نمای کامپوزیت – مزایا و معایب – روش های نصب و اجرا + قیمت روز

نمای کامپوزیت

نمای کامپوزیت آلومینیوم، به عنوان یک نمای مدرن و بروز تاریخچه و پیشینه ای 60 ساله دارد:

  • دهه ۱۹۶۰: آغاز استفاده از ورق های کامپوزیت آلومینیوم در صنعت ساختمان. در این دوره، آلومینیوم به عنوان ماده‌ای سبک و مقاوم مورد توجه قرار گرفت.
  • دهه ۱۹۷۰: توسعه فناوری و تکنولوژی برای بهبود نماهای کامپوزیت آلومینیوم. این شامل پیشرفت در فرآیندهای تولید، بهبود خواص مکانیکی و ظاهری ورق ها بود.
  • دهه ۱۹۸۰: رشد قابل توجه در استفاده از نماهای کامپوزیت آلومینیوم در ساختمان‌ها به خصوص در کشورهای پیشرفته. این نماها به دلیل ویژگی‌های مانند سبکی، زیبایی، و مقاومت در برابر عوامل محیطی، محبوبیت بالایی پیدا کردند.
  • دهه ۱۹۹۰: بهبود تکنولوژی و طراحی نماهای کامپوزیت آلومینیوم با توجه به نیازهای مختلف ساختمانی. طراحی‌های نوآورانه‌تر، تنوع بیشتر در رنگ‌ها و طرح‌ها، و بهبود در عملکرد حرارتی و صوتی از ویژگی‌های این دوره بود.
  • دهه ۲۰۰۰: رشد روزافزون در استفاده از نماهای کامپوزیت آلومینیوم در سراسر جهان. این نوع نما به یکی از گزینه‌های محبوب برای ساختمان‌های تجاری، مسکونی، صنعتی و نمای برج ها تبدیل شده است.

نمای کامپوزیت چیست؟

نمای آلومینیومی یا به اصطلاح نمای کامپوزیت نمایی است که در پوشش نهایی آن ورق آلومینیوم استفاده شده است. امروزه خیلی مورد استقبال قرار گرفته و دلیل این استقبال وزن کم این متریال و در نتیجه سهولت در اجرا می باشد. ولی باید دقت کرد که از متریال با کیفیت و افراد خبره در اجرا استفاده کرد.  علاوه بر این که آن نما از زیبایی خاصی برخوردار نمی شود، زیبایی ساختمان های اطراف و در نتیجه زیبایی شهر را تحت تاثیر قرار می دهد. در این مقاله توضیحاتی در رابطه با نمای آلومینیومی ارائه شده است که امیدوارم مورد استفاده شما عزیزان قرار بگیرد.

اجرای نمای کامپوزیت بیمارستان هفده شهریور مشهد
نمای کامپوزیت بیمارستان 17شهریور کوهسنگی – مشهد

مزایای نمای کامپوزیت

  • سبک بودن نما: یک دلیل بسیار مهمی که از این نما بسیار استفاده می شود کم وزن بودن آن می باشد،در واقع این ورق ها داری وزنی معادل 5 الی 8 کیلوگرم در هر متر مربع می باشند که قطعا در مقایسه با دیگر نماهای ساختمان نظیر نمای سنگ، نمای شیشه، نمای سیمانی و… دارای وزن کمتری می باشند.
  • سهولت در مونتاژ: از آنجایی که این نما به صورت خشک اجرا می شود و پنل های ورق نیز وزن کمی دارند، نصب و مونتاژ آنها به راحتی انجام می شود. سبکی ورق ها به صورت کلی در راحتی اجرای نما اثر گذار است و باعث راحتی اجرا و سرعت در اجرا می شود.
  • خاصیت عایق صوتی: ورقهای کامپوزیتی خود تا حدودی عایق صوت و آکوستیک می باشند. علاوه بر این بعد از اجرای نما و ایجاد یک لایه هوا بین دیوار ساختمان و نمای ساختمان، قابلیت عایق صوتی بودن نما افزایش پیدا می کند.
  • تنوع در رنگ: برخی از متریال ها از محدودیت رنگ برخوردار هستند ولی ورقهای نمای کامپوزیت همانند سنگ های جی اف ار سی به دلیل اینکه برای رنگ کردن آن ها از سیستم های پیشترفته ای استفاده می شود، محدودیتی در رنگ و رنگ بندی تقریبا ندارند.
  • مقاومت در برابر حریق: نمای کامپوزیت معمولی هیچ گونه مقاومتی در برابر حریق ندارد و این یکی از مشکلات عمده این نما محسوب می شد. با تولید ورقهای کامپوزیتی نسوز، این مشکل به یک مزیت برای نماهای کامپوزیتی تبدیل شد. نمای ساختمان با ورق های نسوز در برابر حریق کاملا مقاوم می باشد.
اجرای نمای کامپوزیت مجتمع مهدوی نیشابور
اجرای نمای وید کامپوزیت مجتمع تجاری مهدوی – نیشابور ایناب
پنل مشبک بتنی - جی ار سی grc
پنل مشبک جی ار سی – طرح تچرا ایناب
نمای کامپوزیت آلومینیوم - مجتمع تجاری
نمای کامپوزیت داخلی مجتمع تجاری
  • عملکرد مناسب نمای ساختمان در هنگام زلزله: پنل های ورق کامپوزیت به صورت جداگانه با یک درز ریز نسبت به هم نصب و اجرا می شوند. این باعث می شود که در هنگام زلزله هر پنل به صورت جداگانه عکس العمل نشان دهد و از تغییر شکل های بزرگ در سازه جلوگیری کند.
  • سرعت در اجرا: نماهای خشک به سرعت در اجرا معروف هستند. همچنین سبکی پنل ها و اجرای خشک آنها باعث افزایش هر چه بیشتر سرعت نمای کامپوزیت می شود.
  • اجرای خشک: نمای کامپوزیت به صورت خشک اجرا می شود. نمای خشک مزایای زیادی را به همراه دارد. از مهم ترین آنها می توان سرعت اجرا، سبکی و… را نام برد.
  • امکان ایجاد طرح و شکل روی نما: ورق های کامپوزیت انعطاف پذیری و شکل پذیری بالایی دارند. به همین دلیل می توان روی نمای کامپوزیت انواع طرح ها و شکل های دلخواه را با استفاده از دستگاه هایی مانند سی ان سی ایجاد کرد. این باعث می شود که این نما، نمایی خاص شود.
  • قابلیت تعویض: از آنجایی که هر پنل از ورقها به صورت جداگانه نصب می شود، می توان هر پنل را به صورت جدا تعویض و تعمیر کرد. این یکی از مهم ترین قابلیت های نمای کامپوزیت محسوب می شود. تعویض پنل ها هزینه های تعمیر و نگهداری نمای ساختمان را نیز کاهش می دهد.

قیمت هر متر مربع نمای کامپوزیت 

قیمت نهایی این نما به عوامل و فاکتورهای مختلفی بستگی دارد که بایستی همه این عوامل در کنار هم بررسی شوند تا بتوان قیمت حدودی از هر مترمربع نمای کامپوزیت را مشخص کرد. آیتم هایی مثل قیمت آهن آلات و مصالح زیرسازی، هزینه نصب و اجرت، هزینه مصالح ریزمصرفی، پرت کار، کرایه، نوع ورق (چون ورق های کامپوزیت تنوع بسیار زیادی دارند که در نتیجه قیمت های متنوعی نیز دارند.) و… در این قیمت گذاری دخیل هستند.جهت کسب اطلاعات دقیق تر و بررسی قیمت روز نمای کامپوزیت آلومینیوم پیشنهاد میکنیم مقاله “قیمت نمای کامپوزیت را مطالعه نمایید و یا جهت دریافت مشاوره رایگان با شماره های زیر تماس بگیرید.

اجرای نمای کامپوزیت کلینیک طب ماهان مشهد
ترکیب نمای کامپوزیت و GRC – مشهد
جهت دریافت مشاوره و کسب اطلاعات دقیق تر با شماره 05191007707 و یا 09113377500 تماس بگیرید.
اجرای وید کامپوزیت مجتمع تجاری مهدوی نیشابور
اجرای نمای وید مجتمع تجاری مهدوی نیشابور – ایناب
پیشنهاد مطالعه: مزایای نمای جی ار سی GRC

معایب نمای کامپوزیت

هر محصول، متریال و… علاوه بر تمام مزایا و ویژگی هایی که دارد، معایبی نیز دارد. هیچ محصولی پیدا نمی شود که هیچ گونه معایب و مشکلاتی نداشته باشد.  نمای کامپوزیت هم از این قائده مستثنی نیست و معایبی دارد که به بررسی آنها می پردازیم.

  1. قیمت بالای ورق های با کیفیت: نمای کامپوزیت با ورق های کامپوزیت معمولی قیمت تقریبا مناسبی دارد. اما اگر بخواهیم از ورق های نسوز و با کیفیت بالا در نمای کامپوزیت استفاده کنیم قیمت این نما قاعدتا زیاد خواهد شد. در نتیجه نمای کامپوزیت با استفاده از ورق های ضدحریق (نسوز) نسبت به بسیاری از نماهای دیگر گران است.
  2. دوام و پایداری در نما: از آنجایی که ورق های کامپوزیت در ضخامت های متنوع و برای کاربری های متنوع تولید می شوند، انتخاب ورق با کیفیت بالا از مهمترین اقدامات هست. توصیه می شود حتما قبل از هر خریدی با متخصصان این حوزه مشورت نمایید.
  3. جرم پذیری: این نما از فلز آلومینیوم با رنگ کوره بوده که این خود جز معایب این نما است. زیرا ذرات معلق در هوا را به خود جذب می کند. جالب است بدانید که در خارج از ایران نمای کامپوزیت با رنگ استاتیک تولید می شود. رنگ استاتیک خود باعث عدم جذب ذرات معلق در هواست ولی در ایران به مقرون به صرفه نبودن این کار انجام نمیشود. که باعث می شود که یک مزیت به عیب تبدیل شود. البته با توجه به قابل شستشو بودن ورق ها می توان نمای ساختمان را تمیز نگه داشت.
  4. اجرای صحیح: اجرای نمای کامپوزیت نیازمند افراد متخصص و با تجربه می باشد و باید این نما با دقت و ظرافت اجرا گردد در غیر اینصورت زیبایی و ظاهر مورد نظر را نخواهد داشت و ورق ها در نما دچار اعوجاج، تورفتگی و… خواهند شد.
قیمت نمای کامپوزیت - اجرای نمای کامپوزیت
نمای کامپوزیت

نحوه محاسبه متراژ نمای کامپوزیت 

در محاسبه متراژ و تخمین متراژ نمای کامپوزیت تنها به سطح نمای ساختمان نباید توجه کرد. نمای کامپوزیت در کل در حدود 15 تا 30 درصد اضافه تر بر سطح نمای ساختمان باید در نظر گرفته شود. چرا که ورق های کامپوزیت به صورت شیت هایی با ابعاد 320*125 سانتی متر هستند و این شیت های ورق به باکس های مختلفی برای اجرا در نما تبدیل می شوند.

باکس شدن ورق ها باعث می شود که در اطراف هر باکس خم خوردگی هایی به سمت داخل برای بسته شدن بر روی زیرسازی فلزی داشته باشیم که به متراژ ورق استفاده شده در نما اضافه می شوند. همچنین علاوه بر این خم ها مقداری از ورق ها نیز در کار پرت می شوند که در هر صورت متراژی از ورق های خریداری شده می باشند.

پنل بتنی پیش ساخته
پنل بتن اکسپوز ایناب

روش های اجرای نمای کامپوزیت

  • نصب نمای کامپوزیت به روش هنگ (ریلی)

در این روش زیرسازی نما با پرفیل های آلومینیومی انجام می گردد و سپس ورق های کامپوزیت به صورت ریلی با سرعت بالا روی آن نصب می گردد.  این روش بهترین و استاندارد ترین روش اجرای ورق های کامپوزیت است که از سرعت بالایی نیز برخوردار است. ولی هزینه های اجرای این روش بسیار بالا می باشد.

  • نصب نمای کامپوزیت به روش فیکس (ثابت)

در این روش ابتدا زیرسازی نما با پرفبل های آهنی اجرا می گردد و ورق های توسط پیچ به قوطی ها متصل می گردد. از مزایای این روش این است که می توان هر پانل را به صورت جداگانه تعویض کرد و هزینه تمام شده نما کمتر از روش ریلی می باشد.

  • نصب نمای کامپوزیت به روش زیوار یا HL

در این روش همانند روش فیکس زیرسازی نما توسط پرفیل های آهنی اجرا می گردد و ورق ها بدون لورلب توسط زیوارهای آلومینومی روی قوطی های آهنی نصب می گردد. این روش فقط در ایران اجرا می گردد که استاندار نمی باشد و مورد تایید شرکتهای مشاور و خیلی از مهندسین نمی باشد.

اجرای نمای کامپوزیت تخصصی
اجرای شعر در نما با ورق کامپوزیت – ایناب

 اهمیت نحوه اجرای صحیح نمای کامپوزیت

یکی از دلایل استفاده از نمای کامپوزیت زیبایی می باشد. اگر این نما به صورت درست و اصولی اجرا نگردد نه تنها زیبایی به ساختمان نخواهد داد بلکه باعث هدر رفت سرمایه ها و وقت ما خواهد شد. بر خلاف تصور خیلی از افراد ، اجرای نمای کامپوزیت امری بسیار تخصصی می باشد که باید توسط شرکتها یا افراد مجرب و حرفه ای انجام گردد.

گروه ایناب با بیش از 14 سال تجربه در زمینه طراحی و اجرای نمای کامپوزیت و اجرای بیش از 1000 پروژه نمای ساختمان آمادگی خود را جهت همکاری با شما اعلام می دارد.

نمای کامپوزیت آلومینیوم ساختمان های بلند مرتبه

در گذشته نمای کامپوزیتی برای همه ساختمان ها به کار می رفت و ارتفاع ساختمان و اهمیت ساختمان، آنچنان مورد توجه قرار نمی گرفت.  این باعث شد نماهایی که از ورق های با کیفیت پایین استفاده کرده اند دچار مشکلات بسیار جدی شدند.  در سال های گذشته شاهد آتش سوزی های بزرگ در چند ساختمان بلند مرتبه بودیم. یکی از دلایل گسترش آتش و ایجاد آتش سوزی بزرگتر، آتش گرفتن نمای ساختمان بوده است.  به همین دلیل برای جلوگیری از ایجاد چنین حادثه هایی ساختمان های بلند مرتبه موظف شدند که در صورت استفاده از ورقهای کامپوزیتی، حتما از ورق های نسوزدر نمای خود استفاده کنند.

نمای کامپوزیت اصفهان | طراحی و اجرای نمای کامپوزیت
طراحی نمای کامپوزیتی آلومینیوم

ایجاد نماهای خلاقانه با نماهای کامپوزیت آلومینیوم

این نما از نماهایی است که انعطاف پذیری بالایی در طراحی دارد.  طراحان نمای ساختمان می توانند با استفاده از این نما ایده های خود را بهتر پیاده کنند. با این نما می توان انواع طرح ها و ایده ها را به مرحله اجرا رساند. در سطح شهر ها نماهایی را می بینیم که با استفاده از کامپوزیت بسیار خاص تر و جذاب تر از سایر نماهای ساختمانی هستند. این انعطاف در طراحی را تقریبا هیچ نمای دیگری مانند نمای کامپوزیت ندارد.

ورق کامپوزیت

ورق کامپوزیت یا پانل کامپوزیت آلومینیوم یک نوع ماده ترکیبی است که از دو لایه اصلی تشکیل می‌شود: هسته ورق و لایه آلومینیومی.

  1. هسته ورق: هسته و قسمت مرکزی ورق کامپوزیت معمولاً از مواد مرغوب و سبکی مانند پلی‌اتیلن (PE)، پلی‌آمید (PA)، پلی‌یورتان (PU)، پلی استایرن (PS) و یا مواد معدنی مانند سیلیکات آلومینیوم تشکیل شده است. هسته ورق وظیفه‌ای مهم در افزایش سبکی و استحکام ورق کامپوزیت دارد و می‌تواند خصوصیات عایق حرارتی و صوتی را نیز بهبود دهد.
  2. لایه آلومینیومی: لایه بیرونی ورق کامپوزیت از لایه‌های نازک آلومینیومی تشکیل شده است که به هسته متصل می‌شوند. این لایه‌های آلومینیومی عموماً از آلیاژ آلومینیوم با خواص مکانیکی بالا تهیه می‌شوند و باعث استحکام و مقاومت ورق ها می شوند. لایه‌های آلومینیومی معمولاً از جنس آلومینیوم سری ۵۰۰۰ یا ۳۰۰۰ است.

ورق کامپوزیت به دلیل ویژگی‌هایی مانند سبکی، مقاومت، زیبایی، مقاومت در برابر عوامل محیطی و آب و هوایی، و انعطاف پذیری بالا، در صنعت ساختمان بسیار مورد استفاده قرار می‌گیرد. این نوع ورق در انواع پروژه‌ها از جمله ساختمان‌های مسکونی، تجاری، صنعتی، و نماهای بزرگ مثل برج ها استفاده می‌شود.

پیشنهاد مطالعه: ورق کامپوزیت چیست؟
نمای کامپوزیت مجتمع تجاری یادگار- شعر در نمای ساختمان
نمای کامپوزیت مجتمع تجاری یادگار- شعر در نمای ساختمان

مشخصات پنل کامپوزیت

ضخامت ورق کامپوزیت ۴ تا ۵ میلیمتر است

این تایل ها از مصالحی که در قسمت پایین نوشته شده است ساخته می شوند :

  • دو لایه ورق آلومینیوم
  • یک لایه هسته مرکزی از جنس پلی اتیلن و یا مواد معدنی ضد حریق
  • یک پوشش از نوع زرین بروی لایه آلومینیومی یا همان pvdf

مشخصات فنی ورق های آلومینیوم کامپوزیت

  • وزن سبک
  • خاصیت آکوستیک
  • شکل پذیر و انعطاف پذیر 
  • تنوع بالا در رنگ
  • ایمنی و مقاومت بالا در برابر زلزله
  • قابل آبندی و عایق بندی
  • امکان شستشو 
  • قابلیت تعویض و تعمیر به راحتی
نمای کامپوزیت
طراحی و اجرای نمای کامپوزیتی آلومینیوم

عکس نمای کامپوزیت آلومینیوم

جهت دریافت مشاوره و کسب اطلاعات دقیق تر با شماره 05191007707 و یا 0913377500 تماس بگیرید.
همچنین می توانید از طریق واتساپ و تلگرام با همین شماره ارتباط برقرار کنید.
همکاری با ایناب
همکاری با ایناب
چرا ایناب
چرا ایناب

19 دیدگاه برای “نمای کامپوزیت – مزایا و معایب – روش های نصب و اجرا + قیمت روز

  1. جمالی گفته:

    رنگ های روی کامپوزیت سطحی هستن؟یعنی امکان پوسیدگی رنگ های وجود داره؟

    • محمد اسلام دوست گفته:

      درود دوست عزیز

      رنگ های ورق های کامپوزیت که در نمای ساختمان ها استفاده میشن کیفیت بالایی دارند و پوسته شدن و از بین رفتگی ندارند

      • رضا قادریان گفته:

        نصب نما کامپوزیت به چه شکل هست؟ هزینه مصالح نصب بالا نیست؟

        • محمد اسلام دوست گفته:

          درود
          نمای کامپوزیت به روش خشک اجرا میشن
          زیرسازی فلزی روی نما انجام میشه و بعد ورق های کامپوزیت به روش های مختلف روی زیرسازی اجرا میشن
          جهت مطالعه در مورد روش های اجرای نمای کامپوزیت مقاله زیر رو مطالعه کنید

          روش اجرای نمای کامپوزیت

          هزینه نصب مصالح خشک شامل قوطی کشی های زیرسازی و مصالح ریز مصرفی هست که حدودا برای هر متربع تا تاریخ شهریور 1402 حدود 150 تا 400 هزار تومن متغیر هست.

  2. حیدرپور گفته:

    وزن ورق های کامپوزیت به چه صورت هست وزن زیادی به ساختمون اعمال نمیشه؟

    • محمد اسلام دوست گفته:

      درود دوست عزیز
      نمای کامپوزیت یکی از سبک ترین نماهای ساختمانی هست
      به همین دلیل به سرعت در صنعت نمای ساختمان رشد کرد و بسیار پرکاربرد شد و در ساختمان های بلند مرتبه مثل نمای برج ها مورد استفاده قرار میگیرد

  3. محمد اسلام دوست گفته:

    درود
    نمای کامپوزیت یکی از سبک ترین نماهای ساختمانی هست هیچ وزنی مثلا در برابر سنگ تراورتن به نما اضافه نمیکنه

    • محمد اسلام دوست گفته:

      درود

      ورق های کامپوزیت از جنس آلومینیوم هستند و مشکلی بابت مناطق سردسیر ندارند.

    • محمد اسلام دوست گفته:

      درود
      ورق های کامپوزیت در رنگ های بسیار متنوعی تولید می شوند و هر شرکت برای ورق های تولیدی خودش یک کالر چارت طراحی و ارائه میده و مشتریان میتونند از طریق اون کالر چارت کد رنگی مدنظرشون رو انتخاب کنند و در نمای ساختمان مسکونی و تجاری خودشون و حتی در نمای برج استفاده کنند.

  4. فهیم پور گفته:

    سلام خسته نباشید
    کیفیت ورق های کامپوزیت به چه چیزی بستگی داره؟

    • محمد اسلام دوست گفته:

      درود

      اصلی ترین مشخص کننده کیفیت ورق های کامپوزیت ضخامت لایه های آلومینیوم هستند… لایه های آلومینیوم با ضخامت 3 دهم به بالا مناسب ترین ورق های برای نمای ساختمان هستند.

  5. طاهر آشنایی گفته:

    سلام قربان خسته نباشید ممنونم بابت اطلاعات مفیدتون.
    شما اجرا نمای کامپوزیت و در سراسر کشور انجام میدید؟

    • محمد اسلام دوست گفته:

      درود
      سعی میکنیم تا جایی که از دستمون بر بیاد انجام بدیم بله
      مگر در مواقعی که بنا به صلاح شرکت و پروژه کارفرما پیشنهادات دیگه ای به کارفرما ارائه کنیم

    • محمد اسلام دوست گفته:

      درود
      ورق های کامپوزیت عموما در شیت های استاندارد با ابعاد 125*320 تولید میشن که هر شیت 4 مترمربع ورق خواهد بود..

      در صورتی که شیت های با ابعاد متفاوت نیاز داشته باشید بایستی به صورت سفارشی به کارخانه تولید کننده سفارش بدید…

      در مورد ابعاد ورق کامپوزیت میتونید در مقاله زیر بیشتر بخونید؛

      مقاله: ابعاد ورق کامپوزیت

    • محمد اسلام دوست گفته:

      درود بر شما
      قیمت تمام شده هر مترمربع نمای کامپوزیت به عوامل خیلی زیادی بستگی داره که در مقاله قیمت نمای کامپوزیت که لینکش رو در پایین قرار میدم در موردشون صحبت کردیم
      این مقاله رو مطالعه کنید به صورت کامل با قیمت نمای کامپوزیت آشنا خواهید شد.

      بررسی قیمت نمای کامپوزیت

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *