انواع نمای ساختمان | انواع متریال نمای ساختمان

انواع متریال نمای ساختمان

با ما در اینستاگرام همراه باشید

اگر به دنبال یک انتخاب خوب برای متریال نمای ساختمان خود هستید، توصیه می‌کنم این مقاله را مطالعه فرمایید تا با انواع نمای ساختمان آشنا شوید و انتخاب مناسب و مطمئنی داشته باشید.
انتخاب متریال مناسب برای ساختمان به عوامل مختلفی بستگی دارد. ازجمله این عوامل و فاکتورها می توان به زیبایی، مقاومت و استحکام، تنوع و نوع طرح، قیمت تمام شده، نوع اجرا، زمان اجرا و عواملی از این دست که برای پیمانکاران و طراحان مدنظر می باشد، اشاره کرد. طراحان متریال هایی که امروزه برای نمای ساختمان استفاده می شوند، سعی می کنند که اکثر این فاکتورها را در محصول خود جای دهند. افرادی که قصد استفاده از متریال های نما را دارند؛ با شناخت این متریال ها و آشنایی با خصوصیات و ویژگی های آنها و همچنین، با شناسایی مزیت ها و معایب آنها می توانند بهترین متریال را برای ملک و سازه خود انتخاب کنند.

 مهم ترین نماهایی که امروزه در حال استفاده و اجرا در پروژه های ساختمانی :

  1. نمای سنگ طبیعی
  2. نمای جی اف ار سی (GFRC)
  3. نمای چوبی | سنگ طرح چوب
  4. نمای بتن اکسپوز
  5. نمای سرامیک خشک
  6. نمای سنگ خشک
  7. نمای کرتین وال
  8. نمای لوور آلومینیومی
  9. نمای رومی جدید
  10. نمای ترمووود 
  11. نمای شیشه ای
  12. نمای آجری
  13. نمای استرچ متال
  14. نمای بایرامیکس
  15. نمای کامپوزیت
  16. نمای مونولیت
  17. نمای فایبر سمنت
  18. نمای اسپایدر
جهت کسب اطلاعات بیشتر و مشاوره رایگان با شماره 05191007707 و یا 09913377500 و 09913367500 تماس بگیرید.
همچنین می توانید از طریق تلگرام و واتساپ با همین شماره ارتباط برقرار کنید.

انواع متریال نمای ساختمان

      •  نمای سنگ طبیعی:

        استفاده از نمای سنگ در نمای ساختمان سابقه‌ای بسیار طولانی دارد. شاید بهتر باشد بگویم در طول تاریخ از سنگ به‌عنوان نما استفاده می‌شده است.جدا از خصوصیات فوق‌العاده سنگ برای استفاده در نما، این متریال به دلیل اینکه از همان ابتدا در دسترس بوده است، در نمای ساختمان‌ها مورداستفاده قرار می‌گرفته است.
        امروزه اجرای این متریال با توجه به خصوصیات و مزایایی که دارد و با پیشرفت ماشین آلاتی که می توانند طرح های زیبایی را در سنگ به وجود بیاورند، بیشتر از بقیه متریال ها مورد توجه قرار گرفته و در حال اجراست و پرکاربردترین متریال برای نمای ساختمان است و در سراسر دنیا از آن استفاده می‌شود

        نمای ساختمان سنگ
        نمای ساختمان سنگ

        مزایای نمای ساختمان سنگ

        • در دسترس بودن مصالح
        • اجرای نسبتا آسان
        • قیمت مناسب (انواع قیمت ها موجود است)
        • زیبایی خاص
        • عمر طولانی
        • مقاومت در برابر شرایط محیطی
      •  نمای جی اف ار سی (gfrc):

      • GFRC مخفف عبارت “Glass Fiber Reinforced Concrete” به معنای بتن تقویت شده با الیاف شیشه می باشد. همانطور که از اسم این بتن پیداست، این بتن توسط الیاف شیشه مسلح شده و الیاف شیشه وظیفه تقویت مقاومت کششی و خمشی بتن را بر عهده دارد. بتن GFRC مقاومت کششی و خمشی بسیار بالایی در تست ها و آزمایشات انجام شده داشته است. از آنجایی که الیاف شیشه بر خلاف میلگرد در تمامی سطح بتن به صورت یکنواخت پخش می شود از به وجود امدن ترک های سطحی و ریزترک ها نیز جلوگیری می کند.

 

نرده تراس
پنل بتنی طرح آنامیس-GRC ایناب
نمای gfrc- جی اف ارسی اهواز
نمای gfrc اهواز

مزایای جی اف ار سی gfrc / grc:

  •  امکان تولید قطعات مشبک و خاص با ابعاد دلخواه
  • ارزش‌آفرینی برای ساختمان
  •  مقاومت در برابر تنش و ضربه
  • مقاوم در برابر زلزله
  • سرعت در اجرا
  • سبک‌ سازی ساختمان
  •  مقاوم در یخبندان و شرایط سخت جوی
  • مقاومت در برابر حریق
  •  تعمیر و تغییر آسان
کلینیک فوق تخصصی دریا بوشهر - ترکیب نمای جی ار سی grc و بتن اکسپوز
ترکیب نمای جی ار سی grc و بتن اکسپوز بوشهر

نمای چوبی:

چوب یک متریال بسیار زیبا، دوست‌داشتنی، گرم و متنوع در رنگ و طرح می‌باشد. باوجوداینکه نمای چوب در مقابل رطوبت، تابش مستقیم خورشید و تغییرات دما ضعیف است اما با پیشرفت تکنولوژی و پیداکردن راهکاری‌های محافظت از چوب این متریال درحال‌توسعه در زمینه‌ی نمای ساختمان می‌باشد. بااین‌وجود بازهم چوب نیاز به مراقبت و نگهداری ویژه‌ای دارد و باید توجه خاصی به این موضوع شود.

– مزایا نمای چوب

  • تنوع در رنگ و طرح
  • زیبایی بسیار 

نمای بتن اکسپوز:

یکی از پرکاربردترین متریال های ساختمان بتن می باشد که با پیشرفت علم مواد و شیمی کاربردهای جدیدی از بتن به وجودآمده است. بتن اکسپوز به معنی بتن نما یا بتن نمایان نوع جدیدی از بتن است که با تغییر در مواد ترکیبی و روش تولید آن محصولی جدید با کاربردهای جدید ایجاد شده است. این بتن دارای سطحی صیقلی و صاف است، به گونه ای که امکان اجرای پوشش دیگری روی سطح آن وجود ندارد. به همین دلیل کیفیت سطح نهایی بتن اکسپوز از اهمیت ویژه ای برخوردار است.

یکی از اصلی ترین کاربردهای بتن نمایان یا بتن نما در نمای ساختمان می باشد. استفاده از این متریال در نمای ساختمان ، نمایی مدرن و زیبا را ایجاد می کند که زیبایی خاص خودش را دارد.

بتن اکسپوز را نوعی جدید از نماهای ساختمان می دانند که مورد استقبال زیاد سازندگان و مهندسان بسیاری واقع شده است و کسانی که به دنبال نمایی خاص، متفاوت و مدرن هستند قطعا بتن اکسپوز را به عنوان یکی از اولین گزینه های انتخاب خود دارند.

اکثر طراحان نمای ساختمان و ساختمان سازان در تلاش هستند به روز بودن ساختمان را با استفاده از جدیدترین متریال های نمای ساختمان به ببینده نشان دهند. در نتیجه پنل های بتن اکسپوز یکی از جدیدترین متریال های نمای ساختمان است که با اجرای آن در نمای ساختمان جدید بودن و به روز بودن ساختمان را نشان می دهد.

پنل بتنی پیش ساخته
پنل بتن اکسپوز ایناب
نمای بتن اکسپوز - تایل بتنی نما - رویان مازندران
نمای بتن اکسپوز – تایل بتنی نما – رویان مازندران
بتن اکسپوز کف + بتن اکسپوز نما - اجرا شده در ساوه - ایناب
بتن اکسپوز کف + بتن اکسپوز نما – اجرا شده در ساوه – ایناب
بتن اکسپوز چیست - ایناب
نمای بتن اکسپوز – ایناب
پیشنهاد مطالعه: مقاله قیمت بتن اکسپوز

مزایای بتن اکسپوز:

  • دوام و مقاومت بالا: نمای ساختمان به عنوان یکی از مهمترین آیتم های ساختمان همواره در برابر نور خورشید و شرایط سخت جوی  قراردارد که تعمیر و ترمیم آن نه تنها هزینه های بالایی برای مالکان خواهد داشت بلکه مشکلاتی فراوانی برای مالکان و مجاوران پیش خواهد آورد. بتن نمایان یکی از مقاوم ترین و با دوام ترین متریال های نمای ساختمان می باشد.
  • سرعت اجرای بالا: یکی از موارد بسیار مهم در انتخاب هر متریال سرعت اجرای آن می باشد. تایل های بتن اکسپوز مسلح به صورت پیش ساخته بوده و در نصب آن نیازی به ملات نمی باشد. به همین دلیل با سرعت زیادی نصب آن انجام می پذیرد.
  • زیبایی منحصر به فرد: یکی از دلایلی که پنل ها و نمای بتن اکسپوز را همه نمی پسندند، این است که زیبایی خاصی دارد. زیبایی خاص نمای بتن اکسپوز باعث می شود که افراد خاص و با سلیقه خاص این محصول را بپسندند.  این محصول معمولا مورد توجه و مورد تایید افرادی است که به معماری و سبک مدرن علاقه دارند.
  • مقاومت در سرما و یخبندان: بیشتر مناطق کشور ما سردسیر می باشد که در اجرای نما باید به مقاوم بودن آن در برابر یخبندان توجه کرد. بتن اکسپوز یا بتن نمایان چون سطحی صیقلی دارد، تقریبا می توان گفت جذب آبی نزدیک به صفر دارد. همانطور که می دانید ترکیدگی و پوکیدن مصالح ساختمانی در زمستان به دلیل یخ زدن و افزایش حجم آب داخل حفره های آنها می باشد. به همین دلیل چون بتن اکسپوز جذب آبی ندارد، در سرما و یخبندان کاملا مقاوم می باشد.
  • بدون محدودیت در ابعاد: پنل ها و تایل های بتن اکسپوز در ابعاد و اندازه های دلخواه و به صورت سفارشی توسط گروه ایناب تولید و عرضه می شود. کارفرکایان می توانند ابعاد تایل های بتن اکسپوز خود را سفارش دهند و در نمای خود به کار ببرند، بدون اینکه نگرانی از این بابت وجود داشته باشد.
  • بدون محدودیت در رنگ بندی:ایناب پنل های بتنی نما را در رنگ های سفارشی و خاص نیز تولید و عرضه می نماید. رنگ بتن اکسپوز ایناب به صورت عمقی بوده و به هیچ عنوان پوسته پوسته نمی شود و مانند رنگ های معمولی از بین نمی رود. رنگ پنل های بتنی نما معمولا به صورت معمولی و هم رنگ با بتن سفارش داده می شود.
جهت کسب اطلاعات بیشتر و مشاوره رایگان با شماره 05191007707 و یا 09913377500 و 09913367500 تماس بگیرید.
همچنین می توانید از طریق تلگرام و واتساپ با همین شماره ارتباط برقرار کنید.

 

نمای سرامیک خشک :

نمای سرامیک خشک از جدیدترین نماهای ساختمانی است که در سراسر دنیا در حال اجرا می باشد. روش های مدرن اجرای نمای ساختمان به روش خشک، برای اولین بار در دهه 70 میلادی در کشور آمریکا با نصب سنگ به روش خشک در ساختمان های با ارتفاع زیاد اجرا شد. در اجرای نمای خشک، پیشرفت هایی صورت گرفته است که باعث منحصر به فرد شدن اجرای نمای ساختمان به روش خشک شود. روش خشک مزایا و ویژگی هایی دارد که باعث شده است رفته رفته کاربرد آن در سراسر دنیا بیشتر و بیشتر شود. یکی از نماهای خشک که امروزه مورد استقبال زیادی قرار گرفته است سرامیک خشک می باشد.

نمای سرامیک خشک برای ساختمان های با کاربردی های مختلف نظیر تجاری، اداری، مسکونی و همچنین بخش های داخلی ساختمان، پایانه ها و ایستگاه های مترو و… کاربرد دارد.

اجرای نمای سرامیک خشک
اجرای نمای سرامیک خشک

مزایای نمای سرامیک خشک

  • سرعت اجرای بالا: به دلیل عدم استفاده از روش های دوغابی در این روش، امکان اجرای این روش نما در بخش های مختلف نما، بالا و پایین نما و… وجود دارد. از طرفی با این روش اجرای نما، می توان نماسازی را بالافاصله پس از اتمام اسکلت سازی ساختمان شروع کرد.
  • کاهش هزینه ها :از طرفی در نمای خشک از ملات و دوغاب استفاده نمی شود و این خود صرفه جویی در هزینه است. زیرسازی انجام شده در این نما هم در صورت نیاز قابل جداشدن از نما است و سرمایه از بین نمی رود و می توان آنها را در جای دیگری به کار برد. قابلیت تعویض و تعمیر قسمت های مختلف نما هم باعث کاهش هزینه های تعمیر و بازسازی می شود. البته قابل ذکر است که طول عمر نمای خشک 50 سال است. در صورتی که نماهای دوغابی 10 تا 15 سال طول عمر دارد.
  • کیفیت بالا:کاهش خطای انسانی به دلیل تولید صنعتی مصالح، هماهنگی رفتار مصالح در برابر تغییرات دمایی، کاهش پرت مصالح به دلیل انجام محاسبات دقیق برای زیرسازی و طرح نما، وعواملی از این قبیل باعث افزایش کیفیت اجرای این نما می شود.
  • حذف تقطیر در سطوح داخلی :وجود لایه هوا در بین ساختمان و نما، باعث می شود که بخار آب به راحتی از ساختمان خارج شود و رطوبت در جداره ساختمان کاهش یابد. (عدم نم دادگی به داخل ساختمان)
  • مقاومت بالا در برابر زلزله :اجرای نمای خشک، باعث سبک ماندن ساختمان (به دلیل عدم استفاده از ملات) می شود. همچنین با اجرای نمای خشک، قسمت های مختلف نما، به صورت جداگانه تغییر مکان می دهند. سبک بودن ساختمان و تغییر مکان های جانبی جداگانه، باعث عدم ترک خوردگی و سقوط مصالح از نما می شود.
  • عایق حرارتی و صوتی :با اجرای نمای خشک بین ساختمان و نما، فضایی باز می ماند. جریان داشتن هوا در فضای بین نما و ساختمان، مانند شیش دوجداره عمل می کند. از این جهت می توان این نما را عایق صوتی و حرارتی در نظر گرفت.
جهت کسب اطلاعات بیشتر و دریافت مشاوره رایگان با شماره 05191007707 و یا 09913377500 تماس بگیرید.

نمای سنگ خشک :

نمای سنگ در ساختمان، از نماهای بسیار پر طرفدار و پر کاربرد می باشد. نمای سنگ به دو روش تر و خشک اجرا می شود. اجرای نمای سنگ خشک با استفاده از پیچ و مهره فلزی انجام می شود. سنگی که در اجرای نمای سنگ خشک به کار برده می شود بایستی ضخامت بیشتری نسبت به سنگ های اجرا شده به روش با ملات (تر)داشته باشد. چرا که در صورتی که سنگ ضخامت کمی داشته باشد، در اثر سوراخ کردن و بستن پیچ ترک می خورد.

اجرای نمای سنگ خشک
نمای سنگ خشک

نمای کرتین وال:

کرتین وال به معنی دیوار پرده ای می باشد. کرتین وال به عنوان یک سیستم پوشش دهنده خارجی ساختمان است. این دیوار برای جلوگیری از نفوذ آب، عدم تبادل حرارتی بین داخل و خارج ساختمان طراحی و اجرا می شود. کرتین وال دیواری است که به غیر از بار وزن خود، هیچ گونه باری را تحمل نمی کند و هیچ نقش سازه ای ندارد. فقط نقش جدا کردن قسمت بیرونی و داخلی ساختمان را بر عهده دارد. این دیوار برای مقاومت در  در برابر زلزله، شرایط آب و هوایی بیرون، نیروی باد و وزن خود طراحی می شود و محاسبات آن انجام می شود.

کرتین وال فقط برای تحمل  به دلیل اینکه کرتین وال نقش سازه ای ندارد، می توان سازه آن را با استفاده از مواد و متریال سبک ساخت. از طرفی سبک تر شدن نما، باعث سبک تر شدن ساختمان و بالا رفتن مقاومت آن در برابر زلزله می شود. کرتین وال، نیرو های افقی حاصل از باد را به وسیله ای اتصالاتی که دارد، به دال و تیر و به طور کلی به همه ی سازه منتقل می کند.

 

https://www.instagram.com/namasaz1/
نمای کرتین وال

مزایای کرتین وال:

  • جلوگیری از نفوذ آب به داخل ساختمان
  • جلوگیری از هدر رفتن گرما و تبادل حرارتی بین داخل و خارج ساختمان
  • کیفیت بالای ساخت
  • سرعت اجرای بالا
  • کاهش مصرف انرژی
  • سبک بودن و کم کردن بار مرده ساختمان
  • حداکثر استفاده از روشنایی طبیعی روز
  • کاهش هزینه نگهداری و مراقبت
  • به آسانی ترکیب شدن با سایر پوشش های نما
  • اماکن نصب انواع بازشو بر روی آن

نمای لوور آلومینیومی :

 نمای لوور آلومینیومی یکی از نما های منحصر به فرد می باشد. این نما در زمینه صرفه جویی در انرژی کارآیی بالایی دارد. اجرای لوور آلومينيومی فقط مختص نمای ساختمان نمی باشد. اجرای لوور آلومينيومی برای سقف ها هم امکان پذیر است. این نما با بازتابش نور خورشید در صرفه جویی مصرف انرژی نقش موثری دارد.  طراحی و اجرای لوور آلومينيومی به گونه ای است که به هیچ وجه دید داخل به بیرون ساختمان را محدود نمی کند. لوور تنها از برخورد نور مستقیم آفتاب به نما جلوگیری می کند.مزیت دیگر آن هم می توان به اجرای ساده و حساب شده آن اشاره کرد.

نمای لوور
نمای لوور آلومینیوم

مزایای لوور آلومینیومی

  • انعطاف پذیری مناسب
  • دوام بالا
  • سازگاری با محیط زیست
  • زیبایی منحصر به فرد
  • عدم نیاز به نگهداری و مراقبت ویژه

نمای رومی جدید:

نمای ساختمان رومی از جمله نماهایی است که سنگ های نقش برجسته و طرح دار از قسمت های مهم آن محسوب می شوند.سی ان سی ها با اینکه قدرت بالایی را در ایجاد شکل ها و طرح های خاص دارند اما مشکلاتی را نیز در سنگ ها به وجود می آورند که باعث می شود مصرف کنندگان به دنبال محصولات بهتری باشند. یکی از محصولاتی که می توان به جای سی ان سی کردن سنگ ها استفاده کرد، سنگ های نقش برجسته تقویت شده است. این سنگ ها در طرح ها و شکل های گوناگون و دلخواه و همچنین در رنگ و ابعاد دلخواه عرضه می شود.

 

در سال های اخیر استفاده از چوب در ساختمان افزایش پیدا کرده است. چوب امروزه به عنوان المانی برای طراحی نما و دکوراسیون داخلی و همچنین برای نمای خارجی ساختمان مورد استفاده قرار می گیرد. این استفاده زیاد از چوب به دلایل مختلفی مثل زیبایی، انعطاف پذیری در طراحی و اجرا، طبیعی بودن و ماندگاری می باشد. به دلیل اینکه چوب مقاومت کافی در برابر شرایط محیطی را ندارد، به همین دلیل بایستی از چوبی که با روش های مختلف فرآوری شده و در مقابل شرایط مقاوم سازی شده است (ترموود)، استفاده شود.

ترمووود از جدیدترین روش های مقاوم کردن چوب است. با این روش می توان با خیال راحت چوب را در فضای باز استفاده کرد. از ویژگی های چوب هایی که با روش ترمو عمل آوری شده اند می توان ماندگاری بالا در انواع شرایط آب و هوایی، ثابت بودن ابعاد چوب (باد نمی کند)، خالص بودن چوب، سبکی و طبیعی بودن چوب را نام برد.

پیشنهاد مطالعه: مقاله قیمت نمای ترمووود

اجرای نمای ترمووود
اجرای نمای ترمووود

مزایای نمای ترموود (ترمو چوب)

    • مقاومت بالا در برابر پوسیدگی و حمله حشرات
      بعد از فرآیند ترمووود، همه ی مواد و عواملی که باعث می شود که حشرات به چوب حمله ور شوند و یا چوب دچار پوسیدگی شود از بین می رود. به این دلیل است که ترموود کاملا در برابر پوسیدگی و حمله جانوران موذی مقاوم می شود.
    • ماندگاری و دوام بالا (بادنکردن)
      عملیات ترمووود باعث می شود که رطوبت چوب پایین آمده (حدود 4 تا 6 درصد) و چوب به تعادل رطوبتی برسد. تعادل رطوبتی باعث می شود که چوب با محیط اطراف تبادل رطوبتی نداشته باشد. وقتی چوب با محیط اطراف تبادل رطوبتی نداشته باشد باعث ثبات ابعاد و عدم ترک خوردگی چوب می شود.
    • خالص بودن و یکنواختی
      همانطور که اشاه شد بعد از عمل آوری چوب، همه باکتری ها و مواد مضر موجود در چوب از بین می رود و این باعث می شود که چوب به خلوص و یکنواختی قابل توجهی برسد.

      ترمووود | قیمت نمای ترمووود
      نمای ترمووود
    • قابل شستشو بودن
      عملیات ترموود باعث عایق شدن چوب نیز می شود. به صورتی که آب هیچ گونه جذب رطوبتی ندارد. با توجه به این ویژگی، ترمووود را می توان شستشو داد.
    •  نصب آسان و سریع
      نمای ترمووود به راحتی قابل نصب است و همچنین سرعت نصب و اجرای بالایی نیز دارد. ترمووود قابلیت جابجایی نیز دارد یعنی چوب های نصب شده را می توان باز کرد ود ر قسمتهای دیگر نیز استفاده کرد.
    • حس بودن در طبیعت
      معمولا همه ی افراد زندگی در طبیعت را دوست دارند و بودن در طبیعت لذت می برند و انرژی می گیرند. شاید به همین دلیل باشد که برخی از افراد دوست دارند در کلبه های چوبی زندگی کنند. با توجه به ساختمان های جدید که همه از بتن و فلز ساخته شده اند، دیگر حس طبیعت و بودن در طبیعت وجود ندارد و همه مردم در ساختمان های خشک و بی روح زندگی می کنند. نمای ترموود می تواند اندکی از سرد و خشک بودن ساختمان ها بکاهد و حس شادابی و نشاط را به ساختمان ها بدهد زیرا ترمووود هم در نمای داخلی ساختمان مورد استفاده قرار می گیرد و هم در نمای خارجی ساختمان کاربرد دارد.

 نمای شیشه ای :

شیشه یکی از متریال هایی است که زیبایی خاصی به نما می دهد. در صورتی که نما از نظر دید روبرو مشکلی نداشته باشد شیشه یک متریال بسیار مناسب برای بنا می تواند باشد. در نمای شیشه ای به جای ایجاد خروجی های متعدد نور کافی به داخل ساختمان وارد می شود. این متریال بیشتر برای ساختمان های بلند مرتبه مورد استفاده قرار می گیرد. لازم به ذکر است که شیشه ای که در نما استفاده می شود فاکتورهایی مثل عایق بودن، نشکن بودن و جلوگیری از ورود اشعه های مضر به داخل را دارا می باشد.

https://www.instagram.com/namasaz1/
نمای کرتین وال

مزایای نمای شیشه ای

  • کاهش بار مرده (وزن) ساختمان
  • ایجاد دید وسیع و زیبا به مناظر بیرون
  • سرعت اجرای نسبتا بالا
  • بهره بردن از انرژی خورشید
  • صرفه جویی در مصرف انرژی
  • عدم ورود اشعه های مضر به داخل ساختمان

 

 نمای آجری

در ساختمان سازی نما از مهم ترین بخش های یک ساختمان است. زیرا همه ی ما در ابتدا نمای یک ساختمان را میبینیم و اگر دقت کرده باشید اگر ساختمانی دارای نمای جذاب و گیرایی باشد بسیار مشتاقیم تا نمای داخلی آن ساختمان را نیز ببینیم. ولی اگر ساختمان از نمای مطلوبی برخوردار نباشد آن اشتیاق نیز از بین می رود. بسیاری از نماها ارزش تاریخی دارند یا به گونه ای هستند که انسان را به گذشته میبرد، مانند نمای ساختمان آجری. نمای ساختمان آجری نمایی است که از قدمت بالایی برخوردار است.

در واقع نمی توان دقیق گفت که قدمت نماهای آجری به چه تاریخی برمی گردد ولی یکی از بناهای باستانی مشهوری را می توان نام برد که در ساخت آن از آجر استفاده شده است که طاق کسری می باشد. گمان می رود انسان های اولیه پس از مشاهده ی پخته شدن گل کنار اجاق هایشان و دیدن اینکه گل پخته شده محکم تر از کلوخه های کنار خود میگردد پی به خواص و نحوه ی تهیه ی آجر بردند.

با اطمینان می توان گفت آجر یکی از مصالحی است که در هر گوشه از معماری سنتی ما دیده می شود و استفاده از آن در نماهای امروزی یادآور رنگ و بوی گذشته است و این موضوعی ارزشمند برای خیلی از ما ایرانی هاست.

پیشنهاد مطالعه: مقاله قیمت نمای آجری

 

خلاقیت در طراحی نمای ساختمان | نمای ساختمان
نمای ساختمان آجری مدرن

مزایای نمای اجری:

  • دسترسی آسان به مواد اولیه آجر در نتیجه تولید راحت.
  • قیمت مناسب این مصالح به نسبت دیگر مصالح.
  • اجرای آن نیاز به تجهیزات خاصی ندارد در نتیجه اجرای آسان.
  • این مصالح در برابر نور خورشید تغییر رنگ نمی دهند،در نتیجه رنگ ثابت.
  • با هنر و معماری ایران کاملا تطبیق دارد.
  • در برابر مقاومت و آتش سوزی از مقاومت بالایی برخوردار است.

 نمای کامپوزیت

متریال های کامپوزیت متشکل از دولایه ترکیبی آلومینیوم  هسته پلی اتیلن می باشد. خصوصیات این متریال باعث شد که مورد توجه طراحان و پیمانکارن قرار بگیرد و در مدت زمان اندکی استفاده از آن در نمای ساختمان افزایش یابد. خصوصیاتی مثل تنوع در طرح و رنگ، شکل پذیری، سبک بودن و…

پیشنهاد مطالعه : قیمت نمای کامپوزیت

مزایای نمای کامپوزیت

  • سبک بودن نما: یک دلیل بسیار مهمی که از این نما بسیار استفاده می شود کم وزن بودن آن می باشد،در واقع این ورق ها داری وزنی معادل 5 الی 8 کیلوگرم در هر متر مربع می باشند که قطعا در مقایسه با دیگر نماهای ساختمان نظیر نمای سنگ، نمای شیشه، نمای سیمانی و… دارای وزن کمتری می باشند.
  • سهولت در مونتاژ: از آنجایی که این نما به صورت خشک اجرا می شود و پنل های ورق نیز وزن کمی دارند، نصب و مونتاژ آنها به راحتی انجام می شود. سبکی ورق ها به صورت کلی در راحتی اجرای نما اثر گذار است و باعث راحتی اجرا و سرعت در اجرا می شود.
  • خاصیت عایق صوتی: ورقهای کامپوزیتی خود تا حدودی عایق صوت و آکوستیک می باشند. علاوه بر این بعد از اجرای نما و ایجاد یک لایه هوا بین دیوار ساختمان و نمای ساختمان، قابلیت عایق صوتی بودن نما افزایش پیدا می کند.
  • تنوع در رنگ: برخی از متریال ها از محدودیت رنگ برخوردار هستند ولی ورقهای نمای کامپوزیت همانند سنگ های جی اف ار سی به دلیل اینکه برای رنگ کردن آن ها از سیستم های پیشترفته ای استفاده می شود، محدودیتی در رنگ و رنگ بندی تقریبا ندارند.
  • مقاومت در برابر حریق: نمای کامپوزیت معمولی هیچ گونه مقاومتی در برابر حریق ندارد و این یکی از مشکلات عمده این نما محسوب می شد. با تولید ورقهای کامپوزیتی نسوز، این مشکل به یک مزیت برای نماهای کامپوزیتی تبدیل شد. نمای ساختمان با ورق های نسوز در برابر حریق کاملا مقاوم می باشد.
  • عملکرد مناسب نمای ساختمان در هنگام زلزله: پنل های ورق کامپوزیت به صورت جداگانه با یک درز ریز نسبت به هم نصب و اجرا می شوند. این باعث می شود که در هنگام زلزله هر پنل به صورت جداگانه عکس العمل نشان دهد و از تغییر شکل های بزرگ در سازه جلوگیری کند.
  • سرعت در اجرا: نماهای خشک به سرعت در اجرا معروف هستند. همچنین سبکی پنل ها و اجرای خشک آنها باعث افزایش هر چه بیشتر سرعت نمای کامپوزیت می شود.
  • اجرای خشک: نمای کامپوزیت به صورت خشک اجرا می شود. نمای خشک مزایای زیادی را به همراه دارد. از مهم ترین آنها می توان سرعت اجرا، سبکی و… را نام برد.
  • امکان ایجاد طرح و شکل روی نما: ورق های کامپوزیت انعطاف پذیری و شکل پذیری بالایی دارند. به همین دلیل می توان روی نمای کامپوزیت انواع طرح ها و شکل های دلخواه را با استفاده از دستگاه هایی مانند سی ان سی ایجاد کرد. این باعث می شود که این نما، نمایی خاص شود.
  • قابلیت تعویض: از آنجایی که هر پنل از ورقها به صورت جداگانه نصب می شود، می توان هر پنل را به صورت جدا تعویض و تعمیر کرد. این یکی از مهم ترین قابلیت های نمای کامپوزیت محسوب می شود. تعویض پنل ها هزینه های تعمیر و نگهداری نمای ساختمان را نیز کاهش می دهد.

 نمای استرچ متال

این نما از ترکیب پانل‌هایی از جنس استیل، برنج، آلومینیوم، آهن و مس به وجود می‌آید که در طول پروسه تولید برش داده می‌شود و تحت کشش قرار می‌گیرد. این پانل‌ها از استحکام خوبی برخوردارند و در رنگ و ضخامت‌های مختلف تولید می‌شود. این نما، تنها نمایی است که می‌تواند نمای سه‌بعدی را به وجود بیاورد و از آن برای ایجاد نماهای سه‌بعدی استفاده می‌شود.

پیشنهاد مطالعه:نمای سنگ خشک چیست؟ – مزایا و معایب + قیمت

مزایای نمای استرچ

  • تنوع در طرح و رنگ
  • ایجاد چشم‌اندازهای زیبا و متنوع به دلیل سه‌بعدی بودن
  • با توجه به اینکه امروز در داخل کشور تولید می‌شود قیمت مناسبی هم دارد.
  • اجرای آن بسیار سریع و راحت است.
  • برخلاف سنگ ها که مقاومت پایین تری در برابر رطوبت و نور خورشید دارند،این نما،به دلیل مصال به کار رقته در آن، بسیار مقاوم تر در برابر رطوبت و گرما میباشد و نیاز به مراقبت خاصی ندارد.
  • این نما، باعث تهویه بهتر در ساختمان می شود.

 

نمای ساختمان | نمای استرچ متال
نمای ساختمان | نمای استرچ متال

نمای بایرامیکس

نمای بایرامیکس به‌عنوان یک پوشاننده تزیینی برای داخل و خارج ساختمان مورداستفاده قرار می‌گیرد و بر روی انواع دیوارها با متریال‌های مختلف اجرا می‌شود اما باید سطح زیر چرب، دارای گردوغبار، دوده و… نباشد. بایرامیکس به‌صورت ملاتی است که در آن از سنگ‌دانه‌های گرانیتی و مرمر و همچنین افزودنی‌ها استفاده‌شده است.

 

نمای ساختمان | نمای بایرامیکس
نمای ساختمان | نمای بایرامیکس

مزایای ملات بایرامیکس

  • به‌راحتی می‌توان سطح آن را با آب شست.
  • انعطاف پذیری و فرم پدیری بسیار بالا
  • قابل شست و شو بودن
  • مقاومت در برابر رطوبت و بخار
  • نصب بسیار آسان و راحت
  • سازگار با محیط زیست
  • نعمیر و نگهداری آسان
  • پوشاندن عیوب زیرین دیوار
  • وزن سبک
  • امکان اجرا بر روی اکثر دیوارها با متریال‌های مختلف.
  • تنوع در رنگ و راحتی اجرا
  • تنوع رنگی بالا.

 نمای مونولیت

نمای مونولیت ترکیبی از ذرات مرمر، گرانیت، کوارتز و رنگ‌های طبیعی است که روان کننده‌ها و مواد ضد اشعه UV نیز به این ترکیب اضافه می‌شود. با توجه به اینکه سعی بر سبک‌سازی ساختمان‌ها است نمای مونولیت به دلیل اینکه وزن کمی دارد می‌تواند متریال مناسبی برای نمای ساختمان باشد.

