نمای مینرال – مزایا و معایب – روش اجرای نمای مینرال – اجزای تشکیل دهنده نمای مینرال

نمای مینرال نمایی شیک و مدرن

در طراحی نمای داخلی و خارجی ساختمان از نمای مینرال که یک عایق پوشاننده، تزیینی و مدرن است، استفاده می شود. این نما مقاومت و دوام خیلی زیادی دارد. نمای مینرال از مخلوط سنگ ریزه های معدنی مرمر، گرانیت و غیره که دارای رنگ های طبیعی هستند، به همراه رزین های صنعتی، روان کننده ها و مواد آنتی یو وی ساخته می شود، که بعد از اجرا و خشک شدن نمای گرانولیت می گیرند. از این نما می‌توان بر روی تمام سطوح از قبیل سیمان، گچ، چوب، سنگ، پلاستیک، شیشه و غیره استفاده کرد. نمای مینرال نمایی است که در جهان شناخته شده می باشد و به تازگی در ایران مورد استقبال قرار گرفته و مورد علاقه خیلی ها می باشد. موارد استقبال از این نما بیشتر در نمای مسکن انبوه مهر، نمای برج ها، نمای هتل ها، رستوران ها و نمای ورزشگاه ها است. نمای مینرال ترکیبی از ذرات سنگ مرمر، گرانیت و کوارتز می باشد که از رنگ های کاملاً طبیعی خود این سنگ ها تشکیل می شود. در این نما، طرح ها و رنگ های زیادی وجود دارد، که بسته به سلیقه افراد می توان آنها را انتخاب کرد. 

پیشنهاد مطالعه: مجری نمای gfrc – دیتیل اجرایی و نصب

دانه بندی نمای مینرال

  1. دانه درشت
  2. دانه متوسط
  3. دانه ریز
نمای مینرال ساختمان - نمای مینرال پاششی
نمای مینرال ساختمان

ویژگی های نمای مینرال

  • طبیعی بودن مواد: مواد تشکیل دهنده مینرال از سنگ‌های خرد شده، کوارتز، مرمر و مواد معدنی دیگر تشکیل شده است. این ویژگی باعث می‌شود تا ساختمان ظاهری طبیعی و شیک داشته باشد.
  • وزن سبک: مینرال نسبت به برخی از دیگر نماها وزن سبک تری دارد و این مسئله باعث کاهش بار وارد شده به ساختمان می‌شود، که برای ساختمان‌های مرتفع و پروژه‌های نوسازی بسیار مفید است.
  • مقاومت بالا: نمای مینرال مقاومت بالایی در برابر شرایط جوی مختلف مانند باران، برف، یخبندان، و نور خورشید دارد. این ویژگی باعث افزایش دوام و ماندگاری نما می شود.
  • ضد آب و عایق رطوبت: یکی از ویژگی‌های مهم نمای مینرال مقاومت بالای آن در برابر نفوذ آب و رطوبت است، که باعث می شود کپک و قارچ در نمای ساختمان ایجاد نشود.
  • انعطاف‌پذیری در طراحی: یا توجه به اینکه مینرال قابلیت ترکیب با رنگ‌ها و بافت‌های مختلف را دارد، امکان ایجاد طرح‌های مختلف و خلاقانه را فراهم می‌کند. همین طور مینرال را می‌توان در رنگ‌های مختلف تولید کرد و  این ویژگی برای انواع سبک‌های معماری مناسب است.
  • قیمت ارزان: نمای مینرال به علت سهولت در نصب و سرعت اجرای بالا، هزینه‌های اجرایی و نیروی کار کاهش می‌یابد که این ویژگی از نظر اقتصادی گزینه‌ای مناسب باشد.
  • دوستدار محیط زیست: مینرال به دلیل استفاده از مواد طبیعی و معدنی به عنوان یک پوشش زیست‌محیطی نیز شناخته می‌شود و آسیبی به محیط زیست وارد نمی کند.

کاربرد نمای مینرال

نحوه آماده کردن و به کار بردن این نما شباهت فراوانی به گچ و سیما دارد. به این صورت که نمای مینرال را با آب مخلوط کرده و ملاتی که درست می شود را بر روی سطح مورد نظر به کار می بریم. این را هم باید خاطرنشان کرد که این نما را در هر جایی و سطحی که می خواهید استفاده کنید، باید دارای شرایطی باشد که مهمترین آنها عبارتند از:

  •  صاف و یکدست بودن سطحی که نمای مینرال روی آن قرار می گیرد.
  •  سطحی که این نما روی آن قرار می گیرد باید کاملاً خشک و تمیز و بدون هیچ گرد و غبار و یا لکه، روغن و چربی باشد.
  •  قبل از به کار بردن نمای مینرال، سطح مورد نظر باید با استفاده از پرایمر آماده شود.
  •  اجرای این نما باید در طول روز و در درجه حرارت تا حداکثر ۵ درجه سانتیگراد و دور از تابش نور خورشید انجام شود.
نمای مینرال ساختمان - نمای مینرال
نمای مینرال ساختمان

اجرای نمای مینرال

در اجرای این نما معمولاً می توان به دو روش عمل کرد. یکی از این روش ها استفاده از ماله استیل می باشد، که به مینرال مال معروف است. ولی در روش دوم از یک پیستوله و نازل مخصوص این کار استفاده می‌شود، که به این روش نیز مینرال پاششی گفته می شود.

پیشنهاد مطالعه: بتن اکسپوز چیست؟ – صفر تا صد بتن اکسپوز

مزایای نمای مینرال

 بالا بردن سرعت در اجرای این نما با کمتر شدن نیروی اجرایی:

سرعت اجرای بسیار بالا از ویژگی های خوب  این نما می باشد. به این طریق که معمولاً هر مینرال کار می تواند روزانه در سطح صاف حدوداً ۵۰ تا ۷۰ متر مربع را اجرا کند، که در مقایسه با نماهای سنگ، آجر و کامپوزیت حدوداً ۵ برابر می باشد.

 به صرفه تر بودن این نما از نظر اقتصادی:

معمولاً در پروژه های بزرگ یکی از مشکلات آنها در آخر کارنمای پروژه می باشد. استفاده از نماهای سنگ، آجر و نما های دیگر هم از لحاظ هزینه مقرون به صرفه نبوده و هم از لحاظ زمان برای اجرای آن وقت زیادی باید صرف شود، به همین خاطر سرعت زیاد اجرای نمای مینرال راه‌ حل بسیار خوبی از لحاظ صرفه جویی در وقت و هزینه می باشد.

 به خاطر دارا بودن سنگدانه های طبیعی مقاومت خوبی در برابر اشعه های خورشید دارد:

این ویژگی باعث شده که ساختمان در تابستان و روزهای گرم کمتر گرم شود و طول عمر این نما نیز خیلی بیشتر شود.

 به سبک بودن سازه کمک شایانی می‌کند:

وزن زیاد سازه ها از مهمترین معضلات در صنعت ساختمانی می‌باشد. این وزن زیاد باعث شده که سهم زیادی از نیروی زمین لرزه را دریافت کنند، از این رو باعث خرابی و خسارت بیشتری شوند. وزن بالای مصالحی مانند آجر، شیشه و کامپوزیت استفاده شده در نمای ساختمان ها باعث شده که جدا شدن این مساله از ساختمان و پرتاب آنها بر روی محل گذر عابر پیاده بیشتر شود. که این معضل به وسیله ی نمای مینرال تا حد زیادی حل شده است.

اجرای نمای مینرال - نمای مینرال ساختمان
اجرای نمای مینرال

معایب نمای مینرال

  •  در شهرهایی که آلودگی زیاد است در صورت استفاده نکردن از پودرهای آنتی استاتیک در نما دوده و گرد و غبار زیادی جذب می کنند.
  • برخی از سنگدانه های موجود در بازار از رنگ طبیعی برخوردار نبوده و رنگ شده می باشند که در صورت تابش نور خورشید رنگ خود را از دست می‌دهند.
  •  در صورتی این نما عایق رطوبتی می‌باشد که در ساخت آن از رزین اکریلیک و سیلیکون استفاده شود.
  •  در صورت داشتن رطوبت در پشت نما، گرانولیت تبله خواهد کرد و خراب می شود.
  •  پشت سطحی که می خواهد نما شود باید کاملاً صاف باشد، که در غیر این صورت اگر لایه زیری آن  ناهموار باشد در اجرای نمای مینرال ایرادها به وضوح دیده خواهد شد.
نمای مینرال ساختمان ویلایی
نمای مینرال ساختمان ویلایی

اجزای تشکیل دهنده نمای مینرال

  • شن و سنگ هایی که رنگ طبیعی دارند.
  • پودرهای غلظت دهنده
  • پودر آنتی استاتیک که مانع از جذب گرد و غبار می شود.
  • پودر آنتی باکتری که مانع رشد قارچ می شود.
  • رزین های اکریلیک برای نمای ساختمانی
  • پوشش انواع مینرال از نظر دانه بندی
`یشنهاد مطالعه: قیمت نمای gfrc – تایل های جی ار سی grc
نمای مینرال ساختمان - نمای مینرال
نمای مینرال ساختمان

سخن آخر

از روش های تقریبا تازه در ساخت و ساز و نمای ساختمان، نمای مینرال می باشد، که با استفاده از مواد معدنی طبیعی به همراه افزودن مواد متنوع دیگری ساخته می شود. نمای مینرال با برخورداری از خصوصیات شیمیایی و فیزیکی بسیار خوبی که دارد، از آن می توان برای نمای داخلی و خارجی ساختمان ها در سطوح مختلف استفاده کرد. سرعت بالا در اجرا و هزینه کم آن نسبت به گچ و سیمان از جمله خصوصیات خوب این نما برای استفاده آن در پروژه های بزرگ می باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *