مقدمه
برای بازسازی نمای ساختمان ابتدا باید وضعیت نمای کنونی بررسی و ارزیابی شود تا مشکلاتی مانند ترکها، رطوبت، فرسودگی یا آسیبهای دیگر شناسایی و بررسی شوند. پس از آن، با مشاوره تخصصی طراحی جدیدی برای نما انجام میشود که ممکن است شامل تغییر در ساختار نما، انتخاب متریال جدید یا افزودن عناصر دکوراتیو باشد. انتخاب مصالح مناسب به عوامل مختلفی مانند نوع ساختمان، شرایط جوی و بودجه بستگی دارد.
پس از طراحی و تاییدیه، تعمیرات لازم مانند ترمیم ترکها و رفع مشکلات رطوبتی انجام میشود، سپس عملیات نصب نمای جدید آغاز میشود. این مرحله میتواند شامل اجرای مصالح مختلف مانند سنگ، آجر، شیشه،جی اف ار سی، چوب یا نمای کامپوزیتی باشد. در بسیاری از موارد، بازسازی نما با نصب سیستمهای عایق حرارتی، صوتی و تهویه نیز همراه است.
تعمیر نمای ساختمان
نماهای ساختمان، بهعنوان بخشی از طراحی و ساخت هر بنا، پس از گذشت مدت زمانی ممکن است نیاز به تعمیر یا بازسازی پیدا کنند. عواملی مختلفی مانند: تغییرات آب و هوایی، فرسایش طبیعی مصالح، ترکخوردگی، آسیبهای ناشی از رطوبت یا حتی تغییرات در سلیقه کاربران میتوانند باعث شوند تا نمای ساختمان نیاز به بازسازی یا تعمیر پیدا کند.
در واقع اجرای صحیح نمای ساختمان و استفاده از مصالح مرغوب میتواند عمر مفید نمای ساختمان را افزایش دهد و نیاز به تعمیرات یا بازسازی نما را به تأخیر بیندازد. و در عوض، استفاده از مصالح بیکیفیت یا اجرای نامناسب مصالح میتواند موجب ایجاد مشکلات جدی در نما، مانند ترک خوردن یا نفوذ رطوبت، و در نتیجه هزینههای بیشتری برای تعمیرات و بازسازی نمای ساختمان ایجاد کند.
بنابراین، انتخاب مصالح مناسب برای طراحی و اجرای نمای ساختمان از اهمیت بالایی برخوردار است. مصالح مورد استفاده باید به گونهای باشند که در طول زمان و در صورت نیاز به تعمیر، مشکلات کمتری ایجاد کنند و از هزینههای اضافی جلوگیری کنند.
جهت مشاهده مقاله بازسازی نمای ساختمان کلیک کنید.


بازسازی نمای ساختمان سنگ
هنگام بازسازی نمای سنگی ساختمان، برخی از خطرات و مشکلات عمدهای وجود دارد که میتوانند بهویژه درمواقعی که اجرا بهدرستی انجام نشده باشد، ایجاد شوند. این مشکلات میتوانند علاوه بر ایجاد خطرات برای افراد، روند بازسازی را پیچیدهتر و هزینهبر کنند. که بیشترین مورد؛ ریزش سنگها و سقوط آنها: یکی از بزرگترین خطرات در بازسازی نمای سنگی، احتمال ریزش یا سقوط سنگها است. این مشکل زمانی رخ میدهد که سنگها بهدرستی نصب نشده باشند یا در طول زمان از جای خود جابهجا شوند. اگر سنگها از نما جدا شوند، میتوانند بهطور جدی خطراتی برای افراد بهویژه عابران پیاده ایجاد کنند. این اتفاق همچنین میتواند موجب آسیب به بخشهای دیگر ساختمان و هزینههای بالای بازسازی شود. بنابراین برای کاهش این خطرات و مشکلات، بازسازی نمای سنگی باید با دقت و با توجه به تمامی جوانب ایمنی، ساختاری و معماری انجام شود. همچنین استفاده از مصالح با کیفیت، رعایت استانداردهای اجرایی و نظارت دقیق بر روند اجرای کار میتواند به کاهش خطرات و بهبود کیفیت بازسازی کمک کند.


اهمیت تعمیر نمای ساختمان
مسلما برای متریالی مثل سنگ که اجرای آن با ملات انجام می شود، تعمیر نما کار آسانی نخواهد بود و دردسر زیادی خواهد داشت. با توجه به این امر مهم کارفرمایان و مالکان محترم باید توجه داشته باشند که چه نوع مصالحی را و با چه کیفیتی در نمای ساختمان خود به کار می برند و اجرا می کنند. نمای ساختمان باید مدت زمان زیادی دوام داشته باشد و نباید به گونه ای باشد که در صورت صدمه دیدن قسمتی از نما، کل نما بازسازی شود. قابل تعمیر بودن را نیز می توان یکی از مزیت های نمای مناسب و خوب عنوان کرد.


پیشنهاد مطالعه: نمای جی اف ار سی (gfrc) جدیدترین محصول نمای ساختمان کلیک کنید.
نمای جی اف ار سی ( gfrc – grc)
GFRC مخفف عبارت “Glass Fiber Reinforced Concrete” به معنای بتن تقویت شده با الیاف شیشه می باشد. همانطور که از اسم این بتن پیداست، این بتن توسط الیاف شیشه مسلح شده و الیاف شیشه وظیفه تقویت مقاومت کششی و خمشی بتن را بر عهده دارد. بتن GFRC مقاومت کششی و خمشی بسیار بالایی در تست ها و آزمایشات انجام شده داشته است. از آنجایی که الیاف شیشه بر خلاف میلگرد در تمامی سطح بتن به صورت یکنواخت پخش می شود از به وجود امدن ترک های سطحی و ریز ترک ها نیز جلوگیری می کند.
انعطاف پذیری بسیار بالای GFRC در تولید و اجرا، مقاومت بسیار بالا، دوام و طول عمر بالا، مقاومت و ایمنی بسیار بالا در برابر زلزله و تنش های وارده و سایر مزایا و ویژگی های GFRC که در ادامه با آنها بیشتر آشنا می شویم، باعث شده است که با این متریال بتوان انواع قطعات پیش ساخته بتنی را در طرح و ابعاد کاملا سفارشی تولید کرد. نمای GFRC یکی از محبوب ترین نماهای ساختمان مخصوصا برای پروژه های بزرگ و لوکس ساختمانی هست که قابلیت ایجاد طرح هایی خاص و منحصر به فرد را دارد.
تعویض نمای ساختمان با جی اف ار سی
بازسازی نمای ساختمان با جی اف آر سی (GFRC) یکی از گزینههای مدرن و کارآمد برای ترمیم و ارتقاء نمای ساختمانها است. جی اف آر سی یا بتن مسلح الیافی با الیاف شیشهای (Glass Fiber Reinforced Concrete)، متریالی است که به دلیل ویژگیهای خاص خود از قبیل؛
- مقاومت بالا در برابر شرایط جوی
- مقاومت در برابر آتش
- طول عمر بالا و نیاز کم به نگهداری
- قابلیت طراحیهای پیچیده و انعطافپذیری در شکلدهی
- مقاومت در برابر زلزله
- قابلیت رنگآمیزی و تنوع ظاهری
- پایداری و سازگاری با محیط زیست
- مقاومت در برابر رطوبت و خوردگی
- مقاومت در برابر ضربه و ترک خوردگی
- نصب آسان و سریع
- قابلیت بازسازی و تعمیر آسان
در بازسازی نما بهویژه در ساختمانهای قدیمی و یا آسیبدیده، کاربرد فراوانی دارد.
پروژه هتل النبی قم که بازسازی نمای آن توسط گروه ایناب انجام شد. برای نمای این هتل از قطعات GFRC طرح تابان با ابعاد 90*90 و رنگ سفید استفاده شده است. این قطعات در ترکیب با کامپوزیت برای قاب دور قطعات و متریال آجر بهکار میرفت تا نمایی شیک و متناسب با هویت پروژه ایجاد گردد.
یکی از چالشهای اصلی این پروژه، زمان طولانی مورد نیاز برای اجرای بخشهای آجری بود. اجرای آجر به دلیل نیاز به زمان زیاد (حدود 6 ماه) برای نصب و آمادهسازی، به یکی از موانع اصلی در تکمیل به موقع پروژه تبدیل شد. در نتیجه، در اواخر اجرای قطعات GFRC تصمیم گرفته شد که بخشهای آجری نمای ساختمان بهطور کامل با استفاده از GFRC تولید و اجرا شوند. این تغییر، نه تنها موجب تسریع در روند اجرا شد بلکه از نظر کیفیت نیز به پروژه کمک کرد.
پنلهای طرح تابان که در این پروژه استفاده شدند، در چندین قالب و ابعاد مختلف طراحی و تولید شدهاند. این طراحی متنوع و انعطافپذیر باعث شد تا طرح به سمت پارامتریک حرکت کند، به این معنی که امکان ایجاد نماهای متنوع و متفاوت با توجه به نیازهای خاص پروژه فراهم شد. در حقیقت، طراحی پارامتریک به طراحان این امکان را داد که نماهای خلاقانه و جدیدی را ایجاد کنند که متناسب با ویژگیهای سازهای و زیباشناختی پروژه باشد.

نمای بازار موبایل کرج که نمای ساختمان ترکیبی از شیشه و قوطیکشی می باشد. پس از بررسیهای جامع و دقیق و کارشناسی، متریال جی اف ار سی به عنوان مناسبترین گزینه برای این پروژه انتخاب شد.
ویژگیهای منحصر به فرد جی اف ار سی مانند مقاومت بالا در برابر شرایط آب و هوایی مختلف، قابلیت شکلپذیری و ایجاد طرحهای پیچیده، تنوع رنگ و بافت این متریال را به گزینهای ایدهآل برای اجرای نمای ساختمان تبدیل کرده است.
در این پروژه از چندین قالب در طرح و ابعاد متنوع طراحی و تولید شده است که با چیدمان این پنل ها در کنار هم طراحی پارامتریک ایجاد کرده است که این طراحی پروژه را در بین ساختمان های اطراف نمایی منحصر به فرد جلوه می دهد.
درنتیجه ساختمان هایی با نمای باکیفیت و طراحی منحصربه فرد، ارزش اقتصادی بیشتری پیدا می کنند. این امر نه تنها برای مالکان، بلکه برای کل منطقه شهری نیز مفید است، زیرا می تواند به جذب سرمایه گذاری و توسعه اقتصادی منطقه کمک کند.
معرفی نمای کامپوزیت
ورق آلومینیوم کامپوزیت پنل (Aluminum Composite Panel)، که مخفف آن می شود ACP . متشکل از دولایه ترکیبی آلومینیوم و پلی اتیلن یا مواد معدنی می باشد. مزایای برتر این متریال باعث شد که در مدت کوتاهی مورد توجه طراحان و کارفرمایان قرار بگیرد و در مدت زمان اندکی استفاده از آن در نمای ساختمان افزایش یابد. تنوع در طرح و رنگ، شکل پذیری، سبک بودن ، سرعت در نصب و قیمت نسبتا پایین از مزایای برتر ورق کامپوزیت می باشد. مهمترین مزیت نمای کامپوزیت نسبت به سایر متریال هایی که در نماسازی استفاده می شوند سبک بودن آن است به گونه ای که وزن یک مترمربع آن حدود6 تا 8 کیلوگرم وزن دارد.
همچنین می توانید از طریق تلگرام و واتساپ با همین شماره ارتباط برقرار کنید.
سلام
براي زيباسازي نماي بيروني يك ساختمان مسكوني يك طبقه(جنوبي) كه نماي سفال زرد دارد استفاده از چه متريالي پيشنهاد مي دهيد؟ خودم نماي سنگ رو ترجيح مي دهم…آيا بايد همه نماي قبلي كه سفال زرد هست رو تراشيد؟ در ضمن لوله گاز هم از روي نما رد شده؟ آيا مانع كار مي شود؟ ممنون
سلام
براي اجراي نما به روش سنتي مثل آجر و سنگ بايد نماي قبلي كامل تراشيده شود تا ملات چسبندگي كفي به ديوار داشته باشد.ما نماي سنگ صنعتي مدل پرنس رو پيشنهاد مي دهيم .لطفا براي اطلاعات دقيقتر مقاله نماي سنگ صنعتي رو مطالعه كنيد. لينك مقاله:سنگ نما | سنگ صنعتی ایناب
و جهت اطلاع از قيمت نماهاي مختلف مقاله قيمت انواع نماي ساختمان رو مطالعه بفرماييد
قیمت انواع نمای ساختمان | قیمت ارزانترین نمای ساختمان
تمام نماها در آن ذكر شده و بسيار كمك مي كند كه انتخاب درست و دقيقي داشته باشيد.
موفق باشيد.
ايناب توليد كننده و مجري نماهاي نوين ساختماني gfrc