 

نمای ساختمان | نمای مونولیت
نمای ساختمان | نمای مونولیت

مزایای نمای مونولیت

  • از ویژگی های اساسی این نما سبکی آن است. به صورتی که  حدوداً نصف بقیه ی نماها وزن دارد.
  • هزینه ی اجرای پایین تری نسبت برخی متریال های دیگر مانند سنگ و شیشه دارد.
  •  به دلیل طبیعی بودن رنگ دانه های مورد استفاده در این محصول، ثبات رنگ و زیبایی خوبی دارد.
  • در برابر شرایط  جوی ، آب و هوا، مقاوم است.
  • گرد و غبار به خود نمی گیرد.
  • در برابر آتش سوزی و حرارت مقاومت نسبتاً خوبی دارد.
  • عایق رطوبتی مناسبی است.
  • احتمال  ترک  خوردگی در این نما کم است  و عمر نسبتاً طولانی ای دارد.
  • سرعت اجرای بالایی دارد.
  • در صورتی که برای قسمتی از نما مشکلی رخ دهد، به راحتی قابل تعمیر و بازسازی است.

 

نمای فایبر سمنت

فایبر سمنت برد ها درواقع صفحات تقویت‌شده سیمانی هستند. در ساخت این صفحات از الیاف سلولزی، الیاف شیشه و مواد افزودنی دیگر استفاده‌ شده است که در دستگاه اتوکلاو سخت می شوند.  به دلیل داشتن الیاف مختلف، این صفحات عایق رطوبت نیز هستند.از این صفحات علاوه بر نما در پارتیشن بندی، سقف و کف نیز استفاده می شود.

برای عایق بندی باید بین صفحات سمنت برد و سازه ال اس اف از انواع پلی استایرن ، پشم شیشه ، پشم سنگ ، XPS ، فوم های پاششی و پر کننده ، بتن های سبک و غیره استفاده شود.

از جمله ویژگی منحصر به فرد نمای فایبرسمنت سرعت اجرای کار بالا ، مقاومت در مقابل رطوبت ، حریق ، ضربه ، حشرات و مواد شیمیایی و دوام بالا در تغییرات آب و هوایی  می باشد که باعث کاربرد های بسیارزیاد در صنعت ساختمان شده است.

 

  • نمای ساختمان | نمای فایبر سمنت
    نمای ساختمان | نمای فایبر سمنت

 نمای اسپایدر

نمای اسپایدر ترکیب زیبای فولاد و شیشه است که فولاد به عنوان سازه نگهدارنده و شیشه به عنوان نما مورد استفاده قرار می گیرد . شفافیت و روشنایی از مزیت های بسیار مهم این نما است. در این نما به هیچ وجه دید به بیرون را صلب نمی کند چون از فریم استفاده نمی شود و استفاده از نمای اسپایدر به سرعت مورد استقبال قرار گرفته و در نماهای ساختمان های بلند مرتبه تجاری و برج ها  و ساختمان های اداری استفاده می شود. شیشه های مورد استفاده در این نما سکوریت و یا لیمینت به صورت دو جداره است و فاصله ی 1 تا 1.5 سانتی متری بین شیشه ها با چسب های سیلیکونی بی رنگ پر می شود.

 

  • نمای اسپایدرنمای اسپایدر

مزایای نمای اسپایدر 

  • اجرای با سرعت بالا
  • زیبایی منحصر به فرد
  • سبکی سازه و استحکام و مقاومت بالا
  • مقاومت در برابر بارهای جانبی و ثقلی (زلزله، باد و…)
  • امکان استفاده از نور طبیعی برای داخل ساختمان

 

جهت کسب اطلاعات بیشتر و مشاوره رایگان با شماره 05191007707 و یا 09913377500 و 09913367500 تماس بگیرید.
همچنین می توانید از طریق تلگرام و واتساپ با همین شماره ارتباط برقرار کنید.
همکاری با ایناب
همکاری با ایناب
چرا ایناب
چرا ایناب

 

5 دیدگاه برای “انواع نمای ساختمان | انواع متریال نمای ساختمان

  1. قهرمانلو گفته:

    سلام
    جدیدترین متریال نمای ساختمان یا جدیدترین متریال های نمای ساختمان رو میشه بیشتر معرفی کنید؛؛

    • محمد اسلام دوست گفته:

      سلام

      از بهترین متریال ها و جدیدترین متریال هایی که میتونیم بهتون معرفی کنیم، جی ار سی grc و بتن اکسپوز هست. با جی ار سی grc انواع طرح ها و ایده های خاص و منحصر به فرد را میتوان طراحی و اجرا کرد و بتن اکسپوز هم تقریبا پایه ثابت همه طراحی های مدرن و مینیمال شده است.

      برای مطالعه بیشتر در مورد این متریال ها مقالات روی عناوین زیر کلیک کنید؛

      بتن جی ار سی grc

      بتن اکسپوز

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *