نمای ساختمان سنگ | انتخاب سنگ ساختمان

کمیته نما | مدارک و ضوابط کمیته نما

نمای ساختمان

اولین قسمتی از ساختمان که افراد با آن مواجه هستند نمای ساختمان می باشد. نما به عنوان اولین معرف و هویت اصلی  و اساسی ساختمان هاست و همین امر است که باعث می شود یک ساختمان در دید بیننده مورد توجه قرار بگیرد. امروزه معماران جهت رسیدن به اهداف خود در بحث طراحی و اجرای نما دقت بیشتری صرف می کنند و سعی دارند با استفاده از متریال های مدرن و متنوع، نماهای شکیل تری را خلق کنند تا سبب جذب بیشتر مخاطب گردد. نمای ساختمان سنگی یکی از نماهایی است که بسیار مورد استقبال قرار گرفته و بسیار کاربرد دارد.

نمای ساختمان سنگ
نمای ساختمان سنگی

تاریخچه نمای ساختمان سنگی

از دورانی که آدمیان هنوز با آهن آشنا نبودند، از سنگ جهت رفع نیاز های خود استفاده می کردند؛ که رفته رفته با شناخت بیشتر سنگ ها، از آنها ابزار متنوع و متعددی جهت رفاه حال خود ساختند. استفاده از سنگ در ساختمان، چه به صورت استفاده در ساخت بنا و یا استفاده در نمای آن مورد توجه قرار می گرفته است. در قدیم استخراج سنگ با مشکلات عدیده ای مواجه بود اما امروزه با پیشرفت تکنولوژی استخراج این متریال آسان تر شده و کاربرد آن نیز بیشتر گشته است.

نمای ساختمان سنگی

جهت استفاده از متریال سنگ در نما باید از سنگی استفاده شود که در برابر شرایط جوی و دیگر عوامل مختلف محیطی  مقاوم و پایدار باشد. عواملی همچون گرما و سرما ، تابش مستقیم نور خورشید ، یخبندان ، باران های اسیدی و … ، بر روی نما تاثیر گذار است. به همین علت بهتر است قبل از انتخاب متریال سنگ شرایط منطقه کاملا مشخص و شناسایی شود.

نمای ساختمان سنگ
نمای ساختمان سنگی

علت استفاده گسترده از سنگ در نما

از علل استفاده گسترده سنگ در نمای ساختمان، استحکام، مقاومت و پایداری سنگ است که در برابر شرایط جوی مقاومت بالایی دارد و همین امر باعث افزایش طول عمر نما می گردد. همچنین به دلیل پیشرفت تکنولوژی و آسان شدن استخراج سنگ از معادن و استفاده از دستگاه هایی مانند سی ان سی برای ایجاد طرح های متنوع بر روی سنگ ها، استفاده از سنگ در ساختمان و نمای ساختمان زیاد است.

نمای ساختمان سنگ
نمای ساختمان سنگی

مزایای نمای سنگی

  1. زیبایی خاص و منحصر به فرد
  2. دوام بالا 
  3. مقاومت در برابر شرایط محیطی
  4. تنوع بالای قیمت 
  5. اجرای تقریبا آسان
طراحی نمای ترکیبی سنگ و آجر | ساختمان مسکونی
نمای ساختمان مسکونی

معایب نمای سنگی 

  1. امکان جداشدن و افتادن سنگ از نما 
  2. عدم سرعت بالا در اجرا 
  3. بالا بردن جرم ساختمان 
  4. عدم مقاومت در برابر زلزله 

انواع سنگ های ساختمانی

سنگ نمای تراورتن

این سنگ از سنگ های رسوبی اهکی می باشد که در اثر ته نشینی کربنات کلسیم در دهانه چشمه های آب معدنی به وجود می آید . این سنگ به صورت طبیعی در رنگ های کرم ، سفید ، برنزه ، قرمز و خاکستری وجود دارد . هر چه سنگ تراورتن سفید تر باشد نشان این است که ناخالصی های موجود در این سنگ کمتر است و مرغوبیت بالاتری دارد.

ویژگی های سنگ تراورتن :

این سنگ در بافت خود دارای منافذ و سوراخ های ریزی می باشد که باعث زیباتر شدن این سنگ شده است و همچنین به علت وجود این منافذ چسبندگی نسبتاً خوبی با ملات دارد. این سنگ مقاومت و استحکام خوبی دارد و همچنین مقاومت بالایی در برابر سرما و گرما دارد. از دیگر ویژگی های این سنگ می توان به قیمت بسیار مناسب آن اشاره کرد که باعث شده است استفاده زیادی در نمای ساختمان داشته باشد.

 

نمای ساختمان سنگ
نمای ساختمان سنگی

سنگ نمای سند استون یا ماسه سنگ

این سنگ ها از جنس سنگ های رسوبی آهکی می باشد که از کانی های بسیار ریز تشکیل شده است این سنگ دارای رنگ های متنوعی می باشد که معمولا در رنگ های قهوه ای ، زرد ، سفید ، خاکستری ، صورتی ، برنزه ، سیاه و قرمز دیده می شوند.

ویژگی های سنگ نمای سند استون یا ماسه سنگ:

سنداستون ها از لحاظ بافت، دارای بافت نرم و خشن می باشند. در برابر یخ زدگی و هوازدگی و همچنین در برابر محیط اسیدی بسیار مقاوم هستند.جذب آب در این نوع سنگ بسیار بالاست.

 

ماسه سنگ
ماسه سنگ

سنگ نمای گرانیت

سنگ گرانیت از سنگ های آذرین است که به طور معمول در رنگ های سفید ، صورتی یا خاکستری موجود می باشد و رنگ این نوع سنگ طبق کانی های موجود در آن متغیر است از این نوع سنگ بیشتر در کف سازی و راه سازی استفاده می شود.

ویژگی های سنگ گرانیت :

این نوع سنگ بسیار مقاوم و محکم بوده و دارای چگالی بالایی است و در برابر ضربه نیز مقاومت بالایی دارد. گرانیت در برابر سرما و گرما و اشعه افتاب نیز مقاومت خوبی دارد. این سنگ ها در نمای ساختمان به کار می رود که به علت عدم وجود منافذ و سوراخ های ریز چسبندگی سایر سنگ ها را ندارند. این سنگ به علت هزینه استخراج، برش و صیقل کاری که دارد ، قیمت نسبتا بالایی دارد.

 

سنگ گرانیت
سنگ گرانیت

سنگ نمای چینی

این سنگ نوعی از سنگ های مرمریت دانه ریز است. سنگ چینی  از بلور های خاکستری و سفید تشکیل شده که این بلور ها به راحتی با چشم قابل دیدن است . اگر به این سنگ ضربه ای وارد شود صدایی شبیه به ظروف چینی از آن خارج می شود که به همین دلیل در ایران به این نام معروف است . استفاده این نوع سنگ در مناطق گرمسیر ایران رواج داشت ( رنگ روشن آن مانع جذب گرمای زیاد می شود) که امروزه به علت تنوع زیاد در سنگ ها دیگر به ندرت از این نوع سنگ استفاده می شود.

ویژگی های سنگ نمای چینی:

این سنگ از چسبندگی نسبتا بالایی برخوردار است که در جذب رطوبت بسیار ضعیف عمل می کند و همچنین مقاومت بسیار خوبی در برابر هوازدگی دارد . این سنگ تنوع بالایی در طرح و رنگ ندارد اما قیمت نسبتا ارزانی دارد.

 

سنگ چینی
سنگ چینی

سنگ مشبک جی اف ار سی

این نوع سنگ از ترکیب سنگدانه های طبیعی ، فلز، سیلیس، مواد پلیمری و نانویی  و …و انجام واکنش پلیمریزاسیون و تشکیل شبکه زنجیره ای مستحکم در مواد  بوجود می آید اين واكنش سبب كريستاله شدن مواد و تشكيل شبكه بلوري در آن مي شود و در نهايت محصول توليد شده به مقاومتي بسیار بالامي رسد.

ویژگی های سنگ مشبک جی اف ار سی:

وجود الیاف های فلزی در این سنگ باعث بالا رفتن مقاومت آن در برابر زلزله، شکست، ضربه، لرزش و… می شود. امکان ایجاد هرگونه طرح اسلیمی، اسلامی و… در این سنگ امکان پذیر است. از ویژگی های منحصر به فرد این محصول، امکان ایجاد هرگونه طرح و نقش دلخواه می باشد. از مزیت های منحصر به فرد دیگر این سنگ می توان به نشکن بودن آن اشاره کرد. برای کسب اطلاعات بیشتر کلیک کنید.

 

نمای جی اف ار سی
نمای جی اف ار سی

طرح های اجرا شده نمای ساختمان سنگی

همانطور که می دانید و اشاره شد نمای سنگی می توان گفت پر کاربرد ترین نمای ساختمان به خصوص برای ساختمان های مسکونی در ایران است. بالای 80 درصد ساختمان های مسکونی از نمای سنگی استفاده می کنند. ویژگی ها و مزایایی که نمای سنگی دارد باعث کاربرد فراوان این متریال و نمای محبوب شده است.

ایناب را در اینستاگرام دنبال کنید

اگر نیاز به مشاوره  رایگان درزمینهٔ  نمای ساختمان دارید  با شماره 05142222550 و یا 09913377500 تماس حاصل نمایید.
یا بار ارسال عدد 5 به شماره 09913377500 همکاران ما در اولین فرصت با شما تماس خواهند گرفت.
همچنین می توانید از طریق واتساپ یا  تلگرام با همکاران ما در ارتباط  باشید.

 

همکاری-با-ایناب
همکاری-با-ایناب
چرا ایناب
چرا ایناب

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *