نشریه 714 – دستورالعمل طراحی سازه ای و ضوابط عملکردی و اجرایی نمای خارجی ساختمان‌ها – ویرایش سال 95

نشریه 714 با هدف طراحی و ارائه ضوابط اجرایی نماها تحت اثر بارهای لرزه ای و عوامل محیطی و ارائه راهکارهای مناسب برای مهار آن‌ها از سمت سازمان برنامه و بودجه کشور منتشر شده است. در این مطلب می توانید نشریه 714 – دستورالعمل طراحی سازه ای و الزامات و ضوابط عملکردی و اجرایی نمای خارجی ساختمان ها – را دانلود کرده و مطالعه نمایید.

بخش هایی از مقدمه نشریه 714 دستورالعمل طراحی سازه ای نمای ساختمان

بخش نامه به دستگاه های اجرایی، مهندسان مشاور و پیمانکاران

به استناد ماده (۲۳) قانون برنامه و بودجه و مواد (۶) و (۷) آیین نامه استانداردهای اجرایی طرح های عمرانی – مصوب سال ۱۳۵۲ و در چارچوب نظام فنی و اجرایی کشور (موضوع تصویب نامه شماره ۴۲۳۳۹/ت ۳۳۴۹۷ه مورخ 20/۴/1385 هیأت محترم وزیران)، به پیوست ضابطه شماره ۷۱۴ امور نظام فنی و اجرایی، با عنوان «دستورالعمل طراحی سازه ای و الزامات و ضوابط عملکردی و اجرایی نمای خارجی ساختمان ها» از نوع گروه سوم ابلاغ می شود. رعایت مفاد این ضابطه در صورت نداشتن ضوابط بهتر، از تاریخ 01/۱۰/1395 الزامی است. امور نظام فنی و اجرایی این سازمان دریافت کننده نظرات و پیشنهادهای اصلاحی در مورد مفاد این ضابطه بوده و اصلاحات لازم را اعلام خواهد کرد.

پنل بتنی پیش ساخته
پنل بتن اکسپوز ایناب

پیشگفتار نشریه 714

گسترش روز افزون استفاده از انواع مختلف نماهای ساختمانی و خطرات قابل توجه ناشی از عدم طراحی و اجرای مناسب این نماها باعث شده است تا تدوین ضوابط مرتبط، بیش از پیش اهمیت یابد. با توجه به تنوع اقلیمی و قرارگیری بخش قابل توجهی از کشور در مناطق دارای خطر لرزه ای بالا و باد شدید، طراحی نماهای ساختمانی برای انواع ترکیب های بارگذاری شامل باد و زلزله الزامی است. همچنین در کنار تدوین ضوابط طراحی، ارائه جزئیات اجرایی لازم نیز می تواند نقش قابل توجهی در ارتقای کیفیت ساخت و ساز کشور داشته باشد.

با توجه به مطالب فوق، مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی، تهیه دستورالعمل طراحی سازه ای و الزامات و ضوابط عملکردی و اجرایی نمای خارجی ساختمانها» را در دستور کار قرار داد و پس از تهیه، آن را برای تایید و ابلاغ به عوامل ذینفع نظام فنی و اجرایی کشور به این معاونت ارسال نمود که پس از بررسی، براساس ماده ۲۳ قانون برنامه و بودجه، آیین نامه استانداردهای اجرایی مصوب هیات محترم وزیران و طبق نظام فنی اجرایی کشور (مصوب شماره ۴۲۳۳۹/ت ۳۳۴۹۷ ه مورخ  20/۴/1385 هیات محترم  وزیران) تصویب و ابلاغ گردید. علیرغم تلاش، دقت و وقت زیادی که برای تهیه این مجموعه صرف گردید، این مجموعه مصون از وجود اشکال و ابهام در مطالب آن نیست. لذا در راستای تکمیل و پربار شدن این ضابطه از کارشناسان محترم درخواست می شود موارد اصلاحی را به امور نظام فنی و اجرایی سازمان برنامه و بودجه کشور ارسال کنند. کارشناسان سازمان پیشنهادهای دریافت شده را بررسی کرده و در صورت نیاز به اصلاح در متن نشریه اضابطه، با همفکری نمایندگان جامعه فنی کشور و کارشناسان مجرب این حوزه، نسبت به تهیه متن اصلاحی، اقدام و از طریق پایگاه اطلاع رسانی نظام فنی و اجرایی کشور برای بهره برداری عمومی اعلام خواهند کرد. به همین منظور و برای تسهیل در پیدا کردن آخرین ضوابط ابلاغی معتبر، در بالای صفحات، تاریخ تدوین مطالب آن صفحه درج شده است که در صورت هرگونه تغییر در مطالب هر یک از صفحات، تاریخ آن نیز اصلاح خواهد شد. از اینرو همواره مطالب صفحات دارای تاریخ جدید تر معتبر خواهد بود.

در پایان، معاونت فنی و توسعه امور زیربنایی از تلاش و جدیت رییس امور نظام فنی و اجرایی، جناب آقای مهندس غلامحسین حمزه مصطفوی، معاون و همکاران آن امور، آقایان مهندس علیرضا توتونچی، مهندس فرزاد پارسا و مهندس سید وحیدالدین رضوانی و همچنین رییس مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی جناب آقای دکتر محمد شکرچی زاده و کارشناسان آن مرکز و مجری محترم این ضابطه، تشکر و قدردانی می نماید و از ایزد منان توفیق روزافزون همه آنان را آرزومند است.

غلامرضا شافعی، معاون فنی و توسعه امور زیربنایی، پاییز ۱۳۹۵

 

نرده مشبک تراس
تایل بتنی طرح سیرکل-GFRC ایناب

مقدمه نشریه 714 دستورالعمل طراحی سازه ای نمای ساختمان ها

نماهای ساختمانی در شکل دهی شهر نقش بسزایی دارند. هر نوع نمایی با هر نوع مصالح ساختمانی و با هر هزینه ای که ساخته شود، علاوه بر زیبایی ظاهری و آرامش بصری، باید بتواند آسایش و ایمنی ساکنین و شهروندان را فراهم آورد. بدین منظور باید قطعات، اجزاء و اتصالات نما توانایی تحمل بارها و جابجایی های نسبی وارد بر آن را تحت اثر عوامل مختلف داشته و پایداری خود را حفظ نمایند. لذا توجه به نوع و شیوه اجرای نما از اهمیت زیادی برخوردار است. در این دستورالعمل ضوابط طراحی و اجرای نماهای مختلف تحت اثر بارهای وارد بر آن نظیر بارهای لرزه ای، باد، ضربه و نیز عوامل محیطی که روی دوام و پایداری نما تاثیر گذار است بیان شده و راهکارهای مناسب برای مهار آنها ارائه شده است. امید است این دستور العمل بتواند نقش موثری در بهبود طراحی و اجرای نما در صنعت ساخت و ساز در کشور داشته باشد.

محمد شکرچی زاده رئیس مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی

 

مقدمه مجری طرح نشریه

نمای ساختمان یکی از اجزای بسیار مهم ساختمان است. چرا که از یک سو، نما صورت ظاهر و منظره خارجی هر ساختمان است و لذا زیبایی جزء جدایی ناپذیر هر نما می باشد. اما از سوی دیگر و مهم تر از آن، نمای هر ساختمان بسته به شرایط محیطی از جمله آب و هوا و بارهای مختلف وارد بر آن از جمله باد، طوفان، زلزله، سیل و ضربه شرایط ویژه ای را تجربه کرده و لازم است در برابر این شرایط پایدار بماند. دستورالعمل حاضر نحوه طراحی نما برای مقاومت در برابر این عوامل و نیز شیوه اجرای نماهای متداول ساختمان در کشور را همراستا با ضوابط بین المللی ارائه کرده است. این دستورالعمل مشتمل بر ۸ فصل می باشد. در فصل اول انواع نماهای متداول از نظر نوع مصالح به کار رفته و نیز نحوه اجرا و اتصال بررسی شده است. در فصل دوم الزامات اجرای نما و در فصل سوم بارهای وارد بر نما و معیارهای پذیرش آن ارائه شده است. از فصل چهارم تا فصل هشتم به ترتيب الزامات طراحی و اجرای نماهای متداول مشتمل بر نمای سنگی، آجری، سیمانی، سرامیک، کامپوزیت و شیشه به تفضیل ارائه شده است. امید است مجموعه حاضر بتواند گامی در جهت بهبود کیفیت ساخت و ساز در کشور باشد.

مژده زرگران مجری پروژه

 


دانلود نشریه 714

 دانلود با لینک مستقیم

پسورد: www.inabco.ir


♦ محصولات ایناب ♦ 

پنل های جی اف ار سی gfrc ایناب

پنل های جی ار سی خاص قابل تولید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *