ایمنی و آسایش با انتخاب هوشمندانه نمای درمانگاه – نمای بیمارستان
فضا دارای روح است و هنر معماری در این روح میدمد. فضا نه تنها دارای روحی سرزنده است بلکه نمادیست از همه آن چیزی که بشر از محیط پیرامون خود طلب میکند. درمانگاهها و بیمارستان ها از مهمترین فضاهای شهری است که به دلیل نقش حیاتی آن میبایست بیش از سایر ساختمانها مورد توجه قرار گیرد. بیماران و همراهان آنها ساعات پر استرس و فشاری را در درمانگاه – بیمارستان سپری میکنند. کادر درمان نیز زمان زیادی را در محیط با فشار بالای روانی کار میکنند. افسردگی و فشار و نگرانی اغلب در فضای درمانگاه ها – بیمارستان ها موج میزند. نور و رنگ و نما میتواند ساعاتی که در این بنا میگذرد را کمی قابل تحمل کند. شاید خودتان متوجه آرامشی که فضا ایجاد میکند نشوید اما نمای درمانگاه – بیمارستان تاثیر بسزای در کاهش تنش روانی خواهد داشت. پیشنهاد میکنیم در انتخاب نمای ساختمان درمانگاه / بیمارستان از معماران طراحان خبره کمک بگیرید.
راهنمای انتخاب نمای درمانگاه – نمای بیمارستان
ساختمان درمانگاه و بیمارستان موقعیت ویژهای دارد. از نظر معماری و الزامات ایمنی از استانداردهای سختگیرانهای تبعیت میکند به همین دلیل است که انتخاب نمای درمانگاه – بیمارستان نیازمند درنگ بیشتری خواهد بود. پژوهشهای بسیاری انجام شده که نشان میدهد طراحی نمای ساختمان درمانگاه – بیمارستان در کاهش ترس کودکان و استرس بزرگسالان در محیطهای درمانی و آرامش روانی تاثیر بسیار زیادی داشته است.
رویکرد جدید معماران، الزامات استفاده از نماهای آکوستیک، نماهایی که آرامش روانی به مراجعین منتقل کند، استانداردهای آتشسوزی و زلزله و طوفان بالایی داشته باشد و علاوه بر این موارد از نظر هنری و معماری شخصیت ویژهای به بنا بدهد لازمه انتخاب نمای درمانگاه است. در این مقاله سه پیشنهاد برای نمای ساختمان درمانگاه ارائه شده است. پیشنهاد اول استفاده از نمای کامپوزیت است که انتخاب بسیاری از بیمارستانها و درمانگاههای استاندارد است. نمای دوم بتن اکسپوز است که هزینههای اجرایی پایینی دارد و پیشنهاد سوم استفاده از نماهای هنرمندانه جی اف آر سی است که آرامش دلخواه را با ترکیب نور و رنگ به فضا میدهد.
ایده طراحی نمای بیمارستان
در طراحی نمای بیمارستان بایستی به موارد زیر توجه ویژه ای داشت:
- انتخاب مصالح با دوام: نمای بیمارستان الزامی است که از متریال هایی با مقاومت بالا انتخاب و اجرا گردد.
- ورودی واضح: ورودی بیمارستان باید دسترسی آسان داشته باشد و به راحتی قابل وضوح باشد و همچنین در طراحی نمای ورودی بیمارستان باید دعوت کنندگی وجود داشته باشد.
- پنجره بیمارستان: بیمارستان به نور زیادی احتیاج دارد به همین دلیل از پنجره هایی با ابعاد بزرگ در نمای بیمارستان استفاده می کنند.
- کارایی: نمای بیمارستان باید با متریال هایی طراحی شود که نگهداری و تمیز کردن آن راحت باشد.
- هویت: نمای بیمارستان باید به گونه ای طراحی شود که هویت و ارزش آن حفظ شود.
- آرامش بخش: نمای بیمارستان باید فضایی آرام و صلح آمیز ایجاد کند و به اضطراب بیماران و همراهان کمک کند.
- نورپردازی: معمولا از نورپردازی برای برجسته کردن ویژگی های معماری نما استفاده می شود و همچنین فضایی امن در شب ایجاد می کند.
تعدادی نمای بیمارستان و درمانگاه اجرا شده توسط گروه ایناب
نمای جی اف آر سی gfrc به عنوان نمای بیمارستان – درمانگاه
همانطور که میدانید، بتن، یکی از اصلیترین مصالح در جهان است و جتی در زمینه نماسازی هم بسیاری بتن را برای اجرای نما انتخاب میکنند اما بتن یک ایراد اساسی دارد. آن هم مقاومت پایین آن در برای تنش برشی است. این ایراد را با اضافه کردن فولاد برطرف میکنند و در واقع بتن مسلح تولید میکنند اما کاری که برای اولین بار در کانادا انجام شد، جایگزین کردن الیاف شیشهای بود به جای فولاد. دهه شصت میلادی بود که برای اولین بار این ایده اجرایی شد و جی اف آر سی gfrc به طور گسترده مورد استفاده قرار گرفت. مقاومت خمشی و کششی بتن با این الیاف بالا میرود و در برابر باد و باران و زلزله مقاومت بیشتری پیدا میکند. بعلاوه، نما جی اف آر سی gfrc به طراحان این امکان را میدهد که هماهنگی بیشتری برای ترکیب با سایر بافتهای ساختمان پیدا کند و برای استفاده به عنوان نمای ساختمان ایدهآل است.
مزایای جی اف آر سی gfrc
این نمای در همه سطوح قابل نصب است. هم سطوح افقی و هم سطوح عمودی. با یک نورپردازی ساده به شدت زیبا و آرام بخش است. برای نمای درمانگاه – بیمارستان ایدهآل است از آنجایی که حس آرامش و اطمینان منتقل میکند. بسیار ظریف است و اگر نیاز به نمای ساختمان درمانگاه – بیمارستان برای بناهایی بلندمرتبه داشته باشید، این انتخاب ایدهآل است. میتواند به عنوان نمای مکمل در کنار سایر نماها به کار رود. طرح و رنگ و ابعاد مختلف دارد و به صورت پیش ساخته است و به سرعت نصب میشود. یکی از ویژگیهای خاص این نما دو طرفه بودن آن است. با توجه به اینکه پنلها از هر دو طرف نمای زیبایی دارد میتوان هم برای نمای داخلی و قسمت خارجی نمای درمانگاه – بیمارستان روی آن حساب کرد. در صورتی که بتوانید رنگ و نور را به خوبی تنظیم کنید، انتخاب ایدهآلی خواهد بود. نمای جی اف آر سی gfrc هم برای دیوار و نمای خارجی و هم برای سقف و حتی برای سطوح افقی نیز کاربرد دارد.
بتن اکسپوز برای نمای درمانگاه – بیمارستان
به نماهای ساختمانها در شهر که نگاه کنید، ساختمانهایی توجهتان را جلب میکند که زیباست اما نمایی روی آن کار نشده است. درواقع استفاده از بتن اکسپوز به این معناست که با حذف نماکاری ساختمان زیبایی نما حفظ شود. مواد اولیه تولید بتن اکسپوز تفاوتی با بتن معمولی ندارد. از نظر وزنی سعی میشود که پنلهای پیشساخته سبک تهیه شوند که بار اضافی به سازه تحمیل نکنند. امکان اجرا در همه فصول سال وجود دارد. دست طراحان را برای قالبگذاری باز میگذارد. به سرعت اجرا میشود. برای نمای ساختمان درمانگاه گزینه مناسبی است. با توجه به هزینه پایین اجرایی، سرعت در اجرا و مقاومت بالای نما میتوان برای ساختمان درمانگاه از این بتن اکسپوز استفاده کرد با این شرط که از طراحان خبره برای اجرا نمای ساختمان درمانگاه استفاده کنید زیرا اجرای بتن اکسپوز، نیاز به خلاقیت دارد در غیر این صورت نما به شدت ساده و بی شکل پیدا میکند به نحوی که حس میکنید ساختمان قدمت زیادی دارد.
ورق کامپوزیت برای نمای درمانگاه – بیمارستان
پنلهای کامپوزیت را این روزها در نمای بسیاری از ساختمانهای نوساز میتوانید ببینید. از زمانی که معماری مدرن در اروپا رونق گرفت، سعی شد پنلهایی سبک و با کیفیت بالا و ماندگار در شرایط آبوهوایی مرطوب به کار رود تا کارآیی ساختمانها افزایش پیدا کند. نمای کامپوزیت اولین بار در آلمان ساخته و نصب شد. اگر در مناطق گرمسیری زندگی میکنید، این پنلها توانایی بازتاب نور خورشید را دارد و باعث کم شدن هزینههای سرمایشی شده و یکی از انتخابهای ایدهآل برای نمای ساختمان درمانگاه و بیمارستان هاست.
مزایای نمای کامپوزیت
جنس ورقههای کامپوزیت از آلومینیوم است که برای همه شرایط آب و هوایی امکان استفاده دارد. شکلپذیری عالی دارد و خاصیت آکوستیک به فضا میدهد. این خاصیت باعث شده است که انتخاب اول نمای درمانگاه و ساختمانهایی مانند بیمارستان و یا کتابخانه باشد که به سکوت و آرامش بیشتری نیاز دارند. در برابر حریق مقاوم است که این خاصیت از الزامات ساختمانهایی مانند درمانگاه یا بیمارستان است. ورقهای آلومینیومی همه جا در دسترس است. طراحیهای متنوعی دارد و به سادگی و با هزینه پایین نصب میشود. با هر موقعیت آب و هوایی سازگاری دارد. وزن سبک پانلها، بار مرده به سازه تحمیل نمیکند. انواعی از این پانلها وجود دارند که خاصیت ضد باکتریایی دارد. امکان شستشو با مواد شوینده دارد و یکی از انتخابهای ایدهآل برای نمای ساختمان درمانگاه است.
نمای بیمارستان سرامیک خشک
روش های مدرن اجرای نمای ساختمان به روش خشک، برای اولین بار در دهه 70 میلادی در کشور آمریکا به نصب سنگ به روش خشک در ساختمان های با ارتفاع زیاد صورت گرفت. در اجرای نمای خشک، پیشرفت هایی صورت گرفته است که باعث منحصر به فرد شدن اجرای نمای ساختمان به روش خشک شود. روش خشک مزایا و ویژگی هایی دارد که باعث شده است رفته رفته کاربرد آن در سراسر دنیا بیشتر و بیشتر شود. یکی از نماهای خشک که امروزه مورد استقبال زیادی قرار گرفته است سرامیک خشک می باشد.
مزایای نمای سرامیک خشک
سرعت اجرای بالا
به دلیل عدم استفاده از روش های دوغابی در این روش، امکان اجرای این روش نما در بخش های مختلف نما، بالا و پایین نما و… وجود دارد. از طرفی با این روش اجرای نما، می توان نماسازی را بالافاصله پس از اتمام اسکلت سازی ساختمان شروع کرد.
کاهش هزینه ها
از طرفی در نمای خشک از ملات و دوغاب استفاده نمی شود و این خود صرفه جویی در هزینه است. زیرسازی انجام شده در این نما هم در صورت نیاز قابل جداشدن از نما است و سرمایه از بین نمی رود و می توان آنها را در جای دیگری به کار برد. قابلیت تعویض و تعمیر قسمت های مختلف نما هم باعث کاهش هزینه های تعمیر و بازسازی می شود. البته قابل ذکر است که طول عمر نمای خشک 50 سال است. در صورتی که نماهای دوغابی 10 تا 15 سال طول عمر دارد.
کیفیت بالا
کاهش خطای انسانی به دلیل تولید صنعتی مصالح، هماهنگی رفتار مصالح در برابر تغییرات دمایی، کاهش پرت مصالح به دلیل انجام محاسبات دقیق برای زیرسازی و طرح نما، وعواملی از این قبیل باعث افزایش کیفیت اجرای این نما می شود.
حذف تقطیر در سطوح داخلی
وجود لایه هوا در بین ساختمان و نما، باعث می شود که بخار آب به راحتی از ساختمان خارج شود و رطوبت در جداره ساختمان کاهش یابد. (عدم نم دادگی به داخل ساختمان)
مقاومت بالا در برابر زلزله
اجرای نمای خشک، باعث سبک ماندن ساختمان (به دلیل عدم استفاده از ملات) می شود. همچنین با اجرای نمای خشک، قسمت های مختلف نما، به صورت جداگانه تغییر مکان می دهند. سبک بودن ساختمان و تغییر مکان های جانبی جداگانه، باعث عدم ترک خوردگی و سقوط مصالح از نما می شود.
عایق حرارتی و صوتی
با اجرای نمای خشک بین ساختمان و نما، فضایی باز می ماند. جریان داشتن هوا در فضای بین نما و ساختمان، مانند شیش دوجداره عمل می کند. از این جهت می توان این نما را عایق صوتی و حرارتی در نظر گرفت.
اگر نیاز به مشاوره رایگان درزمینه نمای ساختمان دارید به شماره 05142222550 و یا 09913377500 تماس بگیرید.
و یا بار ارسال عدد 5 به شماره 09913377500 همکاران ما در اولین فرصت با شما تماس خواهد گرفت.
همچنین می توانید از طریق تلگرام یا واتساپ با همین شماره ارتباط برقرار کنید.