انواع ورق های کامپوزیت آلومینیوم | از نظر پوشش رنگ، برند، مقاومت دربرابر حریق و…

انواع ورق کامپوزیت

با ما در اینستاگرام همراه باشید

ورق کامپوزیت آلومینیوم

ورق کامپوزیت اولین بار در کشور آلمان تولید و عرضه شد. این ورق ها هیچ گونه محدودیتی در طراحی و اجرا ندارند. زیرا از انعطاف پذیری و شکل پذیری بالایی برخوردارند. با شروع عصر مدرن ساختمان ها و علاقه انسان ها به ساخت ساختمان های بلند مرتبه، متریال های سنتی دیگر جوابگوی نیاز های ساختمان های بلند مرتبه نبود. ورق های کامپوزیت به دلیل سبکی و ویژگی های خاصی که دارند از بهترین متریال های نمای ساختمان های بلند مرتبه به شمار می روند.

تعدادی از انواع برند های ورق کامپوزیت

پرمیوم باند، آلومکس، رینوباند، آلکو یاس، آلو باند، آلوسوئیس، آلکواستون، گات بوند،آلوآرت، رینوبوند، آلیولیک، آلکوتکس، آلکوپنل، آلکووال، آلکوبکس، آلوپکس، نانوباند، استاربوند، سارای، آلوتایل، آلومستر، آلوبست، آلومارک، آلوتکنو، آلووینا، آلوکوبست، آلومین.

مراحل تولید ورق کامپوزیت 

  1. آماده‌سازی: ورق‌های هموار که با فولاد روکش شده‌اند از صفحه‌های آلیاژ بسیارعالی آلومینیوم و منیزیم بدست می آیند  گرد و غبار و ناخالصی از روی ورق‌های آلومینیوم با استفاده از فناوری  جدید پاک می‌شوند. روی ورق نواری از اکسید استفاده می شود و به همین دلیل نیروی چسبندگی ورق کامپوزیت زیاد می شود.
  2. روکش کردن: دومین مرحله در تولید ورق کامپوزیت می باشد  که با استفاده از ابزارالات دقیق روکش کاری صورت می گیرد. این کار در محفظه‌های بدون  گرد و غبار صورت می گیرد. که باعث می‌شود کیفیت روکش و ظاهر آن از بین نرود. عملیات دقیق در کوره‌ها، کیفیت روکش‌ها را از لحاظ انعطاف‌پذیری و مقاوم بودن در برابر آتش ضمانت می کند.
  3. کامپوزیت: دراولین مرحله تولید کامپوزیت جداسازی انجام می‌شود. خط تولید اتوماتیک گرمایی کامپوزیت نه تنها ورق را صاف و هموار می‌کند بلکه مهم‌ترین اثر را روی آن می‌گذارد و استحکام ورق زیاد می شود.ورق کامپوزیت جلویی و ورق آلومینیومی پشتی با چسبی پلیمری قوی و محکم به یکدیگر چسبیده می‌شود.
  4. مرحله آخر همان مرحله صیقل‌دهی می باشد. این کار یعنی به عمل آوردن کامپوزیت از نظر طول، عرض و قطر که هدف آن مطابقت محصول با استانداردهای مربوط به پارامترهای مختلف مقررات ملی است. در تولید ورق کامپوزیت از پلی‌اتیلن با وزن بسیار کم به عنوان ماده اولیه استفاده می‌شود که می‌تواند وزن ورق را تا حد زیادی کمتر کند.
    جهت کسب اطلاعات بیشتر و مشاوره رایگان با شماره 05191007707 و یا 09913377500 و 09913367500 تماس بگیرید.
    همچنین می توانید از طریق تلگرام و واتساپ با همین شماره ارتباط برقرار کنید.
    ورق کامپوزیت | انتخاب ورق کامپوزیت
    انواع ورق کامپوزیت

    انواع ورق کامپوزیت از نظر پوشش

    ورق کامپوزیت نانو

    درپوشش رنگ این ورق ها از مواد نانو استفاده شده است که باعث می شود ورق کامپوزیت آلایندگی ها و دوده های موجود در هوا را کمتر به خود جذب کند. سطح ورق های کامپوزیت آلومینیوم نانویی صیقلی و براق است.

    ورق کامپوزیت خش دار

    پوشش سطح این ورق ها همانطور که از اسمش پیداست به صورت خش دار می باشد. مقاومت بالایی در برابر خوردگی دارد. به دلیل زیبایی خاصی که دارد می توان از آن در نما و دکوراسیون داخلی استفاده کرد.

    ورق کامپوزیت طرح سنگ

    پوشش سطحی این نوع ورق کامپوزیت آلومینیوم به صورت طرح سنگ می باشد. وقتی این نوع ورق کامپوزیت در نما به کاربرده می شود. با این که ورق کامپوزیت آلومینیوم است، شبیه سنگ طبیعی می باشد.

    ورق کامپوزیت طرح چوب

    پوشش سطح این نوع ورق کامپوزیت کاملا شبیه چوب بوده و افرادی که دوست دار طرح چوب هستند می توانند از این نوع ورق کامپوزیت آلومینیوم استفاده نماید.

    ورق کامپوزیت رنگی

    ورق کامپوزیت آلومینیوم می توان گفت محدودیتی در رنگ بندی و تولید رنگ های مختلف ندارد. تقریبا در هر رنگی که مدنظر باشد می توان آن را تولید و عرضه کرد.

    ورق کامپوزیت آینه ای 

    ورق های کامپوزیت آلومینیوم آینه ای نوعی از ورقهای کامپوزیت هستند که سطح آنها کاملا شبیه به آینه است. ورق های آینه ای رنگ طلایی بیشترین کاربرد را در بین این نوع ورق ها دارند.

     

  5. ورق کامپوزیت
    ورق کامپوزیت نمای ساختمان

    جهت کسب اطلاعات بیشتر و مشاوره رایگان با شماره 05191007707 و یا 09913377500 و 09913367500 تماس بگیرید.

    انواع ورق کامپوزیت از نظر مقاومت در حریق (FR)

    ورق های معمولی با مواد پلی اتیلین

    در تولید این ورق ها از مواد پلی اتیلین استفاده می شود که طبیعتا هیچ مقاومتی در برابر آتش ندارد. ولی به دلیل اقتصادی بودن مصرف زیادی دارد.

    ورق های کند سوز

    این نوع ورق ها به دلیل استفاده از ترکیبات خاص در پلی اتیلین مصرفی در برابر آتش کمی از خود مقاومت نشان داده و از گسترش آتش جلوگیری می کند.

    ورق های نسوز

    این نوع ورق ها به دلیل استفاده از مواد معدنی به جای مواد پلی اتیلن در مقابل آتش کاملا مقاوم می باشند و از نظر قیمتی نیز بالاتر از سایر ورق های می باشند.


    اطلاعات کامل در مورد ورق های کامپوزیت نسوز FR کلیک کنید


    ورق آلکواستون | آلکووست
    ورق آلکواستون | آلکووست

    انواع ورق کامپوزیت از نظر نوع پوشش رنگ

    با توجه با اهمیت نما در ساختمان و مشکلات دسترسی به نما ، کیفیت و ماندگاری رنگ در نمای ساختمان بسیار اهمیت دارد. پوشش رنگ ها نیز در ورق های کامپوزیت مختلف می باشد.

    پوشش رنگ در ورق های کامپوزیت یکی از مهم ترین آیتم های انتخاب می باشد، که در ورق های آشاکوباند از دو تکنولوژی pvdf و feve استفاده شده است.

    پوشش PVDF

    پوششPVDF  (فلوئور-کربن) متشکل از رزین فلوئورکربن، رنگدانه و حلال استر، که تحت حرارت زیاد، رنگ به حالت جامد درآمده تا با مقاومت بسیار بالا در برابر هوا خشک کند. این تکنولوژی سالهااست که مورد استفاده در ورق های کامپوزیت قرار گرفته است.

    پوشش FEVE

    یکی از جدیدترین فناوری های رنگ (F.E.V.E (flouro ethylene vinyl ether می باشد که در این تکنولوژی هسته پلی اورتان و پوشش رویه پلیمر فلوئور باعث سطحی براق و از زیبایی و مقاومت بسیار بالایی دارد.

    پلی استر

    ساده ترین و ارزان ترین نوع پوشش رنگ روی ورق آلومینوم می باشد در این روش رنگ بدون هیچ لایه محافظی روی لایه آلومنیوم اجرا می شود.این نوع ورق در مقابل شرایط سخت جوی واشعه نور خورشید آسیب پذیر می باشد بنابراین بهتر است از این نوع پوشش رنگ در محیط های بسته مانند دکوراسیون داخلی و نمای داخلی استفاده شود.

    انواع ورق کامپوزیت از نظر لایه میانی

    لایه ی میانی ورق کامپوزیت مشخص کننده نوع ورق، کیفیت ورق، قیمت ورق و بسیاری عوامل دیگر می باشد. به صورت کلی در لایه میانی ورق ها یعنی همان هسته ورق از موادی مانند پای اتیلن بازیافتی، پلی اتیلن نو، مواد معدنی ضدحریق B1 و مواد معدنی ضد حریق A2 می باشد. مواد معدنی ضد حریق که باعث تولید ورق های ضدحریق شد، هیدروکسید آلومینیوم و هیدروکسید منیزیم می باشد.

    ورق های کامپوزیتی که در هسته آنها از مواد پلی اتیلن استفاده می شود، در برابر مقاوم نیستند. از این ورق ها در همه ی ساختمان ها نمی توان استفاده کرد. ساختمان های بلند مرتبه حتما بایستی از ورق های کامپوزیت ضد حریق استفاده کنند.

    انواع ورق های کامپوزیت
    ورق های کامپوزیت

    مزایای استفاده از ورق کامپوزیت آلومینیوم

    تنوع در طرح و رنگ:

    خوشبختانه کامپوزیت آلومینیوم هیج گونه محدودیتی در طرح و رنگ ندارد وهر کسی با هر سلیقه ای می تواند از رنگ های مختلف آن جهت ساختمان سازی استفاده کند طرح های متنوعی هم دارد که باز آن هم باب هر سلیقه ای است از طرح های مختلف آن می توان به آینه ای، خش دار، سنگ و… اشاره کرد.

    سبکی:

    همانطور که در متن اشاره شد ورق  کامپوزیت آلومینیوم بسیار سبک است چیزی حدود8-6 کیلوگرم در هر متر مربع که این ویژگی باعث برتری آن نسبت به سنگ، چوب و شیشه شده است. 

    انعطاف پذیری:

    ورق  کامپوزیت  بسیار انعطاف پذیر و شکل پذیر است و این ویژگی باعث شده تا ورق کامپوزیت آلومینیوم هیچ گونه محدودیتی در طراحی و اجرا نداشته باشد و مناسب هر گونه طراحی اعم از ساده و پیچیده می باشد.

    قابلیت تعویض پنل ها:

    پنل های کامپوزیت به صورت جداگانه نصب می شوند در صورت به وجود آمدن مشکل در هریک از پنل ها به راحتی می توان آن را  تعمیر کرد و یا پنل جدید جایگزین نمود.

    امکان آب بندی کردن نما:

    یک ویژگی خاص دیگری که در نمای کامپوزیت وجود دارد و آنرا از سایر مصالح متمایز میکند امکان آب بندی کردن نما می باشد به این صورت که می توان شیارهای آن را طوری ایجاد کرد که آب بدون نفوذ به ساختمان به بیرون هدایت شود.

    مقاومت در برابر فرسایش:

    جنس و ویژگی خاص کامپوزیت باعث شده که در مقابل فرسایش مقاومت بالایی از خود نشان دهد بخصوص کامپوزیت آلومینیوم مقاومت بسیار بالایی در مقابل فرسایش دارد.

    عایق صوت و آکوستیک:

    ورق  کامپوزیت به صورت باکس نصب می شود و این ویژگی باعث فاصله بین نمای ساختمان و ورق ها می شود از مزیت های این ویژگی عایق صوت و اکوستیک و تاثیر مثبت بر صرفه جویی در مصرف انرژی است.

    سرعت اجرای بالا:

    سرعت اجرای پروژه های ساختمانی یکی از دغدغه های مهندسین ساختمانی است. سرعت اجرای بالای کامپوزیت می تواند حداقل یکی از دغدغه های مهندسین را برطرف کند.

    انواع ورق کامپوزیت
    ورق کامپوزیت با انعطاف بالا

    مشخصات فنی انواع ورق کامپوزیت

      • ضخامت ورق های کامپوزیت نهایتا حدود 5-4 میلی متر است.
      • ضخامت لایه های  آلومینیوم مابین ورق ها 0.16 تا 0.5 میلی متر می باشد.
      • ضخامت استانداردی که برای ورق های کامپوزیت در نظر گرفته شده حدودا  0.5 میلی متر است البته کمتر از این مقدار هم وجود دارد.
      • وزن هر ورق کامپوزیت آلومینیوم حدودا 8 – 6 میلی متر در نظر گرفته شده است.
      • ابعاد استاندارد ورق های کامپوزیت حدود320*125 سانتی متر می باشد.
        نکته:چنانچه مشتری ضخامتی متفاوت تر سفارش دهد شرکت ها می توانند آن را تولید کنند.
      • ضخامت لایه محافظ ورق های کامپوزیت چیزی در حدود 8 – 6 میکرون می باشد.
      • رنگ ورق ها بر اساس نوع پوشش تعیین می شود ولی به طور کلی چیزی مابین 35 – 20 میکرون می باشد.
        ورقهای کامپوزیت
        ورقهای کامپوزیت

    مراحل ترکیب ورق کامپوزیت با مواد مختلف

    آماده سازی: ورق های صاف از آلیاژ مورد نظر مانند آلومینیوم را جدا کرده و با زدودن آلودگی از سطح آن و افزایش خاصیت چسبندگی آماده ترکیب با کامپوزیت می نمایند.

    روکش کردن: این امر دارای مزایایی از جمله حفظ ظاهرآلیاژ، افزایش انعطاف پذیری و مقاومت می گردد

    کامپوزیت: در این مرحله کامپوزیت را با آلیاژمورد نظر ترکیب می نمایند

    نهایی سازی: آخرین مرحله، مرحله صیقل دهی است. این کار یعنی عمل آوردن کامپوزیت از نظر طول، عرض و قطر که هدف آن مطابقت محصول با استانداردهای مربوط به پارامترهای مختلف مقررات ملی می باشد . ورق کامپوزیت از پلی اتیلن با وزن بسیار کم به عنوان ماده اولیه استفاده می کنند که می تواند وزن پانل را تا حد زیادی کاهش دهد.

    اجرای نمای کامپوزیت | کامپوزیت کار
    اجرای نمای کامپوزیت | نصاب نمای کامپوزیت

     اجرای ورق کامپوزیت در نما 

    برای اجرای ورق ها روش های مختلفی وجود دارد. روش هایی مثل روش فیکس، روش هنگ و… که هر کدام مراحل اجرای خاص خود را دارند. اما در همه روش های اجرا باید برای اجرای ورق زیرسازی فلزی در نما انجام شود. توضیحات کامل در مورد روش های اجرا از حوصله این مقاله خارج است، توصیه میکنم مقاله روش های اجرای نمای کامپوزیت را مطالعه نمایید.

    ورق کامپوزیت سی ان سی شده | اجرای شعر در نما با ورق کامپوزیت
    اجرای شعر با ورق کامپوزیت در نما
    جهت کسب اطلاعات بیشتر و مشاوره رایگان با شماره 05191007707 و یا 09913377500 و 09913367500 تماس بگیرید.
    همچنین می توانید از طریق تلگرام و واتساپ با همین شماره ارتباط برقرار کنید.

     

    همکاری-با-ایناب
    همکاری-با-ایناب
    چرا ایناب
    چرا ایناب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *