انواع نماهای ساختمانی جدید | متریال های جدید در نمای ساختمان

glass fiber reinforced concrete

عناوین مطالب این مقاله؛ روی عنوان مدنظرتون کلیک کنید:

نوع آب و هوا ، بهداشت و ایمنی و توجه به محیط زیست و بافت شهری، و همینطور سرعت بالای شهرنشینی ، به ایجاد انواع نمای ساختمان جدید ، منتهی می گردد.  نمونه های مدرن و انواع نمای ساختمان جدید ، نسبت به نمونه های سنتی از پیچیدگی بیشتر، خصوصا در سیستم های نمای ساختمان جدید ، از لحاظ فرم و ساختار معماری سازه ، برخوردار است؛  لیکن ، این پیچیدگی نقش بسیار موثری در نمود بیرونی نمای ساختمان جدید ، و همچنین استراکچر کلی نما و بسیاری از موارد دیگر ایفا می نماید.

انواع نمای ساختمان جدید

انواع نمای ساختمان جدید  امروزی، بیشتر از شیشه ها و ورق های آلومینیومی مانند پرمیوم باند و نمای ساختمان جدید سنگی و نمونه های دیگر ، طراحی می گردد . در این مقاله با توجه به اهمیت بسیار بالای این موضوع و همینطور اشراف بسیار بالا و دانش غنی متخصصین و پرسنل و همینطور مدیریت شرکت ایناب، که ارزش زیادی برای انواع نمای ساختمان جدید با توجه به عوامل یاد شده از قبیل عوامل اقلیمی ، محیط زیست ، بهداشت و دیگر موارد بسیار مهم ، قائل است ، سعی داریم تا مدرن ترین و متنوع ترین انواع نمای ساختمان جدید را ، به شما عزیزان معرفی کنیم .

انواع نمای ساختمان جدید بر اساس آب و هوای اقلیمی :

در ابتدای مطلب ، لازم است تا با تعریف دقیق انواع نمای ساختمان جدید به صورت مختصر ، آشنا شوید :

انواع نمای ساختمان جدید را، با توجه به اقلیم و آب و هوا؛ می توان فیلتری میان نمای بیرونی و داخلی به حساب آورد که با در نظر گرفتن المان های بسیار مهم اقلیمی و آب و هوایی که در ادامه مطلب خواهد آمد ، می تواند در استحکام، زیبایی، و راحتی و بسیاری از فاکتورهای دیگر ساختمان دخیل باشد .

عوامل مهم در انواع نمای ساختمان جدید که در آب و هوای گرم ، طراحی می شوند :

در این حوزه می توان، عوامل زیر را مهم ترین مولفه های لازم برای طراحی نمای ساختمان جدید در این نوع آب و هوا قلمداد کرد :

  • بهره گیری از سیستم های سرمایشی غیر فعال در نمای ساختمان
  • پوشش لعاب گونه و طراحی سایه دار نمای ساختمان جدید
  • تهویه ی طبیعی
  • استفاده مناسب از نور طبیعی روز
  • استفاده از رنگ های بیرونی روشن
  • عایق نمودن نما
پنل جی اف ار سی | نمای جی اف ار سی | gfrc | grc
نمای جی اف ار سی | gfrc | grc

مولفه های مهم در طراحی انواع نمای ساختمان جدید در آب و هوای معتدل :

  • استفاده از نور طبیعی ، جهت گرمای طبیعی منفعل در فصل های سرد.
  • بهره گیری از عوامل طبیعی کاهش دهنده گرما( مانند قرار دادن بازشو ها و پنجره ها در قسمت شمالی ساختمان) به علاوه ی استفاده از انعکاس طبیعی نور.
  • میزان عایق بندی در این نوع آب و هوا را باید دو برابر مقدار معمول، در نظر گرفت.
نمای جی اف ار سی | gfrc | grc
نمای جی اف ار سی | gfrc | grc

نکات مهم در طراحی نمای ساختمان جدید در آب و هوای سرد :

  • طراحی نمای ساختمان به صورتی که بیشترین بهره از نور روز جهت گرم شدن محیط داخلی ساختمان میسر باشد.
  • عدم طراحی نمای ساختمان جدید ، به صورتی که کل نمای ساختمان از شیشه تشکیل شده باشد و میزان انرژی بسیار زیادی برای گرم کردن محیط داخلی مورد نیاز باشد.
نمای مدرن | جی اف ار سی | مسکونی دو طبقه
نمای ساختمان مسکونی دو طبقه

مهم ترین و مدرن ترین انواع نمای ساختمان جدید در جهان :

گرچه متریالی مانند شیشه و آلومینیوم، هم رواج زیادی در جامعه ما پیدا کرده و هم زیبایی خاص خود را دارد. لیکن با توجه به بسیاری از معضلات از قبیل هدر رفت زیاد انرژی در این نوع نماها، انواع نمای ساختمان جدید را به سمت استفاده از متریال های جدیدی مانند فولاد، آلومینیوم های جدید ، روی، کاشی، سرامیک ، سنگ و رزین های اکسترود شده  و کامپوزیت های معمولی یا نانو، سوق داده است .

خلاقیت در طراحی نمای ساختمان
خلاقیت در طراحی نمای اداری

نمای ساختمان جدید جی اف ار سی (GFRC)

این نوع نمای ساختمان جدید  که مخفف Glass Fiber Reinforced concrete می باشد، جدیدترین روش نماسازی ساختمان ، و یکی از با دوام ترین و در عین حال انعطاف پذیرترین نمای ساختمان جدید، است. این نمای بسیار زیبا و مدرن، را بتن تقویت شده با الیاف شیشه ای نیز می نامند.

اگر تا به حال این نوع نما را ندیده اید و با آن آشنایی ندارید، باید بدانید که این نمای ساختمان جدید از نوعی بتن خاص ساخته شده است که کاربردهای بسیار زیادی دارد.  یکی از بهترین مزایای این نوع بتن مسلح تقویت شده با متریال هایی مانند شیشه و فیبر، خاصیت فوق العاده منحصر به فرد این سیستم در برابر نیروهای کششی است.

این ویژگی مهم، جی اف ار سی (GFRC) را قادر به ایجاد پنل های دیواری نما و پوشاندن بسیار مقاوم نما از ماده ای کرده است که می توان گفت، یکی از نماهای بسیار مقاوم و منعطف و در عین حال بسیار زیبا به واسطه ی همنشینی با متریالی مانند شیشه و فایبر گلاس است.

خلاقیت در طراحی نمای ساختمان
نمای جی اف ار سی

مواد تشکیل دهنده جی اف ار سی gfrc

جی اف ار سی (GFRC) ، شباهت بسیار زیادی به متریال فایبر گلاسی برش داده شده برای ساخت بدنه ی قایق ها و سایر شکل های پیچیده ی سه بعدی دارد؛  اگرچه از مواد یاد شده اندکی ضعیف تر است.  نمای ساختمان جدید جی اف ار سی (GFRC) ، متریالی ترکیب شده از شن و ماسه ریز، سیمان، پلیمر ( غالبا پلیمر اکریلیک) آب ، مواد افزودنی و در نهایت الیاف شیشه است که توانایی بسیار بالایی را در  برابر کشش به وجود می آورد.

خلاقیت در طراحی نمای ساختمان
بتن جی اف ار سی

مزایای نمای ساختمان جدید جی اف ار سی (GFRC)  :

قابلیت ساخت پنل های سبک بتنی :

پنل های جی اف ار سی (GFRC) ، بسیار نازک تر از پنل های سنتی بتونی است و این امر به سبک شدن کلی سازه، می انجامد.  اگرچه چگالی آن تقریبا با نمونه های قبلی بتونی برابر است؛ اما نازک تر شدن جداره ها، به طرز فاحشی از وزن کل ساختمان می کاهد.

نمای مشبک | نمای ساختمان مسجد
پنل جی اف ار سی | gfrc | grc

مقاومت فشاری ، کششی و خمشی بسیار بالاتر از نمونه های سنتی:

به کار گیری میزان زیاد الیاف شیشه در این نوع نما، سبب می گردد تا استحکام کششی در جی اف ار سی (GFRC) بسیار بالاتر از نمونه های سنتی بتنی باشد.  این در حالی است که اضافه شدن پلیمر بسیار مقاوم اسکریم ، در این متریال باعث می شود انعطاف پذیری بتن به حد بسیار زیادی افزایش یابد و همچنین از ترک خوردگی بتن جلوگیری نماید. تقویت بسیار بالای این نوع ماده ی بسیار مدرن، که با استفاده از ترکیبات شیشه و پلیمر فایبر به دست می آید؛ در پروژه هایی که دچار ترک خوردگی های عمیق می شوند، خود را به بهترین نحو نمایش می دهد.

نمای جی اف ار سی
نمای جی اف ار سی

نکاتی کوتاه درباره ی نمای ساختمان جدید جی اف ار سی (GFRC)  :

این متریال ، نخستین بار در دهه ی 1940 ، در شوروی سابق تولید شد. اما تا دهه ی 1970 به شکل گسترده ، مورد استفاده واقع نشد.  از دیگر نکات قابل ملاحظه ی این متریال ، قیمت بسیار مناسب آن است ، چنانچه آخرین برآوردها نشان دهنده ی هزینه ی 2.5 تا 3 دلاری برای هر فوت مکعب ، از این ماده ی بسیار مقاوم است. البته در صورت ساخت مقاوم تر این ماده که طبعا از الیاف شیشه و پلیمر فایبر بیشتری بهره می برد ؛ این رقم تا 3.5 دلار نیز افزایش می یابد.

این در حالی است که برای ساخت بتن سنتی که با هدر رفت زیاد ماسه، سیمان و آب بالایی همراه است، نه تنها رقم تولید پایین نمی آید؛ بکه در صورت ساخت و اجرای غیر اصولی آن می تواند هزینه ای به مراتب بیشتر از این رقم را هدر دهد، در صورتی که مقاومت و کارایی آن در بهترین حالت ، نسبت به جی اف ار سی (GFRC) بسیار کمتر است.

 

نمای جی اف ار سی
نمای جی اف ار سی

نمای سه بعدی با gfrc

از دیگر نکات مهمی که در مورد جی اف ار سی (GFRC) می توان گفت این است که علاوه بر اینکه در این نمونه از نمای ساختمان جدید، تمامی المان های مربوط به زیباسازی هنری ، از قبیل قابلیت صیقلی کردن ، دامنه ی انتگرالی رنگ آمیزی به وسیله ی انواع رنگ های مخصوص نمای ساختمان ، از بین رفتن ترک های ریز ، و بسیاری از موارد دیگر را دارا می باشد.  بهترین متریال برای ایجاد نماهای جدید ساختمانی سه بعدی و بسیار پیچیده نیز هست.

مسجد | نمای جی اف ار سی gfrc
مسجد | نمای جی اف ار سی gfrc

ایجاد طاق و قوس با جی اف ار سی GFRC

 ایجاد طاق ها و قوس ها در این نمای ساختمان جدید، به کمک روش جی اف ار سی (GFRC)، بسیار ساده تر است. همچنین توانایی بسیار بیشتری در برابر بار وارده خارجی بر نما، مانند استفاده از انواع سنگ های تزیینی و ایجاد سطوح بسیار صاف و صیقلی بتنی را می توان از خصوصیات بسیار بهینه شده و پیشرفت داده شده ی جی اف ار سی (GFRC)، نسبت به سایر بتون های سنتی بیان کرد.

سنگ طرح چوب

سنگ های طرح چوب یکی از محصولاتی است که می تواند به خیلی از افراد کمک کند. نمای چوب به عنوان یکی از نماهای گران قیمت ساختمان شناخته می شود و خیلی از افرادی که نمای چوب را دوست دارند واقعا نمی توانند به دلیل گران بودن آن را استفاده کنند. ایناب با توجه به همین موضوع محصولی را تولید کرده است که می تواند جایگزین خوبی برای نمای چوب باشد. سنگ های طرح چوب ایناب نمایی کاملا شبیه به چوب دارند به گونه ای که بعداز اجرا تشخیص دادن آن سخت است. قیمت این سنگ ها نه تنها نسبت به نمای چوب خیلی خیلی ارزانتر است بلکه از نمای سنگ معمولی نیز ارزان تر است.برای اطلاعات بیشتر در مورد این محصول کلیک کنید.

نماي تركيبي سنگ طرح چوب و كامپوزيت
نماي تركيبي سنگ طرح چوب و كامپوزيت

نمای ساختمان جدید : نماهای انعطاف پذیر

یکی از انواع نمای ساختمان جدید ، طراحی نما به صورت انعطاف پذیر است  که به آن Flexible Facade نیز گفته می شود.  در این نوع نماهای جدید ساختمان می توان سرعت اجرا و کار آمدی نما را ، بدون محدود نمودن معمار جهت استفاده از متریال های متفاوت ، کارکرد نمای ساختمان را به راحتی با عوامل اقلیمی یاد شده سازگار نمود.

