نمای متحرک | نمای دینامیک | معماری دینامیک

طراحی نمای دینامیک | خلاقیت در طراحی نمای ساختمان | نمای ساختمان

نمای متحرک (دینامیک)

دینامیک در فیزیک، به معنای حرکت است و در معماری، نوعی سبک محسوب می شود. در این سبک، ساختمان ها دارای بعد چهارمی می شوند که همان بعد زمان است. به این معنی که نمای ساختمان ها با گذشت زمان دچار تغییرات می شوند. به عبارتی نمای متحرک نمایی است که در زمان های مختلف شکل های مختلفی دارد.

نمای متحرک

نمای متحرک به نمایی می گویند که قابلیت باز و بسته شدن و در کل قابلیت حرکت دارند. و به طور کلی، پوسته هایی که قابلیت باز و بسته شدن را در هنگام تابش نور خورشید و امکان تنظیم زاویه مناسب و سایه اندازی و همچنین تهویه طبیعی را دارند، نمای متحرک می گویند. درواقع بناهای معماری که به سبک دینامیک (متحرک) ساخته شده اند، دائما در حال تغییر در شکل خود هستند، و همواره جهت حرکت خورشید را تعقیب می کنند و به سمت جهت وزش باد تغییر جهت می دهند.

نمای پارامتریک | نمای متحرک
نمای پارامتریک | نمای متحرک

پایه گذار معماری دینامیک

با ساخت اولین بنای متحرک توسط دیوید فیشر، معمار ایتالیایی تبار، عصر تازه ای در معماری، به نام معماری دینامیک آغاز می شود.

ویژگی های شاخص معماری دینامیک و نمای متحرک

  1. روش های پیشرفته ساخت
  2. توانایی تولید انرژی توسط خود بنا و به عبارتی، خودکفایی در تولید برق
  3. تغییر شکل
خلاقیت در طراحی نمای ساختمان | نمای ساختمان
نمای متحرک | نمای دینامیک

روش ساخت

سبک معماری دینامیک در واقع در نوع ساخت نیز دارای نوآوری می باشد و درواقع اولین نوع ساخت می باشد که در خارج از سایت و در کارخانه تولید و ساخته می شود. یکی از مزیت های بزرگ آن، این است که همه ی سیم کشی ها، لوله کشی ها، نازک کاری ها و سیستم تهویه ی در داخل کارخانه انجام می شود.

صرف جویی انرژی

نمای متحرک از قطعات و واحدهای پیش ساخته با استاندارد کیفی بالا ساخته می شود و صرفه جویی 20 درصدی هزینه ها را که تاثیر بسیار زیادی در ساخت و ساز جهانی دارد را تضمین می کند.

صرفه جویی در زمان و نیرو

این سبک نسبت به سبک سنتی، نیاز به نیروی کار کمتری در محل ساخت دارد، همچنین از سرعت ساخت بالایی برخوردار است. به طور مثال برای ساخت آسمان خراش داوینچی به عبارتی تعداد کارگران از 2000 نفر به 700 نفر در کارخانه و 90 نفر در سایت کاهش پیدا می کنند و همچنین زمان ساخت نیز از 30 ماه به 18 ماه کاهش پیدا می کند  که کاهش چشم گیری می باشد.

از همه مهم تر در این نوع ساختمان ها خطر ناشی از زلزله نیز کاهش پیدا خواهد کرد. در داخل ساختمان هایی که به سبک معماری دینامیک ساخته می شوند، از سیستم دی کنترل الکتریکی و طراحی داخلی و مبلمان بسیار لوکس استفاده خواهند کرد.

 تامین انرژی

در این معماری از توربین های بادی استفاده می شود که به صورت افقی در بین طبقات قرار گرفته اند به طور مثال، یک ساختمان 59 طبقه، 58 توربین بادی خواهد داشت در نتیجه ساختمان تبدیل به مرکز تولید انرژی سبز خواهد شد.

مزایای معماری دینامیک و نمای متحرک

  • امکان استفاده حداکثر از انرژی خورشید به منظور گرم کردن فضاها و در نتیجه کاهش مصرف سوخت برای گرم کردن.
  • تغییر دید ساکنین به منظره ی بیرونی.
  • کاهش نیروی انسانی
  • صرف جویی در زمان ساخت
  • بالا بودن مقاومت دربرابر زلزله

نمونه هایی از معماری نمای دینامیک

برای فهم بیشتر معماری نمای دینامیک، در زیر نمونه هایی را برای شما مثال زده ایم :

آسمان خراش متحرک داوینچی

این آسمان خراش که توسط دیوید فیشر ایتالیایی طراحی شده است، در دبی در حال ساخت می باشد، پیش بینی می شود که در سال 2020 قابل بهره برداری باشد. ساختمان 69 طبقه که قابلیت چرخش 360 درجه ای را دارد. این آسمان خراش با وجود توربین های بادی در هر طبقه، و ورق های جذب کننده نور خورشید در بام، می تواند علاوه بر انرژی لازم برای حرکت خود، برق چندین ساختمان در مقیاس خودش را نیز تامین کند.

نمای متحرک | نمای دینامیک
آسمان خراش متحرک داوینچی

نحوه ساخت این بنا :

می توان گفت که این بنا اولین ساختمانی خواهد بود که به طور کامل در کارخانه ساخته می شود. واحدها بصورت مجزا با تمام تأسیسات الکتریکی، مکانیکی، تهویه مطبوع و سایر موارد در کارخانه ساخته و تکمیل می شوند و پس از این مراحل  روی هسته مرکزی بتنی موجود در سایت اجرا می شوند .

برج ترنینگ تورسو

یک برج مسکونی تجاری است که بر اساس دیدگاه تندیس گرایانه خلق شده است و دارای فرم پیچ دار و غیر معمول می باشد. سانتیاگو کالاتراوا مجسمه سازی و دینامیک را در کنار قدرت مهندسی برای خلق این برج ترکیب کرده است.

نمای متحرک | نمای دینامیک
برج ترنینگ تورسو

OMA برج

این برج که در محله منهتن نیویورک شروع به ساخت شده است، متشکل از چهار حجم کلی است، که هدف آن برخورداری از منظره 360 درجه می باشد. این سازه جز اولین سازه ها متحرک نیویورک می باشد.

نمای متحرک | نمای دینامیک
OMA برج

برج مسکونی سوئیت ولارد

این برج که در برزیل احداث شده است دارای 11 طبقه می باشد که هر 11 طبقه آن قابلیت چرخش 360 درجه را دارند. مهم ترین ویژگی این سازه زمان چرخش کامل یک ساعته ی آن می باشد.

 

نمای ساختمان متحرک | سوئیت ولارد
سوئیت ولارد

ما را در اینستاگرام دنبال کنید…


اگر نیاز به مشاوره  رایگان درزمینه نمای ساختمان دارید  با شماره 05142222550 و یا 09913377500 تماس حاصل نمایید.
یا بار ارسال عدد 5 به شماره 09913377500 همکاران ما در اولین فرصت با شما تماس خواهند گرفت.
همچنین می توانید از طریق واتساپ یا  تلگرام با همکاران ما در ارتباط  باشید.

 

همکاری-با-ایناب
همکاری-با-ایناب
چرا ایناب
چرا ایناب

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *