نمای ترمووود
با پیشرفت تکنولوژی، احساس و نیاز مدرن زندگی کردن بیشتر می شود. مدرنیته روز به روز تأثیر بیشتری بر زندگی مردم می گذارد. همواره در سراسر دنیا استفاده از متریال ها و المان های مدرن در ساختمان ها دیده می شود که روز به روز رو به افزایش است. معماران و طراحان در تلاش اند برای پاسخ به نیازهای مردم، ساختمان هایی با مصالح جدید و مدرن طراحی کنند. معماران، نمای داخلی و دکوراسیون داخلی و همچنین نمای خارجی ساختمان را باید به گونه ای طراحی کنند که نیازهای مردم را برطرف سازد. در عین حال در طراحی از متریال ها و المان های مدرن استفاده شده باشد.
نمای ترموود ( چوب) در ساختمان های مدرن
در سال های اخیر استفاده از چوب در ساختمان افزایش پیدا کرده است. چوب امروزه به عنوان المانی برای طراحی نما و دکوراسیون داخلی و همچنین برای نمای خارجی ساختمان (نمای ترمووود) مورد استفاده قرار می گیرد. این استفاده زیاد از چوب به دلایل مختلفی مثل زیبایی، انعطاف پذیری در طراحی و اجرا، طبیعی بودن و ماندگاری می باشد.
به دلیل اینکه چوب مقاومت کافی در برابر شرایط محیطی را ندارد، به همین دلیل بایستی از چوبی که با روش های مختلف فرآوری شده و در مقابل شرایط مقاوم سازی شده است (ترموود)، استفاده شود.
ترمو (ترمووود)
ترمووود از جدیدترین روش های مقاوم کردن چوب است. با این روش می توان با خیال راحت چوب را در فضای باز استفاده کرد. از ویژگی های چوب هایی که با روش ترمو عمل آوری شده اند می توان ماندگاری بالا در انواع شرایط آب و هوایی، ثابت بودن ابعاد چوب (باد نمی کند)، خالص بودن چوب، سبکی و طبیعی بودن چوب را نام برد.
همچنین می توانید از طریق تلگرام و واتساپ با همین شماره ارتباط برقرار کنید.
فرآیند ترمووود
فرآیند ترموود در سه مرحله انجام می شود:
-
- بالابردن دما و خشک کردن چوب در نمای بالا
در این مرحله دمای چوب را به یک باره تا حدود 100 درجه افزایش می دهند. این عمل با استفاده از گرما و بخار آب انجام می شود. سپس به طور یکنواخت و به تدریج دما را تا 130 درجه افزایش می دهند. در این مرحله برای جلوگیری از ترک برداشتن چوب از بخار آب استفاده می شود. در این مرحله رطوبت موجود در چوب تقریبا به صفر می رسد.
- حرارت دهی
در این مرحله پس از خشک کردن چوب از رطوبت در مرحله اول، حرارت چوب را تا حدود180 تا 215 درجه افزایش می دهند. پس از اینکه چوب به دمای مورد نظر رسید، با توجه به نوع چوب و کارایی که از چوب مورد انتظار است به مدت 2 تا 3 ساعت دمای چوب را در همین درجه نگه می دارند. در این مرحه از بخار آب برای جلوگیری از آتش گرفتن چوب استفاده می شود.
- رطوبت دهی و خشک کردن
در این مرحله که آخرین مرحله از فرآیند است، با اسپری کردن آب بر روی چوب دمای آن را کاهش می دهند. بعد از پایین آمدن دمای چوب و رسیدن به دمای حدود 80 درجه، رطوبت دهی مجدد به چوب برای رسیدن به رطوبت مورد نیاز انجام می شود. در نهایت ترموود با رطوبت 4 تا 6 درصد حاصل می شود.
- بالابردن دما و خشک کردن چوب در نمای بالا
ویژگی های نمای ترموود (ترمو چوب)
- مقاومت بالا در برابر پوسیدگی و حمله حشرات
بعد از فرآیند ترمووود، همه ی مواد و عواملی که باعث می شود که حشرات به چوب حمله ور شوند و یا چوب دچار پوسیدگی شود از بین می رود. به این دلیل است که ترموود کاملا در برابر پوسیدگی و حمله جانوران موذی مقاوم می شود. - ماندگاری و دوام بالا (بادنکردن)
عملیات ترمووود باعث می شود که رطوبت چوب پایین آمده (حدود 4 تا 6 درصد) و چوب به تعادل رطوبتی برسد. تعادل رطوبتی باعث می شود که چوب با محیط اطراف تبادل رطوبتی نداشته باشد. وقتی چوب با محیط اطراف تبادل رطوبتی نداشته باشد باعث ثبات ابعاد و عدم ترک خوردگی چوب می شود. - خالص بودن و یکنواختی
همانطور که اشاه شد بعد از عمل آوری چوب، همه باکتری ها و مواد مضر موجود در چوب از بین می رود و این باعث می شود که چوب به خلوص و یکنواختی قابل توجهی برسد.
- قابل شستشو بودن
عملیات ترموود باعث عایق شدن چوب نیز می شود. به صورتی که آب هیچ گونه جذب رطوبتی ندارد. با توجه به این ویژگی، ترمووود را می توان شستشو داد.
- نصب آسان و سریع
نمای ترمووود به راحتی قابل نصب است و همچنین سرعت نصب و اجرای بالایی نیز دارد. ترمووود قابلیت جابجایی نیز دارد یعنی چوب های نصب شده را می توان باز کرد ود ر قسمتهای دیگر نیز استفاده کرد.
- حس بودن در طبیعت
معمولا همه ی افراد زندگی در طبیعت را دوست دارند و بودن در طبیعت لذت می برند و انرژی می گیرند. شاید به همین دلیل باشد که برخی از افراد دوست دارند در کلبه های چوبی زندگی کنند. با توجه به ساختمان های جدید که همه از بتن و فلز ساخته شده اند، دیگر حس طبیعت و بودن در طبیعت وجود ندارد و همه مردم در ساختمان های خشک و بی روح زندگی می کنند. نمای ترموود می تواند اندکی از سرد و خشک بودن ساختمان ها بکاهد و حس شادابی و نشاط را به ساختمان ها بدهد.
زیرا ترمووود هم در نمای داخلی ساختمان مورد استفاده قرار می گیرد و هم در نمای خارجی ساختمان کاربرد دارد.
قیمت نمای ترمووود
قیمت نمای ترموود به عوامل و آیتم هایی مانند قیمت ترمووود، قیمت رنگ، هزینه و اجرت نصب و اجرا و سایر هزینه ها بستگی دارد. قیمت نهایی نمای ترموود بستگی به این دارد که از این آیتم ها با چه کیفیتی استفاده کنید. به عنوان مثال قیمت ترموود با توجه به خصوصیات و صخامت و ابعاد آن متفاوت است. همچنین رنگ مورد استفاده نیز قیمت های متفاوتی دارد. برای کسب اطلاعات دقیق در مورد قیمت نمای ترمووود ی توانید مقاله قیمت نمای ترمووود را مطالعه فرمایید.
رنگ آمیزی الوار های ترمو
رنگ آمیزی الوارهای ترموو باید قبل از اجرا انجام شود. این الوار ها را در رنگ های مختلفی از جمله فندقی، قهوه ای روشن، قهوه ای تیره و… رنگ آمیزی می کنند. توصیه می شوند رنگ آمیزی الوارها توسط افراد کار بلد انجام شود. زیرا چنانچه رنگ آمیزی به درستی انجام نشود باعث ایجاد مشکلاتی برای نمای ترمووود خواهد شد.
انواع ترمووود
- نرم چوب
نرم چوب، چوبهای درختان سوزنی برگ مانند کاج و صنوبر هستند. درختان سوزنی برگ معمولا در فصل پاییز برگ ریزان ندارند و به آنها درختان همیشه سبز می گویند. چوب سوزنی برگان وزن مخصوص پایین تری نسبت به پهن برگان دارد. درختان کاج فنلاند از بهترین کاج های موجود در جهان هستند که از آنها در ساخت ترمووود استفاده می شود. - سخت چوب
سخت چوب، چوبهای درختان پهن برگ هستند. درختان پهن برگ معمولا برگ ریزان دارند و به آنها درختان خزان کننده می گویند. چوب پهن برگان وزن مخصوص بیشتری نسبت به سوزنی برگان دارد. این درختان بافت بسیار زیبایی به دلیل نداشتن گره های داخلی، دارند.
معرفی نمای جی اف ار سی (gfrc)، جدیدترین محصول نمای ساختمان
نمای جی اف ار سی ( gfrc | grc) یکی از جدیدترین نماهای ساختمان می باشد که عده کمی با آن آشنایی دارند. ازآنجاییکه بتن یک ماده ترد و شکننده هست برای تقویت شکنندگی آن تلاشهای بسیاری شده است. در طی تحقیقات اثر الیاف بر مقاومت خمش بتن بسیار موفقیتآمیز بوده و اثر شگفتانگیزی داشته است. با استفاده از الیاف شیشه در بتن، محصولی مقاوم به نام بتن تقویتشده با الیاف شیشه (Glass Fiber Reinforced Concrete)، که مخفف آن میشود GRC یا GFRC ایجاد میشود. نمای جی اف ار سی یک نوع کامپوزیت هست، که با داشتن تمام مزیتهای بتن معمولی مقاومت کششی و خمشی بسیار بالایی دارد.
با ما در اینستاگرام همراه باشید.
همچنین می توانید از طریق تلگرام و واتساپ با همین شماره ارتباط برقرار کنید.