد نامه ای که باید مالک یا وکیل تام الاختیار ملک، جزء مدارک ارائه شده به کمیته نما قرار دهد.
تعهدنامه تصدیق مدارک ارسالی به کمیته نما
نکات ضروری جهت ارائه مدارک به کمیته نما
- نقشه ها ی مربوط به نما می بایست توسط مهندس معمار طراح کسر سهمیه ، مهر و امضا شود و متن ذیل را بنویسد: اصول طراحی معماری در طرح نما ، کنترل و جزئیات اجرایی نما مطابق مقررات ملی ساختمان طراحی شده است.
- در صورت ارائه مدارک تغییرات نما (بدون ثبت درخواست سیستمی)، طرح نما می بایست توسط مهندس معمار ناظر کسر سهمیه نیز مهر و امضا شود.
- کلیه اطلاعات و مدارک خواسته شده در اسلاید ها تکمیل و در سایت کمیته نما بارگذاری گردد. (چاپ مدارک لازم نیست)
- اسلاید تعهدات میبایست با امضا مالک یا وکیل تام الاختیار وی به صورت اسکن شده در این فایل درج شود.
- فایل ارائه شده با نسخه 2010 نرم افزار power point ذخیره گردد.
- نام فایل میبایست به اسم کد نوسازی ملک باشد.
- کلیه نماها میبایست مطابق تصویر مقابل با نمایش ضخامت سقف ها (به صورت خط چین) ، ارتفاع دست انداز پنجره ها ، جان پناه و عرض نما انداره گذاری گردد.
- تاریخ تحویل مدارک، زمان ارائه نهایی با مدارک کامل به کمیته نما میباشد.
- از پذیرش فایل ناقص جهت بررسی در جلسه معذوریم.
سطح کیفی
- در خصوص پروژه های تیپ ج نمای ارائه شده با توجه به اصول و کیفیات معماری ، سطح بندی میشود و با توجه به سطح کیفی، دفاتر و طراح معمار درجه بندی و از تمهیدات تشویقی و یا تنبیهی برخوردار میشوند.
- پروژه های تیپ ج که حائز سطحی کیفی یک گردیده اند(به تشخیص کمیته نما) قابلیت بررسی در کمیته لایحه تشویقی را خواهند داشت.
سطح کیفی توسط کمیته نما تکمیل و پر می شود.
مدارک و مستندات لازم
- تصاویر پیشنویس/ پروانه ساختمانی/کسر سهمیه/ عدم خلاف (در صورت وجود)
(تمامی صفحات گواهی) - تصاویر وضعیت فعلی بنا
مرحله ساختمانی: - تصاویر بناهای همجوار (حداقل سه پلاک از طرفین بنا) و روبروی ملک و ابنیه شاخص محله (معاصر و تاریخی در صورت وجود)
- نقشههاي معماري مصوب دارای مهر مهندسین طراح – سایت پلان
- نقشههاي معماري مصوب دارای مهر مهندسین طراح– پلان طبقه همكف
- نقشههاي معماري مصوب دارای مهر مهندسین طراح – پلان کلیه طبقات از جمله زیرزمین، نیم طبقه…
- ارائه طرح سه بعدی (برای پلاکهای سر نبش الزامیست)
- طرح نماهاي تمام جبهههاي قابل رويت از معبر با امضا و متن کنترل طراح معمار کسر سهمیه
(همراه با اندازهگذاری مطابق اسلاید3 و معرفی رنگ و جنس مصالح نما ) - طرح نمای تراز پایه (طبقه همکف با طرح فضای ورودی پیاده و سواره) با امضا و متن کنترل طراح معمار کسر سهمیه (همراه با اندازهگذاری و معرفی رنگ و جنس مصالح نما )
- جزئیات نما
(همراه با اندازهگذاری و معرفی رنگ و جنس مصالح نما )
برای دانلود فایل پاور پوینت (power point) ارائه مدارک به کمیته نما، گروه ج ، کلیک کنید.
راهنمای عکاسی از مجاورین و نماهای شاخص محله، جهت ارائه به کمیته نما، کلیک کنید.
مسائل کیفی مدنظر کمیته نما طبق مصوبه شورا، کلیک کنید.
گروه ویژه
مدارك و مستندات لازم جهت ارائه طرح در کمیته نما
(ساختمانهای ویژه)
- کد نوسازی:
- شماره درخواست پروانه:
- نام مالك:
- آدرس ملك:
- نام و کد شهرداری طراح معمار :
- نام و کد شهرداری ناظر معمار :
- کد دفتر طراحی:
- تاريخ تحویل مدارک :
- سابقه ارائه مدارک (در صورت وجود):
*حضور طراح معرفی شده در جلسه دفاع الزامیست.
تعهد نامه ای که باید مالک یا وکیل تام الاختیار ملک، جزء مدارک ارائه شده به کمیته نما قرار دهد.
تعهدنامه تصدیق مدارک ارسالی به کمیته نما
نکات ضروری جهت ارائه مدارک به کمیته نما
- نقشه ها ی مربوط به نما می بایست توسط مهندس معمار طراح کسر سهمیه ، مهر و امضا شود و متن ذیل را بنویسد: اصول طراحی معماری در طرح نما ، کنترل و جزئیات اجرایی نما مطابق مقررات ملی ساختمان طراحی شده است.
- در صورت ارائه مدارک تغییرات نما (بدون ثبت درخواست سیستمی)، طرح نما می بایست توسط مهندس معمار ناظر کسر سهمیه نیز مهر و امضا شود.
- کلیه اطلاعات و مدارک خواسته شده در اسلاید ها تکمیل و در سایت کمیته نما بارگذاری گردد. (چاپ مدارک لازم نیست)
- اسلاید تعهدات میبایست با امضا مالک یا وکیل تام الاختیار وی به صورت اسکن شده در این فایل درج شود.
- فایل ارائه شده با نسخه 2010 نرم افزار power point ذخیره گردد.
- نام فایل میبایست به اسم کد نوسازی ملک باشد.
- کلیه نماها میبایست مطابق تصویر مقابل با نمایش ضخامت سقف ها (به صورت خط چین) ، ارتفاع دست انداز پنجره ها ، جان پناه و عرض نما انداره گذاری گردد.
- تاریخ تحویل مدارک، زمان ارائه نهایی با مدارک کامل به کمیته نمامیباشد.
- از پذیرش فایل ناقص جهت بررسی در جلسه معذوریم.
سطح کیفی
- در خصوص پروژه های تیپ دال و ویژه نمای ارائه شده با توجه به اصول و کیفیات معماری ، سطح بندی میشود و با توجه به سطح کیفی، دفاتر و طراح معمار درجه بندی و از تمهیدات تشویقی و یا تنبیهی برخوردار میشوند.
- پروژه های تیپ دال و ویژه که حائز سطحی کیفی یک گردیده اند (به تشخیص کمیته نما) قابلیت بررسی در کمیته لایحه تشویقی را خواهند داشت.
سطح کیفی توسط کمیته نما تکمیل و پر می شود.
مدارک و مستندات لازم
- تصاویر پیشنویس/ پروانه ساختمانی/عدم خلاف/کسر سهمیه/ (در صورت وجود) (تمامی صفحات گواهی)
- تصویر سایت پروژه در مقیاس منطقه با مشخص شدن معابر اصلی
- تصاویر وضعیت فعلی بنا
مرحله ساختمانی: - تصاویر بناهای همجوار (حداقل دو پلاک از طرفین بنا) و روبروی ملک و ابنیه شاخص محله (معاصر و تاریخی در صورت وجود)
- بیان منطق طرح پيشنهادي نما
(نحوه ارائه فرآیند طراحی ميتواند به صورت متن، دیاگرام، كروكي تحليلي و تصوير به دلخواه طراح جهت توجیه طرح، انتخاب گردد) - ارائه نمونه های تطبیقی (متناسب با کاربری، مقیاس و بافت پروژه)
- جانمايي طرح سه بعدی نما در بافت
- تصاوير سه بعدي رنگي با کیفیت از كليه نماهای قابل رويت پروژه از معابر اعم از نمای اصلی و یا نمای جانبی
- نقشههاي نماهاي تمام جبهه هاي قابل رويت از معبر(معرفی و جانمایی موقعیت مصالح نما با مقياس 1/200 يا 1/100)
- نقشه سايت پلان جانمايي ملک در ميان بناهاي همجوار و معابر پیرامونی (مقياس 1/200 يا 1/500)
- نقشههاي معماري مصوب دارای مهر مهندسین طراح – پلان طبقه همكف (مقياس 1/200 يا 1/100)
- نقشههاي معماري مصوب دارای مهر مهندسین طراح – پلان طبقات و زیرزمین (مقياس 1/200 يا 1/100)
- نقشههاي معماري مصوب دارای مهر مهندسین طراح – پلان بام /باغ-بام در صورت وجود (مقياس 1/200 يا 1/100)
- نقشههاي معماري مصوب – برشهاي عرضي و طولي (مقياس 1/200 يا 1/100)
- ارائه تاییدات مرتبط با پروژه درصورت وجود (رای کمیسیون ماده صد، جرم گذاری ، میراث فرهنگی …)
برای دانلود فایل پاور پوینت (power point) ارائه مدارک به کمیته نما، گروه ویژه، کلیک کنید.
راهنمای عکاسی از مجاورین و نماهای شاخص محله، جهت ارائه به کمیته نما، کلیک کنید.
مسائل کیفی مدنظر کمیته نما طبق مصوبه شورا، کلیک کنید.
کمیته نمای تهران – ضوابط و مدارک مورد نیاز
کمیته نمای تهران منطقه 1 کلیک کنید.
کمیته نمای تهران منطقه 2 کلیک کنید.
کمیته نمای تهران – منطقه 3 کلیک کنید.
کمیته نمای تهران – منطقه 4 کلیک کنید.
کمیته نمای تهران منطقه 5 کلیک کنید.
کمیته نمای تهران منطقه 6 کلیک کنید.
کمیته نمای تهران – منطقه7 کلیک کنید.
کمیته نمای تهران – منطقه8 کلیک کنید.
کمیته نمای تهران منطقه 9 کلیک کنید.
کمیته نمای تهران – منطقه 10 کلیک کنید.
کمیته نمای تهران منطقه 11 کلیک کنید.
کمیته نمای تهران – منطقه 12 کلیک کنید.
کمیته نمای تهران منطقه 13 کلیک کنید.
کمیته نمای تهران – منطقه 14 کلیک کنید.
کمیته نمای تهران – منطقه 15 کلیک کنید.
کمیته نمای تهران – منطقه 16 کلیک کنید.
کمیته نمای تهران – منطقه 17 کلیک کنید.
کمیته نمای تهران منطقه 18 کلیک کنید.
کمیته نمای تهران – منطقه 19 کلیک کنید.
کمیته نمای تهران منطقه 20 کلیک کنید.
کمیته نمای تهران – منطقه21 کلیک کنید.
یکی از جدیدترین و بهترین متریال های نماهای ساختمان در دنیا که در حال استفاده است و هر روزه نیز استفاده از این نمای ساختمان در دنیا رو به افزایش است جی اف ار سی یا جی ار سی می باشد که مهندسین معمار و سازندگان استقبال بی نظیری ار این متریال داشته اند.
دلایل محبوبیت جی اف ار سی موارد زیر می باشد.
- امکان تولید قطعات مشبک و خاص با ابعاد دلخواه
- ارزشآفرینی برای ساختمان
- مقاومت در برابر تنش و ضربه
- مقاوم در برابر زلزله
- سرعت در اجرا
- سبک سازی ساختمان
- مقاوم در یخبندان و شرایط سخت جوی
- مقاومت در برابر حریق
- تعمیر و تغییر آسان
سپاس از شما