با ما در اینستاگرام همراه باشید
اگر به دنبال یک انتخاب خوب برای متریال نمای ساختمان خود هستید، توصیه میکنم این مقاله را مطالعه فرمایید تا با انواع نمای ساختمان آشنا شوید و انتخاب مناسب و مطمئنی داشته باشید.
انتخاب متریال مناسب برای ساختمان به عوامل مختلفی بستگی دارد. ازجمله این عوامل و فاکتورها می توان به زیبایی، مقاومت و استحکام، تنوع و نوع طرح، قیمت تمام شده، نوع اجرا، زمان اجرا و عواملی از این دست که برای پیمانکاران و طراحان مدنظر می باشد، اشاره کرد. طراحان متریال هایی که امروزه برای نمای ساختمان استفاده می شوند، سعی می کنند که اکثر این فاکتورها را در محصول خود جای دهند. افرادی که قصد استفاده از متریال های نما را دارند؛ با شناخت این متریال ها و آشنایی با خصوصیات و ویژگی های آنها و همچنین، با شناسایی مزیت ها و معایب آنها می توانند بهترین متریال را برای ملک و سازه خود انتخاب کنند.
مهم ترین نماهایی که امروزه در حال استفاده و اجرا در پروژه های ساختمانی :
- نمای سنگ طبیعی
- نمای جی اف ار سی (GFRC)
- نمای چوبی | سنگ طرح چوب
- نمای بتن اکسپوز
- نمای سرامیک خشک
- نمای سنگ خشک
- نمای کرتین وال
- نمای لوور آلومینیومی
- نمای رومی جدید
- نمای ترمووود
- نمای شیشه ای
- نمای آجری
- نمای استرچ متال
- نمای بایرامیکس
- نمای کامپوزیت
- نمای مونولیت
- نمای فایبر سمنت
- نمای اسپایدر
همچنین می توانید از طریق تلگرام و واتساپ با همین شماره ارتباط برقرار کنید.
انواع متریال نمای ساختمان
-
-
نمای سنگ طبیعی:
استفاده از نمای سنگ در نمای ساختمان سابقهای بسیار طولانی دارد. شاید بهتر باشد بگویم در طول تاریخ از سنگ بهعنوان نما استفاده میشده است.جدا از خصوصیات فوقالعاده سنگ برای استفاده در نما، این متریال به دلیل اینکه از همان ابتدا در دسترس بوده است، در نمای ساختمانها مورداستفاده قرار میگرفته است.
امروزه اجرای این متریال با توجه به خصوصیات و مزایایی که دارد و با پیشرفت ماشین آلاتی که می توانند طرح های زیبایی را در سنگ به وجود بیاورند، بیشتر از بقیه متریال ها مورد توجه قرار گرفته و در حال اجراست و پرکاربردترین متریال برای نمای ساختمان است و در سراسر دنیا از آن استفاده میشودنمای ساختمان سنگ -
نمای جی اف ار سی (gfrc):
- GFRC مخفف عبارت “Glass Fiber Reinforced Concrete” به معنای بتن تقویت شده با الیاف شیشه می باشد. همانطور که از اسم این بتن پیداست، این بتن توسط الیاف شیشه مسلح شده و الیاف شیشه وظیفه تقویت مقاومت کششی و خمشی بتن را بر عهده دارد. بتن GFRC مقاومت کششی و خمشی بسیار بالایی در تست ها و آزمایشات انجام شده داشته است. از آنجایی که الیاف شیشه بر خلاف میلگرد در تمامی سطح بتن به صورت یکنواخت پخش می شود از به وجود امدن ترک های سطحی و ریزترک ها نیز جلوگیری می کند.
-
پیشنهاد مطالعه : مقاله قیمت gfrc – قیمت جی ار سی grc – قیمت نمای جی اف ار سی
پنل بتنی طرح آنامیس-GRC ایناب بتن اکسپوز تهران – جی اف ار سی تهران خرید بتن اکسپوز در جی ار سی در تهران نمای gfrc اهواز -
نمای چوبی:
چوب یک متریال بسیار زیبا، دوستداشتنی، گرم و متنوع در رنگ و طرح میباشد. باوجوداینکه نمای چوب در مقابل رطوبت، تابش مستقیم خورشید و تغییرات دما ضعیف است اما با پیشرفت تکنولوژی و پیداکردن راهکاریهای محافظت از چوب این متریال درحالتوسعه در زمینهی نمای ساختمان میباشد. بااینوجود بازهم چوب نیاز به مراقبت و نگهداری ویژهای دارد و باید توجه خاصی به این موضوع شود.
نمای چوب
-
-
نمای بتن اکسپوز:
یکی از پرکاربردترین متریال های ساختمان بتن می باشد که با پیشرفت علم مواد و شیمی کاربردهای جدیدی از بتن به وجودآمده است. بتن اکسپوز به معنی بتن نما یا بتن نمایان نوع جدیدی از بتن است که با تغییر در مواد ترکیبی و روش تولید آن محصولی جدید با کاربردهای جدید ایجاد شده است. این بتن دارای سطحی صیقلی و صاف است، به گونه ای که امکان اجرای پوشش دیگری روی سطح آن وجود ندارد. به همین دلیل کیفیت سطح نهایی بتن اکسپوز از اهمیت ویژه ای برخوردار است.
یکی از اصلی ترین کاربردهای بتن نمایان یا بتن نما در نمای ساختمان می باشد. استفاده از این متریال در نمای ساختمان ، نمایی مدرن و زیبا را ایجاد می کند که زیبایی خاص خودش را دارد.
بتن اکسپوز را نوعی جدید از نماهای ساختمان می دانند که مورد استقبال زیاد سازندگان و مهندسان بسیاری واقع شده است و کسانی که به دنبال نمایی خاص، متفاوت و مدرن هستند قطعا بتن اکسپوز را به عنوان یکی از اولین گزینه های انتخاب خود دارند.
اکثر طراحان نمای ساختمان و ساختمان سازان در تلاش هستند به روز بودن ساختمان را با استفاده از جدیدترین متریال های نمای ساختمان به ببینده نشان دهند. در نتیجه پنل های بتن اکسپوز یکی از جدیدترین متریال های نمای ساختمان است که با اجرای آن در نمای ساختمان جدید بودن و به روز بودن ساختمان را نشان می دهد.




-
نمای سرامیک خشک :
نمای سرامیک خشک از جدیدترین نماهای ساختمانی است که در سراسر دنیا در حال اجرا می باشد. روش های مدرن اجرای نمای ساختمان به روش خشک، برای اولین بار در دهه 70 میلادی در کشور آمریکا با نصب سنگ به روش خشک در ساختمان های با ارتفاع زیاد اجرا شد. در اجرای نمای خشک، پیشرفت هایی صورت گرفته است که باعث منحصر به فرد شدن اجرای نمای ساختمان به روش خشک شود. روش خشک مزایا و ویژگی هایی دارد که باعث شده است رفته رفته کاربرد آن در سراسر دنیا بیشتر و بیشتر شود. یکی از نماهای خشک که امروزه مورد استقبال زیادی قرار گرفته است سرامیک خشک می باشد.
نمای سرامیک خشک برای ساختمان های با کاربردی های مختلف نظیر تجاری، اداری، مسکونی و همچنین بخش های داخلی ساختمان، پایانه ها و ایستگاه های مترو و… کاربرد دارد.
پیشنهاد مطالعه: مقاله قیمت نمای سرامیک خشک

-
نمای سنگ خشک :
نمای سنگ در ساختمان، از نماهای بسیار پر طرفدار و پر کاربرد می باشد. نمای سنگ به دو روش تر و خشک اجرا می شود. اجرای نمای سنگ خشک با استفاده از پیچ و مهره فلزی انجام می شود. سنگی که در اجرای نمای سنگ خشک به کار برده می شود بایستی ضخامت بیشتری نسبت به سنگ های اجرا شده به روش با ملات (تر)داشته باشد. چرا که در صورتی که سنگ ضخامت کمی داشته باشد، در اثر سوراخ کردن و بستن پیچ ترک میخورد.

-
نمای کرتین وال:
کرتین وال به معنی دیوار پرده ای می باشد. کرتین وال به عنوان یک سیستم پوشش دهنده خارجی ساختمان است. این دیوار برای جلوگیری از نفوذ آب، عدم تبادل حرارتی بین داخل و خارج ساختمان طراحی و اجرا می شود. کرتین وال دیواری است که به غیر از بار وزن خود، هیچ گونه باری را تحمل نمی کند و هیچ نقش سازه ای ندارد. فقط نقش جدا کردن قسمت بیرونی و داخلی ساختمان را بر عهده دارد. این دیوار برای مقاومت در در برابر زلزله، شرایط آب و هوایی بیرون، نیروی باد و وزن خود طراحی می شود و محاسبات آن انجام می شود.
کرتین وال فقط برای تحمل به دلیل اینکه کرتین وال نقش سازه ای ندارد، می توان سازه آن را با استفاده از مواد و متریال سبک ساخت. از طرفی سبک تر شدن نما، باعث سبک تر شدن ساختمان و بالا رفتن مقاومت آن در برابر زلزله می شود. کرتین وال، نیرو های افقی حاصل از باد را به وسیله ای اتصالاتی که دارد، به دال و تیر و به طور کلی به همه ی سازه منتقل می کند.
پیشنهاد مطالعه: مقاله قیمت نمای کرتین وال

-
نمای لوور آلومینیومی :
نمای لوور آلومینیومی یکی از نما های منحصر به فرد می باشد. این نما در زمینه صرفه جویی در انرژی کارآیی بالایی دارد. اجرای لوور آلومينيومی فقط مختص نمای ساختمان نمی باشد. اجرای لوور آلومينيومی برای سقف ها هم امکان پذیر است. این نما با بازتابش نور خورشید در صرفه جویی مصرف انرژی نقش موثری دارد. طراحی و اجرای لوور آلومينيومی به گونه ای است که به هیچ وجه دید داخل به بیرون ساختمان را محدود نمی کند. لوور تنها از برخورد نور مستقیم آفتاب به نما جلوگیری می کند.مزیت دیگر آن هم می توان به اجرای ساده و حساب شده آن اشاره کرد.

-
نمای رومی جدید:
نمای ساختمان رومی از جمله نماهایی است که سنگ های نقش برجسته و طرح دار از قسمت های مهم آن محسوب می شوند.سی ان سی ها با اینکه قدرت بالایی را در ایجاد شکل ها و طرح های خاص دارند اما مشکلاتی را نیز در سنگ ها به وجود می آورند که باعث می شود مصرف کنندگان به دنبال محصولات بهتری باشند. یکی از محصولاتی که می توان به جای سی ان سی کردن سنگ ها استفاده کرد، سنگ های نقش برجسته تقویت شده است. این سنگ ها در طرح ها و شکل های گوناگون و دلخواه و همچنین در رنگ و ابعاد دلخواه عرضه می شود.

در سال های اخیر استفاده از چوب در ساختمان افزایش پیدا کرده است. چوب امروزه به عنوان المانی برای طراحی نما و دکوراسیون داخلی و همچنین برای نمای خارجی ساختمان مورد استفاده قرار می گیرد. این استفاده زیاد از چوب به دلایل مختلفی مثل زیبایی، انعطاف پذیری در طراحی و اجرا، طبیعی بودن و ماندگاری می باشد. به دلیل اینکه چوب مقاومت کافی در برابر شرایط محیطی را ندارد، به همین دلیل بایستی از چوبی که با روش های مختلف فرآوری شده و در مقابل شرایط مقاوم سازی شده است (ترموود)، استفاده شود.
ترمووود از جدیدترین روش های مقاوم کردن چوب است. با این روش می توان با خیال راحت چوب را در فضای باز استفاده کرد. از ویژگی های چوب هایی که با روش ترمو عمل آوری شده اند می توان ماندگاری بالا در انواع شرایط آب و هوایی، ثابت بودن ابعاد چوب (باد نمی کند)، خالص بودن چوب، سبکی و طبیعی بودن چوب را نام برد.
پیشنهاد مطالعه: مقاله قیمت نمای ترمووود

-
نمای شیشه ای :
شیشه یکی از متریال هایی است که زیبایی خاصی به نما می دهد. در صورتی که نما از نظر دید روبرو مشکلی نداشته باشد شیشه یک متریال بسیار مناسب برای بنا می تواند باشد. در نمای شیشه ای به جای ایجاد خروجی های متعدد نور کافی به داخل ساختمان وارد می شود. این متریال بیشتر برای ساختمان های بلند مرتبه مورد استفاده قرار می گیرد. لازم به ذکر است که شیشه ای که در نما استفاده می شود فاکتورهایی مثل عایق بودن، نشکن بودن و جلوگیری از ورود اشعه های مضر به داخل را دارا می باشد.

-
نمای آجری
در ساختمان سازی نما از مهم ترین بخش های یک ساختمان است. زیرا همه ی ما در ابتدا نمای یک ساختمان را میبینیم و اگر دقت کرده باشید اگر ساختمانی دارای نمای جذاب و گیرایی باشد بسیار مشتاقیم تا نمای داخلی آن ساختمان را نیز ببینیم. ولی اگر ساختمان از نمای مطلوبی برخوردار نباشد آن اشتیاق نیز از بین می رود. بسیاری از نماها ارزش تاریخی دارند یا به گونه ای هستند که انسان را به گذشته میبرد، مانند نمای ساختمان آجری. نمای ساختمان آجری نمایی است که از قدمت بالایی برخوردار است.
در واقع نمی توان دقیق گفت که قدمت نماهای آجری به چه تاریخی برمی گردد ولی یکی از بناهای باستانی مشهوری را می توان نام برد که در ساخت آن از آجر استفاده شده است که طاق کسری می باشد. گمان می رود انسان های اولیه پس از مشاهده ی پخته شدن گل کنار اجاق هایشان و دیدن اینکه گل پخته شده محکم تر از کلوخه های کنار خود میگردد پی به خواص و نحوه ی تهیه ی آجر بردند.
با اطمینان می توان گفت آجر یکی از مصالحی است که در هر گوشه از معماری سنتی ما دیده می شود و استفاده از آن در نماهای امروزی یادآور رنگ و بوی گذشته است و این موضوعی ارزشمند برای خیلی از ما ایرانی هاست.
پیشنهاد مطالعه: مقاله قیمت نمای آجری

-
نمای کامپوزیت
متریال های کامپوزیت متشکل از دولایه ترکیبی آلومینیوم هسته پلی اتیلن می باشد. خصوصیات این متریال باعث شد که مورد توجه طراحان و پیمانکارن قرار بگیرد و در مدت زمان اندکی استفاده از آن در نمای ساختمان افزایش یابد. خصوصیاتی مثل تنوع در طرح و رنگ، شکل پذیری، سبک بودن و… ادامه مطلب

-
نمای استرچ متال
این نما از ترکیب پانلهایی از جنس استیل، برنج، آلومینیوم، آهن و مس به وجود میآید که در طول پروسه تولید برش داده میشود و تحت کشش قرار میگیرد. این پانلها از استحکام خوبی برخوردارند و در رنگ و ضخامتهای مختلف تولید میشود. این نما، تنها نمایی است که … ادامه مطلب

-
نمای بایرامیکس
نمای بایرامیکس بهعنوان یک پوشاننده تزیینی برای داخل و خارج ساختمان مورداستفاده قرار میگیرد و بر روی انواع دیوارها با متریالهای مختلف اجرا میشود اما باید سطح زیر چرب، دارای گردوغبار، دوده و… نباشد. بایرامیکس بهصورت ملاتی است که… ادامه مطلب

-
نمای مونولیت
نمای مونولیت ترکیبی از ذرات مرمر، گرانیت، کوارتز و رنگهای طبیعی است که روان کنندهها و مواد ضد اشعه UV نیز به این ترکیب اضافه میشود. با توجه به اینکه سعی بر سبکسازی ساختمانها است نمای مونولیت به دلیل اینکه وزن کمی دارد میتواند متریال مناسبی برای نمای ساختمان باشد.

-
نمای فایبر سمنت
فایبر سمنت برد ها درواقع صفحات تقویتشده سیمانی هستند. در ساخت این صفحات از الیاف سلولزی، الیاف شیشه و مواد افزودنی دیگر استفاده شده است که در دستگاه اتوکلاو سخت می شوند. به دلیل داشتن الیاف مختلف، این صفحات عایق رطوبت نیز هستند.از این صفحات علاوه بر نما در پارتیشن بندی، سقف و کف نیز استفاده می شود.
برای عایق بندی باید بین صفحات سمنت برد و سازه ال اس اف از انواع پلی استایرن ، پشم شیشه ، پشم سنگ ، XPS ، فوم های پاششی و پر کننده ، بتن های سبک و غیره استفاده شود.
از جمله ویژگی منحصر به فرد نمای فایبرسمنت سرعت اجرای کار بالا ، مقاومت در مقابل رطوبت ، حریق ، ضربه ، حشرات و مواد شیمیایی و دوام بالا در تغییرات آب و هوایی می باشد که باعث کاربرد های بسیارزیاد در صنعت ساختمان شده است.
-
نمای ساختمان | نمای فایبر سمنت -
نمای اسپایدر
نمای اسپایدر ترکیب زیبای فولاد و شیشه است که فولاد به عنوان سازه نگهدارنده و شیشه به عنوان نما مورد استفاده قرار می گیرد . شفافیت و روشنایی از مزیت های بسیار مهم این نما است. در این نما به هیچ وجه دید به بیرون را صلب نمی کند چون از فریم استفاده نمی شود و استفاده از نمای اسپایدر به سرعت مورد استقبال قرار گرفته و در نماهای ساختمان های بلند مرتبه تجاری و برج ها و ساختمان های اداری استفاده می شود. شیشه های مورد استفاده در این نما سکوریت و یا لیمینت به صورت دو جداره است و فاصله ی 1 تا 1.5 سانتی متری بین شیشه ها با چسب های سیلیکونی بی رنگ پر می شود.
-
نمای اسپایدر
همچنین می توانید از طریق تلگرام و واتساپ با همین شماره ارتباط برقرار کنید.


خیلی عالی بود.لایک داره
بسیار عالی بود. سپاس
خیلی ممنون از نظر شما
سلام
جدیدترین متریال نمای ساختمان یا جدیدترین متریال های نمای ساختمان رو میشه بیشتر معرفی کنید؛؛
سلام
از بهترین متریال ها و جدیدترین متریال هایی که میتونیم بهتون معرفی کنیم، جی ار سی grc و بتن اکسپوز هست. با جی ار سی grc انواع طرح ها و ایده های خاص و منحصر به فرد را میتوان طراحی و اجرا کرد و بتن اکسپوز هم تقریبا پایه ثابت همه طراحی های مدرن و مینیمال شده است.
برای مطالعه بیشتر در مورد این متریال ها مقالات روی عناوین زیر کلیک کنید؛
بتن جی ار سی grc
بتن اکسپوز