اشتباهات کارفرمایان در ساخت و بازسازی ساختمان ها

تعدادی از مهم ترین اشتباهات کارفرمایان در بازسازی ساختمان ها

اشتباه در محاسبات و اندازه گیری ها

در بازسازی ساختمان ها، یک اشتباه کوچک در اندازه گیری ها و یا محاسبات می تواند هزینه هایی بی دلیل و سهل انگارانه در بر داشته باشد. به عنوان مثال اندازه گیری درب و پنجره ها اگر با دقت خوبی انجام نشود و سفارش داده شود، هزینه ای اضافی برای کارفرما در بر خواهد داشت. به همین دلیل بهتر است اندازه گیری ها و محاسبات توسط افراد متخصص در هر زمنیه ای انجام شود. به این دلیل که حتی اگر کارفرما یا نماینده ایشان فردی فنی باشد، باز هم افراد متخصص بهتر و دقیق تر می توانند اطلاعات مورد نیاز خود را برداشت کرده و در خدمت رسانی به کارفرما بهتر عمل کنند.

مقاله مرتبط: بازسازی نمای ساختمان | تعمیر نمای ساختمان

بازسازی نمای ساختمان
بازسازی نمای ساختمان

کم اهمیت دانستن آماده سازی شرایط

در بازسازی ساختمان قبل از شروع به کار بازسازی بایستی محیط را برای کار آماده کنید. چنانچه به این مهم توجه نکنید و ساختمان آنطور که باید آماده کار نشده باشد، ممکن است به قیمت های بیشتری در حین بازسازی آسیب وارد شود و این باعث افزایش هزینه ها خواهد شد. پس اگر قصد بازسازی هر قسمت از ساختمان را دارید با حوصله و کامل آن قسمت را آماده بازسازی کنید.

بیرون ریختن تمام وسایل ساختمان

این موضوع هم به آماده سازی شرایط جهت بازسازی بر میگردد. در مورد قبل برخی از کارفرمایان که قصد بازسازی بخشی از ساختمان را دارند هیچ گونه اقدامی در جهت آماده سازی شرایط انجام نمی دهند. در مقابل برخی از کارفرمایان شرایط را بیش از حد ممکن آماده می کنند. به گونه که کل ساختمان را تا بعد از بازسازی قسمت مربوطه تخلیه می کنند در صورتی که چنین کاری نیاز نیست.

عدم استفاده از ابزار مناسب

ابزار آلات نامناسب در پروژه خیلی بیشتر از مصالح نامناسب می تواند ایجاد مشکل کند. ابزار آلات نامناسب به صورت مستقیم در افزایش هزینه ها و کاهش ایمنی پروژه ها دخالت دارند. به عنوان مثال در استفاده ابزارآلات مهم و خاص که افراد متخصص با آنها کار می کنند و ایمنی در استفاده از آنها بسیار مهم است، می توانیم شاهد خسارت های حتی جانی باشیم. یا اینکه باعث شود که نیروی کار به هر دلیلی و به هر طریقی مصدوم شده و به سلامت او آسیبی برسد. کیفیت ابزار آلات ساختمانی در کارگاه های ساختمانی از درجه اهمیت بسیار بالایی برخوردارند که بایستی در استفاده و کاربرد آنها بسیار دقت شود.

ساخت سرویس های بهداشتی کوچک مانند حمام

از دیگر اشتباهاتی که ممکن است برخی از کارفرمایان مرتکب شوند، کوچک در نظر گرفتن سرویس های بهداشتی است. این کار می تواند دلایل مختلفی داشته باشد که مهم ترین آنها شاید اضافه کردن به متراژ سایر قسمت های ساختمان، باشد.  این موضوع شاید برای بسیاری از کارفرمایان اتفاق افتاده باشد، اما زمانی که ساختمان به بهره برداری می رسد و سرویس ها مورد استفاده قرار می گیرند، سخت شدن کاربری سرویس ها این اشتباه کارفرما را مشخص می کند. شاید حتی سرویس ها برای استفاده معمولی مناسب باشند اما چنانچه قصد استفاده از تجهیزات دیگری مثل توالت فرنگی یا وان بزرگتر برای حمام باشد، سرویس ها دیگر پاسخگوی نیاز افراد نیستند.

عدم توجه به نورپردازی

نورپردازی می تواند یکی از مهم ترین مواردی باشد که در زیبایی داخلی و خارجی ساختمان نقش دارد. در طراحی داخلی ساختمان سعی کنید حتما از نورپردازی بهره ببرید. توجه به نورپردازی بایستی در مراحل اولیه ساخت و ساز باشد تا به وجود آمدن خرابی های احتمالی، جلوگیری به عمل بیاید. همچنین یکی دیگر از قسمت هایی که نورپردازی می تواند در آن به کار برده شود، نمای بیرونی ساختمان است. نمای ساختمان از بهترین بخش های ساختمان است که با نورپردازی اعتبار و زیبایی ویژه ای به ساختمان می دهد.

مقاله مرتبط: نورپردازی نمای ساختمان

نورپردازی نمای ساختمان
نورپردازی نمای ساختمان

انتخاب دکوراسیون و وسایل منزل مطابق با آخرین مد های روز

دکوراسیون مطابق با مد روز بعد از مدتی دیگر مد روز نیستند و مدل های جدیدتر آنها وارد بازار شد اند. به همین دلیل حتما دقت کنید که در انتخاب دکوراسیون داخلی ساختمان تنها به مد روز بودن وسایل توجه نکنید که بعد از مدت کوتاهی پشیمان خواهید شد. به جای آن می توانید به بودجه، سلیقه و… توجه کنید که در این صورت خشنودی و رضایت بیشتری نیز خواهید داشت.

عدم توجه کافی به ابعاد درب ها و پنجره ها

در نظر نگرفتن ابعاد و اندازه مناسب برای پنجره ها در زمان بهره برداری دردسر ساز خواهد شد. چنانچه به این موضوع توجه نشود مشکلاتی نیز در پی دارد. پنجره ها یا به اندازه کافی نورگیر نیستند و نمی توانند ارتباط خوبی با بیرون ایجاد کنند و یا بیش از حد بزرگ هستند و مشکلات دیگری در پی دارند. همچنین درب ها نیز می توانند آسایش را از افراد بگیرند اگر اندازه های مناسب نداشته باشند. از مهم ترین مشکلاتی که درب ها به وجود می آورند در جابجایی و منتقل کردن اثاثیه منزل منزل است.

مقاله مرتبط: پنجره دو جداره

پنجره دو جداره | upvc
پنجره دو جداره | upvc

عدم نگهداری ابزار و مصالح در مکان مناسب

در حین ساخت و ساز یکی از مهم ترین نکاتی که باید در کارگاه ها مورد توجه قرار بگیرد، محل نگهداری و دپوی مصالح ساختمانی است. به دلیل اهمیت بالای این قضیه در اکثر کارگاه های ساختمانی به این مورد توجه می شود و مصالح و ابزارآلات در مکان های مناسب نگهداری می شوند. اما در کارگاه هایی عدم توجه به این موضوع مهم، خسارت های مالی سنگینی را به کارفرما وارد می کند. چند دقیقه باران، ترکیدگی لوله آب، عبور و مرور وسایل نقلیه کارگاهی و… باعث می شوند که به کارفرما خسارت وارد شود.

عدم استفاده از مصالح دوستدار محیط زیست

این موضوع را نمی توان صرفا یک اشتباه عنوان کرد. اما به صورت کلی اگر کارفرمایی شرایط استفاده از مصالح دوستدار محیط زیست را داشته باشد و اینکار را نکند می توانیم بگوییم اشتباه کرده است. با وجود شرایط نابسامانی که در کره خاکی حاکم است، روز به روز به اهمیت محیط زیست افزوده می شود. در عمران و ساختمان سازی هم این قضیه مورد توجه جدی قرار گرفته است.

عدم دقت کافی در انتخاب رنگ ها در ساختمان

استفاده از هر نوع رنگ باید در جای مخصوص و مناسب به خود باشد. به عنوان مثال از رنگ های مات در رنگ آمیزی سقف ها و در برخی موارد رنگ آمیزی دیوار ها استفاده می شود. از رنگ های نیمه براق هم در مکان هایی مثل سرویس ها استفاده می شود. رنگ های براق بیشتر در اتاق ها استفاده می شود.

ساختن راهرو و راه پله های باریک

در بازسازی نمای ساختمان هستند افرای که به ابعاد و عرض راه پله ها و راهرو ها کمتر توجه می کنند. خب این مسئله بعد از اتمام کار بیشتر مشخص می شود که چه مشکلاتی می تواند به وجود بیاورد. مشکلاتی مثل رفت و آمد سخت، سخت شدن جابجایی وسایل و… .

نادیده گرفتن مسائل ایمنی

در بازسازی ها مسلما کمتر از کارگاه های ساختمانی به مسائل ایمنی توجه می شود. این باعث به وجود آمدن حوادثی می شود که جبران کردن آنها بسیار سخت تر از رعایت کردن مسائل ایمنی می شود. در نتیجه شدیدا توصیه می شود که به بزرگی و کوچکی کار توجه نکنید و مسائل ایمنی را حتما رعایت کنید.

عدم داشتن اطلاعات کافی و مناسب

برخی از کارفرمایان گاهی اوقات به دلیل عدم داشتن اطلاعات کافی به مشکل می خورند. قصد بازسازی ساختمان خود را دارند اما از قوانین مطلع نیستند و یا قوانین را می دانند اما از قوانین جدید مطلع نیستند. این باعث می شود که بعد از اقدام کردن و شروع به کار کردن به مشکلات بسیار جدی بر بخورند.

عدم توجه به بازسازی شبکه برق ساختمان

از دیگر مسائل بسیار مهمی که در بازسازی به آن کمتر توجه می شود، بازسازی شبکه برق کشی و سیم کشی ساختمان است. چون این مسئله بسیار پرکار و هزینه بردار است، خیلی از کارفرمایان از آن طفره می روند. اما باید دقت داشته باشیم که بازسازی سیستم برق کشی ساختمان یکی از موارد مهمی است که در بازسازی ساختمان های قدیمی باید حتما انجام شود.

عدم دقت کافی در انتخاب سبک معماری ساختمان

بسیار پیش می آید که کارفرمایان ساختمان های قدیمی را خریداری و اقدام به بازسازی آن ساختمان می کنند. در بازسازی باید دقت شود که سبک معماری ساختمان حفظ شود زیرا آن ساختمان و فضاهای آن ساختمان برای آن سبک معماری ساخته شده اند و ممکن است در سبک معماری جدید نتواند نیاز های کارفرما را آن طور که باید برطرف کنند.

عدم اخذ پروانه های مورد نیاز مربوطه

باید کارفرمایان دقت کنند که بدون اخذ پروانه های مورد نیاز به هیچ عنوان اقدام به فعالیت های ساختمانی نکنند. چون همانطور که اطلاع دارید با شهرداری در این مورد به مشکل خواهید خورد.

عدم دقت کافی در انتخاب بودجه مورد نیاز

حتما باید قبل از اقدام جهت بازسازی تمامی مخارج و هزینه ای ریز و درست را محاسبه کنید و با بودجه خودتون مقایسه کنید که کم نیارید وسط کار. حالا درسته توی بازسازی شاید این کم بودن بودجه زیاد به چشم نیاد و بشه کار رو جمع کرد اما در کارهای بزرگ قطعا باعث ورشکستگی کارفرما می شود.

اشتباهات بزرگ کارفرمایان در پروژه های ساختمانی

استفاده از مصالح ارزان و کم کیفیت

یکی از بزرگترین اشتباهاتی است که هر ساختمان ساز می تواند مرتکب شود. ضرر استفاده از مصالح ساختمانی ارزان قیمت و کم کیفیت با گذشت زمان مشخص می شود. این مصالح می توانند هزینه های غیر مستقیم را به شدت بالا ببرند. به عنوان مثال پنجره کم کیفیت، آجر و یا سایر مصالح کم کیفیت باعث افزایش مصرف انرژی در ساختمان در ساختمان می شود. در ضمن هزینه های بازسازی به دلیل استفاده از مصالح کم کیفیت خیلی می تواند بیشتر از هزینه های اولیه درجهت استفاده از مصالح با کیفیت تر و با دوام تر باشد. در نتیجه توصیه می شود از همان ابتدا از مصالح با کیفیت بالا استفاده شود.

البته نا گفته نماند که بسیار از مصالح ارزان قیمت نیز در بازار موجود هستند که نه تنها کیفیت کمی ندارند، بلکه از بسیار از مصالح با قیمت بالاتر نیز با کیفیت تر و بهتر هستند. 

مقاله مرتبط: سنگ نمای ارزانتر، مقاوم تر و زیباتر

سنگ پرنس
سنگهای پرنس ایناب

پیش فروش واحد های ساختمانی

پیش فروش واحدهای ساختمانی به راحتی می تواند باعث ورشکستگی کارفرما شود. با وجود تورم بالا و عدم ثبات قیمت های مصالح و ابزارآلات ساختمانی تفاوت زیادی در قیمت واحدهای ساختمان در ابتدای شروع پروژه با زمان بهره برداری پروژه، وجود دارد. طبق قوانین پیش فروش کارفرما موظف است که ملک را بعد از کامل شدن ساخت تحویل خریدار بدهد. به همین دلیل کارفرما نمی تواند ادعا کند که به دلیل افزایش قیمت، خریدار باید مبلغ بیشتری از قرارداد پیش فروش را بپردازد. این باعث می شود که بسیار از کارفرمایان ورشکست شوند و مشکلات زیادی برای آنها به وجود بیاید.

یک روش بسیار کاربردی در پیش فروش اینکه کارفرما و خریدار قرارداد ها را به گونه ای تنظیم کنند که دقیقا تورم ها و نوسانات قیمت مشخص شده باشد. یعنی اینکه مشخص کنند که اگر مثلا تا 15 درصد تورم داشتیم، کارفرما باید پرداخت کند و خریدار در این بین نقشی ندارد و اما اگر تورم و افزایش قیمت ها بیشتر از درصد مشخص شده تغییر کرد، هم کارفرما و هم خریدار ضرر کارفرما را جبران کنند.

مشورت نکردن با وکیل در نوشتن قرارداد ها

کارفرمایان باید به قوانین و مقررات مربوط به کار خود اشراف کامل داشته باشند. اما در صورت توصیه می شود که حتما با یک وکیل در مورد قوانین و مقررات مشورت داشته باشند. قرارداد هایی که با پیمانکاران مختلف عقد می کنند را حتما با وکیل خود بررسی کنند تا اگر چنانچه موردی در قرارداد ها وجود داشت بر طرف شود و از به مشکلات احتمالی جلوگیری شود. قراردادها اهمیت بسیار بالایی دارند به صورتی که حتی ممکن است کارفرما به دلیل مسائل حقوقی که پیش می آید به مشکلات جدی بر بخورد و حتی به زندان برود که در این صورت به کلی اعتبار خود را از دست می دهد.

استفاده از پیمانکاران ارزان قیمت

بسیاری از کارفرمایان کار خود را به پیمانکارانی می دهند که صرفا قیمت ارزانی را پیشنهاد دهند. باید به این مورد مهم توجه کنیم که خیلی از پیمانکارانی که پیشنهاد اجرای کار ارزان را می دهند، بی تجربه هستند و کارفرما باید در انتخاب این پیمانکاران دقت زیادی کرده و یا کار را به پیمانکاران با تجربه تر بدهد یا اینکه قرارداد های محکم و قوی با این پیمانکاران منعقد کند. البته نا گفته نماند که پیمانکاران زیادی هم هستند که علاوه بر قیمت پایین، کیفیت کاری بسیار خوبی نیز دارند.  

انتخاب غیر حرفه ای پیمانکارن کل و جزء

در برخی موارد هم کارفرمایان به دلیل عدم اطلاع و یا نبودن بستر مناسب، نمی توانند پیمانکاران حرفه ای را انتخاب کنند. به همین دلیل به درخواست هر بازاریابی که برای انجام کار تخصصی خود در محل پروژه حضور پیدا کرده است جواب مثبت می دهد. مسلما این تصمیم کارفرما درست نیست و باید در این انتخاب دقت زیادی کرده و تحقیقات زیادی را انجام دهد.

 خوشبختانه ناب ساخت بستری را فراهم کرده است که کارفرمایان و پیمانکاران سراسر کشور بتوانند با هم در ارتباط باشند. در این وب سایت کارفرمایان اعلام نیاز می کنند و پیمانکاران به نیاز کارفرمایان پاسخ می دهند. در این بین کارفرمایان می توانند با دقت بالا و چک کردن همه مشخصات و تجارب پیمانکاران، بهترین پیمانکار برای کار خود را انتخاب کنند.

استفاده از روش ها و محصولات سنتی

استفاده از روش ها و محصولات سنتی یکی دیگر از اشتباهاتی است که اکثر کارفرمایان انجام می کنند. محصولاتی مثل آجر برای دیوار، سبک های قدیمی نماسازی با متریال های سنتی و… . در صورتی که می توانند از روش ها و مصالح نوین ساختمان استفاده کنند که مطابق با فناوری های روز دنیا هستند. مصالح و روش های نوین که تازه وارد بازار می شوند، قبل از اینکه عرضه شوند مورد آزمایش ها و تست های متعددی قرار می گیرند و بعد از تایید شدن در این آزمایش ها وارد بازار می شوند و به مصرف می رسند. در نتیجه کارفرمایان بایستی استفاده از مصالح و روش های نوین را شروع کرده و پروژه های خود را پیش ببرند.

مقاله مرتبط: جدیدترین نماهای ساختمان

جی اف ار سی gfrc
جی اف ار سی gfrc

عدم مهارت در فروش واحد ها

مهارت در فروش یکی از مهم ترین مهارت هایی است که یک ساختمان ساز و کارفرما بایستی داشته باشد. مهارت در فروش است که می تواند سود کارفرما را تا چندین برابر بالاتر ببرد. چنانچه ساختمان ساز این مهارت را نداشته باشد، نمی تواند واحد های ساختمان خود را آن طور که باید بفروشند و سود آنها از پروژه کاهش می یابد. به همین دلیل توصیه می شود که با افرادی که مهارت فروش دارند مشورت کنید و یا مهارت خود را در فروش بالا ببرید.

عدم آگاهی از قوانین

عدم آگاهی از قوانین و مقررات یکی مهم ترین مواردی است که باید یک ساختمان ساز و کارفرما از آنها مطلع باشد. شروع پروژه بدون اطلاع از قوانین و مقررات موجود باعث جریمه های سنگین از طرف شهرداری و یا نهاد های مربوطه خواهد شد. گاها جریمه ها آنقدر می تواند زیاد باشد که حتی باعث ورشکستگی کارفرما شود. به عنوان مثال کارفرما نمایی را بدون اطلاع کمیته نما اجرا می کند اما این نما بعد از اجرا توسط کمیته نما مورد تایید قرار نمی گیرد و کارفرما موظف است نمای ساختمان را تغییر دهد که هزینه های بسیار زیادی را برای کارفرما خواهد داشت. در نتیجه قبل از هر اقدامی باید از قوانین و مقررات اطلاع پیدا کنید.

عدم نظارت بر اجرای کار پیمانکاران مختلف

متاسفانه برخی از نیروهای کار در پروژه های مختلف هستند که چنانچه متوجه شوند که نظارت دقیقی بر اجرای کار آنها نمی شود از اجرای صحیح کار طفره می روند و کار را به نحو احسن انجام نمی دهند. کارفرما ممکن است بعد ها متوجه این قضیه شود که کاری هم نمی تواند انجام دهد. به عنوان مثال کاشی کار به درستی کار را اجرا نمی کند و بعد از بهره برداری کوتاه از پروژه مشکلاتی از قبیل نم دادگی، کنده شدن کاشی ها و… به وجود می آید.

عدم مشورت با شرکت های ساختمانی

کارفرمایان بی تجربه و کم تجربه حتما توصیه می شود که قبل از شروع پروژه با شرکت های ساختمانی و با تجربه مشورت کنند تا بتوانند نتیجه بهتری بگیرند. عدم مشورت و شروع پروژه بدون تجربه کافی به راحتی می تواند کارفرما را ورشکست کند. علم بدون تجربه در ساخت و ساز کافی نیست و تجربه یکی ویژگی های اصلی کارفرمایان موفق است.

کارفرما حداقل 80 درصد بودجه پروژه را داشته باشد

یکی دیگر از اشتباهاتی که کارفرمایان ممکن است بکنند این است که بدون بودجه کافی پروژه را استارت بزنند. در این وضعیت تورم و عدم ثبات قیمت ها بزرگترین اشتباه این است که بدون بودجه کافی پروژه ساختمانی را شروع کنیم. توصیه می شود که کارفرما حداقل 80 درصد بودجه مورد نیاز کل پروژه را داشته باشد و بعد پروژه را استارت بزند.

خرید با عجله و بدون تحقیق

خرید چشم و گوش بسته و بدون اطلاعات کافی می تواند خسارت و هزینه برای کارفرما داشته باشد. به عنوان مثال به هیچ عنوان نباید از بازاریاب هایی که به پروژه ها سر میزنند در مرحله اول خرید کند. حتی اگر از محصول آنها خوشش بیاید باید حتما قرار ملاقات بگذارد و بعد از تحقیق و بررسی های لازم اقدام به خرید کند.

صرفه جویی در برخی هزینه های بسیار مهم

یکی از مواردی که ممکن است کارفرمایان برای کاهش هزینه ها انجام دهند این است که سعی می کنند همه کارها را خودشان انجام دهند و نیروی دیگر استخدام نمی کنند. برای پروژه های ساختمانی حتما باید افراد قابل اعتماد و کاربلد را در در بخش های مختلف به کار گرفت تا پروژه به نحو احسن انجام شود. به عنوان مثال سرپرست کارگاه با تجربه، مسئول خرید و… از نیروهای مورد نیاز هر پروژه هستند و کارفرما نباید به بهانه صرفه جویی در هزینه ها از این نیرو ها صرفه نظر کند.

شروع چند پروژه به صورت همزمان

شروع چند پروژه به صورت همزمان باعث می شود که کارفرما تمرکز کامل بر روی کار نداشته باشد و ممکن است اجرای پروژه ها به نحو احسن انجام نشود. مگر اینکه بودجه کامل سه پروژه را داشته باشد و برای هر پروژه نیروهای سرپرست را مشخص کند که کار را به جای کارفرما پیش ببرند. اما به صورت کلی توصیه می شود که هر پروژه جداگانه اجرا شود و بعد از اتمام آن، پروژه بعدی شروع شود.

استفاده از نیروهای روزمزد

یکی دیگر از اشتباهات بزرگی که کارفرمایان می کنند استفاده از نیروهای روزمزد می باشد. متاسفانه طبق مشاهداتی که انجام شده در بین خیلی از نیروهای کار وجدان کاری دیده نمی شود. نیروهای روزمزد در دراز مدت هزینه ها را بسیار بسیار بالا می برند در صورتی که کار آنطور که می بایست پیش نرفته است. حتما توصیه می شود که که کارها را یا به صورت کنترات (قراردادی = contract) و یا به صورت متری به نیروهای کار بسپارید.

استفاده از نیروهای آشنا و فامیل در پروژه

فکر نمی کنم این مورد نیازی به توضیح داشته باشد. استفاده از نیروهای آشنا در پروژه باعث به وجود آمدن روابطی می شود که برای پروژه ضرر به همراه دارد. اما اگر به هر دلیلی این کار انجام شد از قبل مشخص شود که در کار هیچگونه رابطه ای وجود ندارد و رابطه کاری، رابطه کارگر و کارفرما می باشد.

عدم استفاده از قراردادهای مکتوب شده برای برخی نیروها

برخی از کارفرمایان هستند که با نیروهای کاری خود بعضا به صورت شفاهی صحبت می کنند و شرایط کار، حقوق و… را به صورت شفاهی برای آنها مشخص می کنند که کاری بسیار بسیار اشتباه است. شدیدا توصیه می شود که حتی با کوچک ترین عضو و نیروی کاری پروژه قرارداد به صورت مکتوب نوشته شود. به هیچ عنوان کارفرما نباید به صورت شفاهی با هیچ نیروی کاری به توافق برسد.