ایناب را در اینستاگرام دنبال کنید
اصول و روند طراحی نمای ساختمان یکی از مهم ترین بخش های ساختمان سازی است. در مورد اهمیت نماسازی در مقالات قبلی زیاد صحبت کرده ایم و توضیح در مورد آن از حوصله این مقاله خارج است. روند طراحی نمای ساختمان چنانچه بی اهمیت خوانده شود می تواند هویت ساختمان و البته هویت شهر و منظر شهری را زیرسوال ببرد. در نتیجه طراحی نمای ساختمان نه تنها بر روی خود ساختمان بلکه بر روی منظر شهری نیز تأثیر گذار است.
مهم ترین اصول و نکات در روند طراحی نمای ساختمان
اقلیم منطقه در روند طراحی نما
توجه به اقلیم منطقه یکی از نکات بسیار مهم در روند طراحی نمای ساختمان می باشد. اقلیم منطقه بر روی سبک طراحی و انتخاب متریال تأثیر مستقیم می گذارد. به عنوان مثال برای مناطق سردسیر باید نمایی طراحی و اجرا شود که عایق مناسبی برای حرارت باشد. متریال مورد استفاده نیز باید در برابر تغییرات دمایی و یخبندان مقاومت لازم را داشته باشد. و بسیاری عوامل دیگر که شما به ما بگید در کامنت ها.
اهمیت منظر شهری در طراحی نما
نیازی به توضیحات زیاد نمی باشد که یکی از مهم ترین عوامل تأثیر گذار بر زیبایی منظرشهری، نمای ساختمان های شهر است. اهمیت این موضوع اینقدر زیاد است که شهرهای مهم مثل تهران، مشهد و… کمیته ای به نام کمیته نما در شهرداری ها تشکیل داده اند و بسیاری از مناطق شهر باید طبق ضوابط این کمیته های نما روند طراحی نمای ساختمان را طی کنند.
جهت مشاهده لیست قیمت طراحی نمای ساختمان ایناب کلیک کنید ( قیمت هایی که تابحال ندیده اید!!!)
توجه به سلیقه کارفرما در طراحی نما
از اصول و ضوابط طراحی نما که بگذریم سلیقه کارفرما نیز اهمیت خیلی خیلی زیادی در روند طراحی نمای ساختمان دارد. خیلی از کارفرمایان دوست دارند که نمایی خاص و متفاوت را طبق سلیقه خودشان برای ساختمان اجرا کنند، طراحان نمای ساختمان در روند طراحی نما باید ضمن رعایت ضوابط و اصول اصلی طراحی نما (مثل کمیته نما در صورت نیاز)، سلیقه کارفرما را نیز وارد روند طراحی نما کنند.
توجه به هزینه های اجرایی در روند طراحی نما
یکی از مهم ترین و اساسی ترین قسمت های روند طراحی نمای ساختمان توجه به هزینه های اجرایی نما بعد از طراحی می باشد. شاید خیلی از افرادی که با روند اجرای نمای ساختمان آشنایی ندارند نتوانند یک طراحی بهینه و مناسب را از یک طراحی پر هزینه تشخیص دهند. به همین دلیل باید دقت بالایی در این زمینه داشت و طراحی نما را به افرادی سپرد که در کنار طراحی تخصصی تجربه اجرایی مناسبی نیز داشته باشند.
جهت دریافت مشاوره رایگان با شماره 05142222550 و یا 09913377500 تماس حاصل نمایید.
دقت در استفاده مناسب از رنگ در نما
و اما تناسب رنگ، موضوعی که یک نمای مطلوب و مناسب باید حتما این فاکتور را داشته باشد. رنگ در نما به گونه ای نیست که بعد از طراحی بخش های مختلف طراح بخواهد رنگ را به نما اضافه کند! بلکه باید در روند طراحی نمای ساختمان به این موضوع مهم توجه کامل را داشته باشد. اگر رنگ تناسب نداشته باشد در نما، حتی بهترین متریال ها با بهترین کیفیت ها هم نمی توانند جذابیت نما را به نمایش بگذارند. به لطف تکنولوژی و نرم افزاری های سه بعدی مثل تریدی مکس، امکان اضافه کردن رنگ در روند طراحی نمای ساختمان وجود دارد و می توان از آن در روند طراحی نما بهره گرفت.
تناسب و پیوستگی عناصر در روند طراحی نما
منظور از پیوستگی نما این است که فرم کلی نمای ساختمان در دید بصری به عنوان یک طرح کامل و یک بخش کامل دیده شود. یعنی به گونه ای نباشد که هر بخش از نما برای خود یک قسمت جداگانه محسوب شده و عملا پیوستگی نما را از بین ببرد.
حفظ زیبایی نما همراه با سادگی
منظور از سادگی این است که در روند طراحی نمای ساختمان از به کارگیری عناصر بسیار زیاد و ایجاد یک نمای شلوغ جلوگیری شود. استفاده از عناصر زیاد و شلوغ کاری در نما مطمئنا زیبایی و جذابیت نما را تحت تاثیر قرار می دهد. حفظ تعادل و سادگی یکی از راه های ایجاد نماهای جذاب و دوست داشتنی است که در اجرا نیز هزینه های زیادی را به کارفرما تحمیل نمی کند.
دقت در استفاده از متریال مناسب و پایدار
انتخاب درست و صحیح یک متریال مناسب به مراتب بسیار مهم تر و با اهمیت تر از روند طراحی نمای ساختمان است. به چه دلیل؟ به این دلیل که اگر شما یک متریال مناسب را انتخاب نکنید هرچقدر هم که طراح نمایی خاص و بی نظیر را برای شما طراحی کند، در نهایت بعد از مدتی پروژه با شکست روبرو خواهد شد. پس چه بهتر که قبل از شروع روند طراحی نمای ساختمان بهترین متریال طبق شرایط پروژه انتخاب شود و مورد استفاده قرار بگیرد.
مقاله جامع در مورد طراحی نمای ساختمان کلیک کنید
ایده طراحی نمای ساختمان
توجه به ایده های طراحی نما: تلفیق و ترکیب متریال ها
توجه به ایده های جدید و خلاقانه نیز یکی از موضوع هایی می باشد که می تواند در روند طراحی نمای ساختمان بسیار کمک کننده برای طراح باشد. یکی از ایده هایی که در سال های اخیر توجه زیادی به آن شده است استفاده از متریال های ترکیبی در نمای ساختمان است. ترکیب متریال مختلف در کنار یک طراحی زیبا می تواند نمایی خاص و منحصر به فرد را ایجاد کند.
نورپردازی در زیبایی نما معجزه می کند
نورپردازی واقعا می تواند در زیبایی و جذابیت نمای ساختمان معجزه کند. مسلما نمای ساختمان در شب ها هم بسیار با اهمیت است و این نورپردازی است که می تواند توجه افراد را در شب به ساختمان جلب کند. در ضمن نورپردازی مناسب نما در زیبایی هر چه بیشتر منظر شهری نیز تأثیرگذار است. حتما توصیه می شود که از یک متخصص در نورپردازی نمای خود مشورت بگیرید یا حتی کلا نورپردازی نما را به یک متخصص نورپردازی بسپارید تا بتوانید بهترین نیتجه را کسب کنید.
رعایت شفافیت بصری در روند طراحی نما
شفافیت بصری نما یعنی وجود پنجره به اندازه کافی در نمای ساختمان. البته این موضوع تا حد زیادی به نقشه های معماری ساختمان بستگی دارد اما خب مسلما معمار عزیزی که نقشه های معماری را تهیه می کند به این موضوع توجه کافی دارد و باعث می شود که بعد بتواند نمایی جذاب و خاص را طراحی کند. به صورت کلی یک نمای صلب و خشن نمی تواند به اندازه کافی جذاب واقع شود.
توجه به اصل استفاده از عنصر شاخص در طراحی نما
یکی از روش های خاص تر کردن نمای ساختمان در نظر گرفتن یک عنصر شاخص در روند طراحی نمای ساختمان است. این بخش نسبت به بخش های دیگر برجسته تر و شاخص تر است. این باعث می شود که تعادل نما و توازن بخش های مختلف کمتر شود اما این عنصر شاخص است که بیشتر مورد توجه قرار می گیرد. این یک روش بسیار جذاب برای از بین بردن یکنواختی نمای ساختمان است.
جهت دریافت مشاوره رایگان با شماره 05142222550 و یا 09913377500 تماس حاصل نمایید.
استفاده از یک ریتم مشخص در روند طراحی نمای ساختمان
نمای زیبا و جذاب و از طرفی نمای متعادل نیاز به یک ریتم مشخص دارد. ریتم مشخص یعنی اینکه یک نظم و ترتیب خاصی در قسمت های مختلف نما (خطوط، احجام، صفحات و…) وجود داشته باشد. این نظم و ترتیب باعث می شود که بخش های مختلف نما از نظر بصری با هم همخوانی داشته باشند.
سبک های طراحی نمای ساختمان
طراحی نمای ساختمان به سبک مدرن
از مهمترین اصول در معماری مدرن این است که همه بخش ها باید در این معماری دارای کاربری باشد. سطوح کاملا ساده طراحی می شوند و کاربری واضح و روشنی دارند. در این سبک صرفا تزئین وجود ندارد.
در طراحی های نماهای مختلف بیشترین تغییر، تغییر متریال های نما می باشد. از اولین متریال هایی که در این سبک استفاده می شدند می توان شیشه و فلز را نام برد. البته امروز مصالح و متریال های مختلفی در این سبک استفاده می شوند.
طراحی نمای ساختمان به سبک پارامتریک
در کل معماری پارامتریک و سبک پارامتریک شکل های پیچیده و خاص را به دنبال دارد. برای بخش های خاص مثل منحنی ها و سطوح پیچیده مورد استفاده قرار می گیرد و بیشتر شکل های نامظنم را شامل می شود که در کنار هم یک طرح را کامل می کنند. به دلیل پیچیدگی های موجود در این سبک معمولا از متریال های پیش ساخته مثل جی اف ار سی در طراحی و اجرای آن استفاده می شود.
طراحی نمای ساختمان به سبک مینیمال
در سبم مینیمال از کمترین عناصر در روند طراحی استفاده می شود و طراحان سعی می کنند که با کمترین استفاده از عناصر، بیشترین بهره را برده و مفهوم را برسانند. شعار معروف معماران و طراحان سبک مینیمالیزم: کمتر، بیشتر است، (less is more) می باشد.
طراحی نمای ساختمان به سبک معاصر یا پهلوی
الگوی طراحی در سبک پهلوی ( معاصر ) معماری ایران باستان می باشد و سبکی برونگرا می باشد. البته الگوی این سبک معماری ایران باستان است اما همزمان تحت تأثیر معماری مدرن نیز قرار گرفته است. طراحی و اجرای نما با این سبک با استفاده از عناصر خطی – عمودی استفاده می شود.
طراحی نمای ساختمان به سبک هایتک
معماری هایتک یا معماری فناوری برتر یا تکنولوژی پیشرفته (high-tech) یک سبک از معماری و طراحی صنعتی می باشد که در دهه ۱۹۷۰ به وجود آمد. این سبک از معماری عناصر پیشرفته تکنولوژی و صنعت را با هم ترکیب کرد. معماری هایتک high-tech به صورت یک جلوه جدید از مدرنیسم شروع کرد، یک توسعه ایدههای پست مدرنیسم که با پیشرفت خوبی در اصول فنی همراه شد. این دوره مانند پلی بین مدرنیسم و پست مدرنیسم کار می کند.
طراحی نمای ساختمان به سبک کلاسیک
معماری کلاسیک به طور کلی سبکی است که از دوره های تاریخی روم و یونان باستان الهام گرفته شده است. معماری و سبک کلاسیک در بسیاری از کشور های دنیا مورد استفاده قرار می گیرد و در هر کشور معمولا با ویژگی های ملی همان کشور ترکیب و غنی شده است.
استفاده از جی اف ار سی در طراحی نما
یکی از متریال های پرطرفدار معماران و طراحان که بسیار مورد توجه قرار گرفته است نمای جی اف ار سی می باشد زیرا:
- تنوع و انعطاف پذیری: جی اف آر سی را می توان در طرح و ابعاد مختلف تولید کرد، که آن را به متریالی خاص و محبوب برای ایجاد نماهای منحصر به فرد تبدیل می کند. جی اف ار سی همچنین می تواند در رنگ های سفارشی نیز تولید شود.
- استحکام و دوام: جی اف آر سی دارای مقاومت بسیاربالایی است این متریال در برابر ترک خوردن، خرد شدن و سایر آسیب ها مقاوم است و در شرایط آب و هوایی مختلف بسیار مقاوم است.
- سرعت نصب: اجرای جی اف آر سی به علت نصب خشک بسیار سریع است، که می تواند به کاهش زمان اجرای نما و صرفه جویی در هزینه ها کمک کند.
علاوه بر مزایای ذکر شده، جی اف آر سی مزایای دیگری نیز دارد که آن را به متریالی محبوب در سرتاسر دنیا برای طراحان نما تبدیل کرده است:
- مقاومت بالا در برابر آتش
- عایق صدا
- قابلیت عبور نور
- سازگاری با سیستم های عایق بندی
- وزن سبک
اگر نیاز به مشاوره رایگان درزمینهٔ نمای ساختمان دارید با شماره 05142222550 و یا 09913377500 تماس حاصل نمایید.
یا بار ارسال عدد 5 به شماره 09913377500 همکاران ما در اولین فرصت با شما تماس خواهند گرفت.
همچنین می توانید از طریق واتساپ یا تلگرام با همکاران ما در ارتباط باشید.