این نوع نمای ساختمان جدید ، به عنوان نقطه ی عطفی در طراحی نمای ساختمان ها به حساب می آید.  استفاده از طیف گسترده ای از متریال ها در این سبک طراحی ، دست طراح را به میزان بسیار زیادی نسبت به، نمونه های سنتی نماهای ساختمان باز می گذارد .

معماری نمای انعطاف پذیر

در نوع معماری نمای ساختمان جدید انعطاف پذیر، استفاده ترکیبی از متریال هایی مانند فولاد، سنگ، آجر، پارچه های مدرن جهت استفاده در نمای ساختمان و بسیاری از متریال های دیگر ؛ جهت طراحی متناسب با عوامل اقلیمی ، محیطی و ایمنی و … امکان پذیر است. با این که فراوانی این سبک از نمای ساختمان جدید ، در کشورمان چندان ، چشمگیر نیست ؛  اما در آینده ی نزدیک شاهد وفور این نوع نماهای انعطاف پذیر خواهیم بود.

مزیت بزرگی که این نوع از نماسازی که از انواع مدرن ترین نمای ساختمان جدید است، این است که ، با توجه به شدت گرما یا سرما، نور زیاد یا کم طبیعی و بسیاری دیگر از عوامل اقلیمی ، قابلیت تحرک مناسب نما ، جهت ایجاد دما یا نور یا عوامل دیگر، به صورت مناسب و موثری در آن وجود دارد .

نمای ساختمان انرژی محور یکی از مدرن ترین انواع نمای ساختمان جدید

در این نوع نما که بر پایه ی به حداقل رساندن میزان مصرف انرژی گرمایی – برودتی و الکتریکی و سایر منابع انرژی ، بنا شده است؛  بسیاری از متریال های نوین و مدرن  از قبیل کامپوزیت ها و نانو کامپوزیت ها ، چوب های لعاب دار و مقاوم در برابر عوامل جوی ، آجر و بسیاری از متریال های دیگر ، برای ایجاد نمایی فوق العاده زیبا و شکیل به کار گرفته می شود.

این سبک که از مدرن ترین انواع نمای ساختمان جدید است، در پی بحران انرژی ، در کشور ایرلند در سال 2006 ، برای اولین بار ، بنا به دستور سازمان نظارت بر ساخت اماکن و ساختمان های دولتی و غیر دولتی ، ایجاد گردید، اما به تدریج به یکی از مدرن ترین انواع نماهای ساختمانی ، مبدل شد.

هدف از این سبک

کاربرد حداکثری از میزان فضای داخلی منزل ، و همچنین ، بافتی مستحکم و در عین حال بسیار کار آمد ، جهت حفظ انرژی های الکتریکی یا گرمایشی و تامین بیشتر این نیاز ها به صورت طبیعی ، با استفاده از گرما و نور خورشید در طول روز است . در غرب به این نوع طراحی نمای ساختمان جدید ،  High Performance Facades یا نماهای خارجی ساختمان با کارایی بالا ، گفته می شود .

از مهم ترین مزیت های این نوع نما می توان به موارد زیر اشاره نمود :

  • بهره گیری از حداقل انرژی جهت ایجاد گرما یا سرما درون ساختمان و بیشترین استفاده از نور طبیعی خورشید
  • درخشندگی و تمیزی همیشگی نمای ساختمان به علت استفاده از متریال مدرن ضد سایش، بخار، گرد و غبار و اشعه های خورشیدی
  • امکان هوشمند نمودن کامل این نوع نمای ساختمان با بهره گیری از متریال های مدرن و با استحکام بالا

طراحی نمای انرژی محور

علاوه بر این موارد این نوع طراحی که پیش از طرح هر نوع پلانی برای آن از جانب معماران، باید کلیه موارد محیطی مانند جهت تابش حداکثری نور، شناخت المان های محیط زیستی سازه و بسیاری موارد دیگر، مورد مطالعه ی بسیار موشکافانه قرار گیرد ؛ امکان طراحی نما به صورتی که در هر بخش از ساختمان چه میزان از قدرت نور خورشید بیشتر یا کمتر ، مورد نیاز باشد، و هدایت نور به سمت پنجره ها و بازشو های دیگر ساختمان وجود دارد که از آن کیفیتی فوق العاده را به وجود خواهد آورد.

نمای تطبیقی از جدیدترین انواع نمای ساختمان جدید

به این نوع نما که در غرب به آن Adaptive Facades ، گفته می شود ؛ باید به عنوان یکی از به صرفه ترین و زیباترین انواع نماهای جدید ساختمان ، نگریست. در نماهای سنتی ،طراحی نما بر اساس فاکتورهای استاتیک یا ایستا ، صورت می گرفت که هیچ گونه انعطافی جهت سازگاری نمای ساختمان و همچنین واکنش مناسب در شرایط متغیر، وجود نداشت.

اما بدیهی است که خواسته ها و نیاز های ساکنان ساختمان، بنا بر تغییر شرایط جوی و همچنین نیاز های دیگر ، طی مرور زمان تغییر می کند.  در نظر گرفتن این نیازها ، عامل پیشرفت بسیار شگرف و بالای نماهای تطبیقی در غرب و به تازگی در برخی از نقاط کشور شده است .

عملکرد نمای تطبیقی

در نمای ساختمان جدید تطبیقی، نما دیگر تنها به مثابه یک سپر ، عمل نمی کند؛ بلکه سطحی را ایجاد می نماید که به طرز شگرفی در تعادل انرژی، نقشی پر رنگ بازی می کند . اگر با توجه به نگاه سنتی ، یک ساختمان را جسمی سه بعدی فرض کنیم؛ اضافه شدن عامل زمان در این نوع طراحی بعدی دیگر را به ساختمان اضافه می نماید و زمان به عنوان بعد چهارم ساختمان، ساختمان را از حالت ایستا به حالتی پویا و داینامیک تغییر می دهد .

ارتباط نما و محیط بیرون

در این راستا ، استفاده از متریال فلزی مانند فولاد، مس، روی و علی الخصوص مس ، نمای ساختمان جدید را به برقراری ارتباط با محیط اطراف خود وا می دارد. به این صورت که با تغییر عوامل جوی، میزان گرم یا سرمای این متریال ، به تناسب شرایط موجود تغییر می کند و زمانی که شما در محیط داخلی محتاج نور بیشتری هستید، به وسیله ی استفاده از عامل انقباض و انبساط این متریال فلزی مدرن، نور بیشتری را در اختیار خواهید داشت و یا برعکس.

در این نوع نمای ساختمان جدید ؛ استفاده از متریال بسیار پیشرفته و اصلاح شده ی فلزی مخصوص نمای ساختمان؛ روشنایی و گرمایش مصنوعی را محدود و کنترل می کند و جلوه ی بصری بسیار بی نظیری را که نمونه ای بی سابقه در تاریخ معماری است، را برای شما به وجود خواهد آورد.

اگر نیاز به مشاوره  رایگان درزمینهٔ  نمای ساختمان دارید  با شماره 05142222550 و یا 09913377500 تماس حاصل نمایید.
همچنین می توانید از طریق واتساپ یا  تلگرام با همکاران ما در ارتباط  باشید.

 

همکاری-با-ایناب
همکاری-با-ایناب
چرا ایناب
چرا ایناب

 

2 دیدگاه برای “انواع نماهای ساختمانی جدید | متریال های جدید در نمای ساختمان

  1. فرزاد حاتمی گفته:

    در صورت لزوم امکان برش در پنل های جی اف آر سی وجود داره؟

    • محمد اسلام دوست گفته:

      درود
      به صورت کلی بله امکان برشکاری هست
      اما از اونجایی که جی ار سی کاملا سفارشی تولید میشه بهتره ابعاد و اندازه پنل ها دقیقا مورد بررسی قرار بگیره که دقیقا در محل خودشون نصب بشن

      یا اینکه در محل های مختلف که برشکاری وجود داره باید یراق آلات نصب جایگذاری بشه که بعد از برشکاری مشکلی بابت نصب به وجود نیاد

      پیشنهاد میکنم این مقاله رو مطالعه کنید:

      جی اف ار سی چیست؟ ؛ همه چیز در مورد GFRC

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *