نمای اسلامی و معماری اسلامی در دنیا طرفداران زیادی دارد. در این مطلب پیرامون معماری و نمای اسلامی صحبت کرده ایم و همچنین متریال جی ار سی GRC را که یکی از بهترین متریال ها برای معماری و نمای اسلامی هست را معرفی کرده ایم.
تاریخچه معماری اسلامی
به دنبال حمله اعراب به ایران، پس از شکست ایرانیان از اعراب، معماری ساسانی مصادره شد و به عنوان معماری اسلامی به دنیا معرفی شد. در واقع در آن زمان، در معماری کاروانسراها، دژها وکاخ ها از مهرابه ها، طاق ها و گنبدها استفاده می شد، که پس آن شکست، همه توسط اعراب و به نام ایران مصادره شدند.
معماری اسلامی چه ویژگی هایی دارد:
- بانیان مسلمان دارد
- شکل معماری اسلامی اشاره به اصول اسلامی دارد.
- پایبند به اصول اسلامی است.
- از عناصر تزیئنی در معماری اسلامی بسیار استفاده شده است (خوشنویسی،نقوش اسلیمی و هندسی).
- در معماری اسلامی از تصاویرجانوری و به خصوص انسانی استفاده نمی شود.
جی اف ار سی (GFRC) بهترین برای نمای اسلامی
جی اف ار سی gfrc جزء جدیدترین متریال نمای ساحتمان است که هیچ گونه محدودیتی در طراحی و اجرا ندارد. طراحان با وجود این محصول راحت تر می توانند ایده های خلاقانه خود را به ثمر برسانند. جی اف ار سی gfrc با توجه به عدم محدودیت در طراحی و اجرا، یکی از بهترین گزینه ها برای طراحی نماهای اسلامی در سبک معماری اسلامی باشد.
با این متریال می توان انواع طرح ها و سبک های اسلامی، ایرانی و ایرانی-اسلامی را طراحی، تولید و اجرا کرد. طراحان و کارفرمایان قادر خواهند بود هر ایده و هر طرحی را با الهام از گذشتگان یا خلاقیت خود طراحی کرده و به اجرا برسانند.
تعدادی از پنل های جی اف ار سی (GFRC) قابل استفاده در نمای اسلامی
جی ار سی grc هیچگونه محدودیتی در طرح و اجرا ندارد و این پنل ها، تعدادی از پنل های موجود مجموعه ایناب می باشد که در پروژه های مختلف استفاده شده است. در صورتی که این پنل ها مورد تایید شما نباشد، طرح سفارشی مطابق نیاز شما قابل تولید خواهد بود.
قیمت نمای جی ار سی GRC
قیمت و هزینه تمام شده نمای جی ار سی به عوامل و فاکتورهای مختلفی بستگی دارد. با شناخت و بررسی بیشتر این آیتم ها می توانید قیمت حدودی نمای جی اف ار سی gfrc را محاسبه نمایید. ما در مقاله “قیمت نمای جی ار سی grc” به طور مفصل در مورد قیمت این نما صحبت کرده ایم پیشنهاد می شود برای کسب اطلاعات بیشتر حتما این مقاله را مطالعه کنید.
اصول معماری ایران
-
- درون گرایی: این اصل به خصوص در خانه های مسکونی رعایت شده و نوعی رعایت حریم شخصی می باشد،که در مناطق گرم و خشک به صورت حیاط مرکزی اجرا شده است.
- پرهیز از بیهودگی: هر جزئی که در این معماری دیده می شود، تنها نقش تزئین ندارد و کاربردی است. (مانند معماری اسلامی)
- خودبسندگی: به معنای استفاده از مصالح بومی است.
- مردم واری: به معنای داشتن مقیاس انسانی می باشد.
- نیارش: استفاده از اندازه و مقیاس درنیارش یکی از ویژگی های معماری اسلامی است.
عناصر تشکیل دهنده معماری اسلامی
- حیاط و صحن: یکی از ویژگی های معماری اسلامی است،مدارس،مساجد،کاروانسراها و… معمولا دارای صحن و حیاط بودند.
- ایوان: معمولا از یک طاق آهنگ تشکیل می شود از سه طرف بسته و به سمت میانسرا باز میشود.
- رواق: فضاهای سرپوشیده ی ستون دار است.
- گنبد: از مهم ترین عناصر معماری اسلامی هستند که معمولا با کاشی پوشانده می شدند.
- شبستان های ستون دار: شبستان ها در اطراف گنبدها ساخته می شوند.
- حجره: حجره یا اتاق در اطراف حیاط مرکزی و میان سرا به صورت مربع مستطیل ساخته می شدند.
- مناره: بنایی کشیده و بلند است که در کنار بناهای مذهبی ساخته می شدند.
- بادگیر: بادگیرها در مناطق کویری به دلیل گرما رواج داشت.
- پله: راه پله های مارپیچ در مناره ها از اهمیت ویژه ای برخوردار بودند.همچنین بعضی اوقات وسیله ی سبک کردن حجم های ساختمانی نیز بودند.
- سردابه: در برخی از آرامگاه ها محل تدفین، در طبقه ای، پایین تر از سطح زمین ساخته می شده است.
مصالح ساختمانی در معماری اسلامی
- آجر: یکی از مهم ترین مصالح به کار رفته در ساخت، در قبل و بعد از اسلام، آجر است. علاوه بر اینکه از آجر در ساخت استفاده می شده،به عنوان تزئین نیز کاربرد داشته است.
- گچ: گچ نیز یکی از مصالحی است که در همه دوران کاربرد داشته است و در گذشته برای آراستن سطوح داخلی بنا، نوشتن کتیبه ها، تزئین محراب ها و زیر گنبدها و ایوان ها به کار می رفته است.
- کاشی: کاشی نقش عمده ای در تزئین بناها و معماری اسلامی داشته است و به شیوه های مختلفی توسط هنرمندان به کار می رفته است.
- چوب: برای ساختن درب ها، پنجره ها، ستون ها، تیر سقف و چهارچوب ها از چوب استفاده می شده مخصوصا در مناطقی نظیر مازندران و گیلان که این مصالح فراوان یافت می شود.
- شیشه: استفاده از شیشه هایی به رنگ های سرخ، آبی، بنفش، سبز، برای تامین روشنایی و ایجاد رنگ های سنتی برای زیبایی بیشتر استفاده می شده است.
ایده و الگوبرداری از معماری گذشته
اکنون که با ویژگی ها، اصول، عناصر و مصالح به کار رفته در معماری اسلامی آشنا شدیم بهتر می توانیم برای طراحی نمای ساختمان به این سبک ایده پردازی کنیم.
اما متاسفانه امروزه برخی از طراحان فکر میکنند که طراحی نما و ساختمان به شیوه ایرانی اسلامی ایجاد گنبد و پنجره های منبت کاری شده با شیشه های رنگی و استفاده از کاشی هایی با زمینه آبی و قرمز و سبز می باشد،در صورتی که ما برای خلق یک طرح زیبا و کاربردی تنها باید از آن ها ایده بگیریم و به سبکی مدرن از آن ها در معماری هایمان استفاده کنیم.
البته باید این را نیز درنظر گرفت که نیازی نیست امروزه نیز حتما از مصالحی در نما استفاده کرد که در گذشته در این سبک استفاده می شده است، زیرا امروزه مصالح جدیدتر با مزیت های بیشتر به وجود آمده است که می توان از آن ها با الگوبرداری از گذشته استفاده کرد.
باید به این مهم توجه کنیم که در گذشته یکی از مهم ترین دلایلی که از گنبد استفاده می کرده اند عدم وجود تکنولوژی های لازم برای نگه داشتن سقف بوده است. طراحانی در زمینه طراحی نمای اسلامی و معماری اسلامی موفق تر خواهند بود که بتوانند طرح هایی متمایز و خاص تر از طرح های سالیان پیش ارائه کند. با استفاده از متریال جدید می توان به این مهم دست یافت.
استفاده از آجر به شیوه مدرن
امروزه آجر به عنوان مصالح در اسکلت بنا خیلی کاربرد ندارد ولی همچنان در نمای ساختمان از آن استفاده می شود ولی به سبک جدید،مانند آجر نما و آجر نسوز. با تلفیق معماری مدرن و سنتی و با استفاده از آجر نماهایی خاص و زیبا ایجاد می شوند.
اگر نیاز به مشاوره رایگان درزمینه نمای ساختمان دارید با شماره 05142222550 و یا 09913377500 تماس بگیرید.
همچنین می توانید از طریق تلگرام و واتساپ با همین شماره ارتباط برقرار کنید.