با پیشرفت تکنولوژی، حوزه ی صنعت سرامیک نیز دچار این تحول شده است. یکی از جدید ترین کاشی های سرامیکی که در بین صاحبان کسب و کار محبوبیت ویژه ای دارد، سرامیک پرسلانی است. سرامیک پرسلانی، دارای انواع و اقسام گوناگونی برای کف، نما و دیوار می باشد. اگر شما هم از آن دسته افرادی هستید که در خصوص این نوع سرامیک اطلاعات کافی ندارید، کافیست با خواندن این مقاله اطلاعات لازم را به دست آورید.
با ما در اینستاگرام همراه باشید
سرامیک پرسلانی چیست؟
سرامیک پرسلانی جدیدترین و با کیفیت ترین عضو خانواده سرامیک ها به شمارمی رود. تولید کنندگان این نوع سرامیک به دلیل تنوع داشتن و پرکاربرد بودن، این سرامیک را در زمره ی سرامیک های پرطرفدار دانسته اند. سرامیک پرسلانی، از خاک رس، گرانیت و نیز سیلیس تحت فشار و حرارت بالا ساخته می شود. این سرامیک پس از این که پخته شد به رنگ سفید در می آید و متراکم می شود. این محصول به دلیل آن که طراحی بسیار زیبایی دارد و در کف و همچنین نماهای مختلف ساختمان از آن استفاده می شود، از محبوبیت خاصی هم در بین مشتریان و هم تولید کنندگان این صنعت برخوردار است.

ابعاد سرامیک پرسلانی
در خصوص ابعاد این نوع سرامیک باید گفت که با توجه به کاربردی که دارد در ابعاد مختلفی تولید می شود و در بازار عرضه خواهد شد. پرفروش ترین ابعاد این سرامیک برای کف، 60*60 برای هر متراژ می باشد و برای سالن هایی که متراژ زیادی دارند و بزرگ هستند، از ابعاد 80*80 استفاده خواهد شد. البته برای متراژ هایی که بسیار کم می باشد نیز از این سرامیک ها با ابعاد کوچکتر استفاده می شود که به آن”کار حیف” نیز می گویند.
قیمت این نوع سرامیک ها بسته به کیفیت مواد مصرفی، رنگ و ابعاد آن، متراژ محیط، نوع بافت و برند آن، از همه مهمتر کارخانه آن متفاوت است.

انواع سرامیک پرسلانی
در این بخش در خصوص انواع سرامیک پرسلانی صحبت خواهیم کرد. این نوع سرامیک به دو دسته سرامیک پولیشی و سرامیک لعاب دار تقسیم می شود. اگر بخواهیم تفاوتی بین این دو قائل شویم باید گفت که این دو نوع تفاوتشان در نحوه تولید است. زیرا در فرایند تولید سرامیک لعاب دار، یک مرحله بیشتر باید برای تولید آن طی کرد. به این صورت که در تولید سرامیک لعاب دار؛ یک لایه ای از شیشه مایع بر روی سطح خاک پوشش داده می شود و بعد از آن برای پخت، به قسمت پخت فرستاده می شود.
سرامیک لعاب دار برتری خاصی نسبت به نوع پولیشی دارد و آن این است که، از مقاومت خاصی در برابر رطوبت و نیز لکه برخوردار است. البته باید گفت که سرامیک لعاب دار، لیز می باشد و احتمال لغزندگی آن بالا است پس در هنگام خرید آن باید به این نکته توجه کنید؛ بنابراین سرامیک مورد استفاده در حمام، آشپزخانه، سرویس دستشویی باید از سرامیک پرسلانی از نوع پولیشی باشد. از انواع مدل های سرامیک پرسلانی می توان به فول بادی، دبل شارژ اشاره کرد.
در مدل فول بادی، از خاک پرسلان ساخته می شود، و بافت و رنگی که طراحی می شود، یک دست می باشد و در برابر انواع خش ها و ضربه ها مقاوم می باشد. از این نوع مدل در دیواره ها و کف ها استفاده می شود، زیرا قدرت جذب آب در آن خیلی کم می باشد؛ به همین خاطر قیمت این مدل سرامیک گران تر می باشد. در نوع دبل شارژ این سرامیک باید گفت که از یک لایه ی بیسکویت و ذرات پودر خاک رس و خاک رنگی برای تزیین بر روی آن استفاده می شود. حدود 80 درصد خاک رس برای لایه های زیر و حدود 30 درصد خاک رنگی برای لایه رو استفاده می شود. بعد از آن که این لایه ها تحت فشار قرار دادند، در حرارت بسیار زیاد قرار می دهند. معمولا این مدل ارزانتر می باشد و برای سطوح کف استفاده می شود.

مزایای سرامیک پرسلانی
- دارا بودن مواد فشرده و یک دست جهت مقاومت در برابر هرگونه سایش، شکستگی و نیز رطوبت.
- قدرت جذب آب پایین و مناسب برای استفاده در آشپزخانه، حمام و سرویس دستشویی.
- کیفیت بالا و لوکس بودن این محصول.
- ویژگی خاص آن باعث استفاده آن در محیط های پرتردد.
- دوام بیشتر این محصول به دلیل تشکیل از خاک رس و گرانیت و سیلیس.
- برخورداری از رطوبت نسبی.

تولید سرامیک پرسلانی
سرامیک های پرسلانی به دو صورت لعابدار و بدون لعاب تولید میشوند. بهترین نوع لعاب پولیش و سوپر پولیش بودن آن است. کلمه و واژه پرسلان به طیف وسیع و بزرگی از محصولات سرامیک میگویند که در دمای بالا پخت میشود. در تولید سرامیک پرسلانی از خاک رس گرانیت و… به کار میرود و سرامیک ها تحت فشار و حرارت بالا بهصورت پرسی تولید میشوند. پخت سرامیک های پرسلانی در دمای بالا و فشار زیاد باعث تراکم بالای این محصول شده و همچنین ماهیت شیشهای به سرامیک میافزاید. با پیشرفت تکنولوژی و تحول در صنعت کاشی و سرامیک، سرامیک های پرسلانی یا پرسلان تولید شدند که مزایا و ویژگی های برتر به سایر نمونه های مشابه خود داشتند و با سرعت توانستند جایگاه خود را در صنعت نمای ساختمان پیدا کنند و به یکی از نماهای پرطرفدار برای نمای ساختمان های بلندمرتبه و نماهای خشک تبدیل شوند.

سرامیک پرسلانی مجوف سوراخ دار
در این نوع از سرامیک خشک پرسلانی سوراخ ها و مجوف بودن سرامیک خیلی خیلی به بحث عایق بودن این سرامیک های پرسلانی در برابر گرما و سرما و همچنین صدا کمک کرده است. در مقابل همچنین وجود سوراخ ها در بدنه سرامیکهای پرسلانی مجوف باعث کاهش وزن سرامیک شده که درنهایت به کاهش وزن نمای ساختمان منجر خواهد شد.
درنتیجه از این نوع نما میتوان بهعنوان نمای مناسب برای ساختمان های بلند مرتبه یاد کرد. سرامیک مجوف پرسلانی بهصورت پله ای (نر و ماده) تولید میشود که در اجرای نما سرامیک ها به هم متصل میشوند. این اتصال سرامیک ها به هم علاوه بر مقاومت بالاتر نما و سرعت اجرای بالاتر، باعث میشود که آب به پشت نما نفوذ نداشته باشد و به نحوی نمای سرامیک خشک پرسلانی (مجوف) فرعی نمای عایق در برابر نفوذ آب به شمار میرود.

سرامیک خشک فول بادی
این نوع سرامیک از سرامیک خشک برخلاف نوع سرامیک خشک پرسلانی مجوف هیچگونه سوراخی در بدنه خود ندارد و بهصورت یکپارچه و تو پر مانند سایر سرامیک ها و ساختمانی تولید و اجرا میشود. این نوع سرامیک خشک پرسلانی ویژگی هایی مثل جذب آب بسیار پایین، قابل برش ابعاد استاندارد و مقاومت بالا را دارا میباشد و سرامیک خشک پرسلانی توپر فول بادی به روش پرسی تولید و عرضه میشود.

روش اجرای سرامیک خشک پرسلانی نما
نحوه اجرای نمای سرامیک خشک بدون در نظر گرفتن نوع سرامیک مجوز بودن یا فولبادی بودن سرامیکها بهصورت کلی به دو روش نمایان visible و غیر نمایان invivible انجام میشود. در مقاله طراحی و اجرای نمای سرامیک خشک بهصورت کامل و مفصل در مورداجرای نمای سرامیک خشک صحبت کردهایم و انواع دیتیل ها و عکسهای اجرایی این نما را قرار دادهایم پیشنهاد میشود جهت کسب اطلاعات کامل این مقاله مطالعه نمایید.


موارد مهم در استفاده از سرامیک پرسلانی در نمای ساختمان
- سرامیک های پرسلان براق و پولیش خیلی گزینه مناسبی در پروژه هایی که نمای آن با تابش مستقیم نور خورشید است مناسب نمی باشد زیرا باعث کدر و مات شدن آن می شود.
- در اکثر مناطق سردسیر و با رطوبت بالا بهتر است از سرامیک های پرسلانی فول بادی مونوکالر که مقاومت بالاتری در برابر کنده شدن و خراب شدن دارد استفاده شود.
- در نمای سرامیکی بایستی از بندهای ضد آب استفاده شود.
- در نصب سرامیک پرسلانی پشت سرامیک ها نباید از ملات سیمان خشک استفاده کرد؛ زیرا ملات ها با تغییرات دما کنده می شود.


مزایای سرامیک خشک پرسلانی نما
مهمترین مزیت نمای سرامیک خشک همین خشک بودن و نبود ملات در اجرای این نما است زیرسازی این نما با استفاده از قوطیهای فلزی و آلومینیومی انجام میشود که باعث میشود وزن نهایی نما بسیار کم باشد.
از مهمترین مزایا و ویژگیهای نمای سرامیک خشک:
- نصب راحت و آسوده عایق بودن
- بهینهسازی مصرف انرژی ضایعات و پرت پایین در کار
- امکان بازیافت مصالح سرعتبالا در نصب و اجرا
- دوام و مقاومت بالا در شرایط جوی مختلف ضد حریق و آتشسوزی
- دوام رنگ در برابر نور خورشید و حفظ کیفیت ظاهری باگذشت زمان
- عدم فرسایش قابل تعویض و تعمیر
- آببند بودن نما
- لک پذیری و مقاومت شیمیایی بالا
- جذب آب پایین و مقاومت بالا در یخبندان
- عدم خراش سطحی و حفظ زیبایی (سختی سطحی بالا)
- قابلیت تولید در ابعاد مختلف و طرح و رنگهای مختلف
- وزن سبک
- مقرون به صرفه بودن



کاربرد سرامیک پرسلانی
- نمای بیرونی ساختمان
- نمای داخلی ساختمان
- اماکن مسکونی
- پلهها و پیشخوانها
- مراکز اقامتی و هتلها
- سرویسهای بهداشتی
- پیادهرو و محوطه
- بیمارستانها و مراکز درمانی
- سالنهای تولید
- انبارها
- هرجایی که از سرامیک بتوان بهعنوان پوشش و دیوار استفاده کرد.

همچنین می توانید از طریق تلگرام و واتساپ با همین شماره ارتباط برقرار کنید.