نمای ساختمان ایرانی | طراحی نمای ساختمان ایرانی

نمای رومی | قیمت نمای رومی

در طراحی ساختمان ها از دیرباز توجه به فرم و نمای ساختمان ایرانی، بسیار حائز اهمیت بوده است.  طراحان و مهندسین معمار باید در طراحی پلان ها به فرم و نما های ساختمان نیز توجه ویژه ای داشته باشند.  زیرا نما ها می توانند علاوه بر زیبایی می توانند در صرفه جویی در سیستم های حرارتی، برودتی نیز کمک کننده باشند. معماری ایرانی و نمای ایرانی می تواند با استفاده از مصالح هماهنگ با منطقه و موقعیت جغرافیایی به نگهداری انرژی کمک کند. در ایران از نما با استفاده از سبک های مختلفی در طراحی استفاده می شود. این مقاله به منظور اشنایی با انواع نمای ایرانی نگارش شده است.

طرح نمای ساختمان
طراحی نمای ساختمان

شناخت نماهای ایرانی

از گذشته که کسی به زیبایی نما ها اهمیتی نمی داد.  نما به منظور محافظت از خانه در برابر شرایط اقلیمی و محیطی نقش بسیار مهمی را ایفا می کرد.  از طرفی با استفاده از پنجره ها منافذی را برای عبور نور طبیعی و هوای ازاد در محیط درونی خانه، روی نما ها ایجاد می کردند.  از طرفی به دلیل هنرمند بودن معماران ایرانی نمای ایرانی از زمان های قدیم تلفیقی از هنر و فن بوده است. از طرفی نمای ساختمان ها می تواند تعریف کننده شخصیت و ماهیت یک شهر باشد. به همین دلیل است که، نمای ایرانی باید کاملا با اصول، سنت، اعتقاد و اداب کشور عزیزمان ایران همخوانی داشته باشد.

اگر نمای ایرانی بدون توجه به ساختمان های مجاور، بافت شهر و مسائل اعتقادی طراحی شود. می تواند نمای شهر را نا هماهنگ و نا زیبا کند.  از طرفی استفاده از مصالحی که با اب و هوای ان منطقه همخوانی ندارد. می تواند در مدت زمان کمتری نسبت به سایر مصالح اسیب ببیند. و هزینه های اضافی برای مالکین ان ساختمان به وجود اورد.

خلاقیت در طراحی نمای ساختمان تجاری
ایده نمای ساختمان | ساختمان تجاری

مشخصات فنی مورد توجه در نمای ایرانی

  1. نمای ایرانی باید در برابر زلزله از مقاومت کافی برخوردار باشد.
  2. با توجه به مصالح به کار رفته در نمای ساختمان، نما باید در برابر حرارت و سرما و گرما عایق بسیار خوبی باشد. به این منظور ابتدا بهتر است، ضریب انتقال حرارت هر مصالح ساختمانی را به صورت جدا گانه مورد بررسی قرار داد.
  3. این نما باید در برابر ضربه از مقاومت خوبی برخوردار باشد.
  4. در نمای ایرانی، سیستم هایی از موفقیت کامل برخوردار می شوند. که صرفه جویی در انرژی و زیبایی را در نمای ساختمان، در کنار هم حفظ کند.
  5. نمای ساختمان ها و مصالح به کار رفته در آنها می تواند مانند یک عایق صوتی عمل کند. مخصوصا در شهرک های صنعتی و پر سر و صدا
  6. از طرفی نمای ایرانی باید حریم خصوصی افراد را به صورت کامل و تعریف شده، رعایت کند.
  7. نمای ساختمان ها باید در مقابل آتش سوزی و حتی یخ زدگی کاملا مقاومت داشته باشد.
  8. مصالحی که در نمای ایرانی استفاده می شود. باید تحت هیچ هر شرایطی از چسبندگی آن کم نشود. و از هم جدا نشوند.
  9. مصالح بکار رفته در نمای ساختمان باید قابلیت انعطاف پذیری و کار شدن در شرایط مختلف را داشته باشد.
  10. مصالح به کار رفته در نمای ساختمان ها باید در ارتفاعات نیز قابل اجرا باشند.
  11. نمای ساختمان باید به نسبت مصالح به کار رفته در آن، سبک باشد.
  12. نما باید علاوه بر حفاظت از داخل ساختمان در برابر عوامل بیرونی، چشم انداز و زیبایی بصری خوبی را برای اهالی ساختمان به وجود بیاورد.
  13. از آنجایی که نمای ساختمان ها یکی از عناصر جدا نشدنی در هر شهر هستند. طراحی آنها باید کاملا با بافت شهری همخوانی داشته باشد.
  14. نمای ایرانی باید با شرایط آب و هوایی و محیطی، در هر منطقه ای که در آن اجرا می شود، هماهنگ باشد.
  15. سرعت اجرای نمای ساختمان باید به گونه ای باشد که، با طولانی شدن زمان اجرا هزینه های اضافی شامل اجرای نما نشود.

انواع نمای ایرانی

در این بخش به بررسی انواع نما های ساختمانی و کاربرد آنها به عنوان یک نمای ایرانی، می پردازیم. این نما ها عبارتند از :

نمای جی اف ار سی (GFRC)

یکی از جدیدترین روش های استفاده از بتن جی اف ار سی (GFRC) است.  امروزه این نما در میان طراحان و مهندسین ساختمانی از جایگاه ویژه‌ای برخوردار است. این اصطلاح نامی برای بتن های مسلح شده به وسیله الیاف شیشه است. از جی اف ار سی (GFRC) برای اجرایی کردن پانل ها در نما استفاده می شود.  از این نما ها به صورت غیر سازه ای و برای زیبایی نمای ساختمان روی نما اجرا می شود. از طرفی چگالی جی اف ار سی (GFRC) از بتن های معمولی بسیار بالا تر است. مقاومت خمشی و کششی این بتن مسلح شده با الیاف شیشه، بسیار بالا تر از بتن های معمولی است. از این بتن می توان به دو صورت در نمای ایرانی استفاده کرد. با پاشیدن و یا اسپری کردن، استفاده از روش پرمیکس.  از مهمترین ویژگی های جی اف ار سی می توان به موارد زیر اشاره داشت.

مهم ترین ویژگی های نمای جی اف ار سی GFRC

  • میزان جذب انرژی و انعطاف پذیری آن بسیار زیاد است.
  • می تواند مانعی برای ضربه گیری بتن باشد.
  • مقاومت کششی و خمشی بتن را به مقدار قابل توجهی افزایش می دهد.
  • مقاومت بتن را در برابر ساییدگی بالا می برد.
  • می توان با استفاده از آن اعضای ظریف بتن را تولید کرد.
  • در کنار کاهش ضخامت بتن، می تواند میزان استحکام و قابلیت باربری آن را بالا ببرد.
  • در استفاده از بتن، بتن دچار ترک هایی نازک در سطح می شود. که استفاده از بتن مسلح با الیاف شیشه یا همان جی اف ار سی (GFRC)، این ترک ها را تا درصد قابل توجهی کاهش می دهد.
  • باعث افزایش مقاومت بتن در برابر تنش های ناشی از حرارت می شود.

اطلاعات جامع در مورد نمای gfrc می خوای؟ این مقاله رو بخون⇐⇐⇐جی اف ار سی gfrc چیست؟


پنل جی اف ار سی | gfrc | grc
پنل جی اف ار سی | gfrc | grc

جی اف ار سی GFRC در نمای ایرانی

استفاده از جی اف ار سی (GFRC) در نمای ایرانی می تواند از نظر جواب گویی مصالح و اقتصادی، برای نمای ساختمان های بلند مرتبه، مناسب باشد. در بلند مدت و در برابر عوامل طبیعی مانند باران و زلزله از مقاومت بسیار چشمگیری برخوردار است. از طرفی می توان آن را در رنگ ها و طرح های متفاوت و متنوعی طراحی کرد و ساخت. همچنین می توان آن را با ابعادی بزرگ به دلخواه و با در نظر گرفتن نمای ساختمان تولید کرد. از دیگر ویژگی های جی اف ار سی (GFRC) در نمای ساختمان می توان به ویژگی پیش ساخته بودن و در پی آن سرعت بالا در اجرای آن اشاره داشت.

هنگام استفاده از آن برای نمای ایرانی، می توان بدون آسیب وارد کردن به دیگر قسمت های نما، آن را تعمیر کرد. این مصالح عایق بسیار مناسبی در برابر حرارت و صوت است. همچنین وزن کمتری به نسبت دیگر مصالح بر روی نما وارد می کند. در انتها می توان به این موضوع اشاره داشت که قطعات آن با کنترل کامل بر روی کیفیت آنها تولید می شود. و نمای نهایی آن بسیار مورد پسند واقع می شود.

نمای جی اف ار سی
نمای جی اف ار سی

اگر نیاز به مشاوره  رایگان درزمینه نمای ساختمان دارید  با شماره 05142222550 و یا 09913377500 تماس حاصل نمایید.

نمای آجری

نمای آجری با استفاده از اجر های خشک اجرایی می شوند. که از مزیت های ان می توان به موارد زیر اشاره نمود. این موارد عبارتند از: مناسب بودن عایق حرارتی و برودتی ان برای ساختمان ها اشاره نمود. اتلاف انرژی کم تری در استفاده از این نمای ایرانی اتفاق می افتد. از صرفه اقتصادی بالایی نسبت به دیگر نما ها برخوردار است. سرعت اجرای ان بالا است. دارای وزنی نسبتا سبک است. در مقابل اتش سوزی از مقاومت بالایی برخوردار است. نیاز به تجربه و حرفه ای در هنگام اجرا نیاز ندارد. از نمای ایرانی قدیمی محسوب می شود. ضایعات ان در هنگام اجرا کم است. از معایب این نما ها نیز می توان به: عدم عایق صوتی بودن ان، عدم تنوع در رنگ، جرم گیر بودن و هزینه بالای تعمیر و نگهداری ان اشاره نمود.


اطلاعات جامع در مورد نمای آجری می خوای؟ این مقاله رو بخون⇐⇐⇐نمای آجری – مزایا و معایب


نمای آجری مدرن | نمای ترکیبی آجر و کامپوزیت
نمای آجری مدرن | نمای ترکیبی

نمای کامپوزیت

استفاده از کامپوزیت های لانه زنبوری در نمای ایرانی دارای مزیت ها و معایبی است. از مزایای آن: زیبایی نما، وزن پایین آن نسبت به سنگ ها، هزینه نصب و اجرای پایین در نما، سرعت اجرای بالا، مقاوم بودن در مقابل ضربه، امکان اجرایی شدن در ارتفاع بالای ساختمان ها، مقاومت در برابر آتش سوزی، عایق حرارت و صوت و عدم نفوذ مایعات در آن اشاره نمود. از معایب آن نیز می توان به: به صرفه نبودن آن از جهت صرفه اقتصادی، دوام کم آن نسبت به دیگر مصالح و جرم پذیری کامپوزیت ها اشاره نمود.


اطلاعات جامع در مورد نمای کامپوزیت می خوای؟ این مقاله رو بخون⇐⇐⇐نمای کامپوزیت چیست؟


نمای کامپوزیت اصفهان | طراحی و اجرای نمای کامپوزیت
نمای کامپوزیت | طراحی و اجرای نمای کامپوزیت

نمای بایرامیکس

از این نمای تزئینی در نمای ایرانی می توان در نما های داخلی و خارجی استفاده کرد. از مزیت های نمای بایرامیکس می توان به: انعطاف پذیری ان، تنوع رنگ بالای ان در اجرای نما، نگهداری و تعمیر کردن اسان ان، اجرای سریع و اسان ان و همچنین قابلیت پوشانندگی تخلخل و نا زیبایی های سطح زیرین نما اشاره نمود. این نما نیز از معایبی برخوردار است. که از این معایب می توان به: عدم اجرایی شدن ان بر سطوح مرطوب و چرب، عدم مقاومت انها در برابر شرایط جوی و محیطی و از مهم ترین معایب ان در اجرای نمای ایرانی می توان به عدم پذیرش و سلیقه ایرانی اشاره نمود.

نمای ساختمان | نمای بایرامیکس
نمای ساختمان | نمای بایرامیکس

نمای سنگی

در نمای ایرانی از سنگ های آهکی و آذرین استفاده می شود. از مزیت های استفاده از سنگ ها در نمای ساختمان، زیبایی و تنوع در آنها است. عایق مناسبی در برابر حرارت و صوت است. سنگ ها دوام زیادی در استفاده در نما ها دارند. در مقابل آتش سوزی بسیار مقاوم هستند.  همچنین سنگ ها به دلیل انعطاف پذیری در هر نمای قابلیت اجرایی شدن دارند. از آنها می توان در سطوح صنعتی استفاده کرد. از معایب استفاده از سنگ ها نیز می توان به عدم صرفه اقتصادی به دلیل گران بودن سنگ ها اشاره نمود. در معرض افتاب به مرور زمان کم رنگ می شوند. احتمال جرم گیری آنها وجود دارد. سرعت اجرای آنها بسیار کند تر از دیگر مصالح نما سازی هستند. قابلیت چسبندگی آنها کم است.


اطلاعات جامع در مورد نمای سنگی می خوای؟ این مقاله رو بخون⇐⇐⇐نمای سنگ و انواع سنگ نما


سنگ مناسب برای نما | نمای ساختمان سنگ
سنگ مناسب برای نما | نمای ساختمان سنگ

نمای شیشه ای

از مزایای نمای شیشه ای در ساختمان سازی بار مرده در ساختمان های مرتفع را کم می کند. سرعت اجرایی آن بالا است. نور گیری ساختمان با استفاده از شیشه بسیار زیاد است. در صورت استفاده از شیشه های دو جداره الودگی صوتی را حد ممکن کاهش می دهد. ایجاد ظرافت و سبکی در اجرای نمای ساختمان. از مزیت های این نما ها می توان به عدم صرفه اقتصادی آن و اجرایی کردن آن در طبقات پایین به دلیل اداب و رسوم و سنت،  امکان پزیر نیست. عدم مقاومت در برابر زلزله، عدم مقاومت در آتش سوزی و گرمای بیش از حد در فصول گرما از دیگر معایب نمای شیشه ای است.


اطلاعات جامع در مورد نمای شیشه ای می خوای؟ این مقاله رو بخون⇐⇐⇐ انواع نمای شیشه ای ساختمان


نمای کرتین وال
نمای کرتین وال

ما را در اینستاگرام دنبال کنید


اگر نیاز به مشاوره  رایگان درزمینه نمای ساختمان دارید  با شماره 05142222550 و یا 09913377500 تماس حاصل نمایید.
یا بار ارسال عدد 5 به شماره 09913377500 همکاران ما در اولین فرصت با شما تماس خواهند گرفت.
همچنین می توانید از طریق واتساپ یا  تلگرام با همکاران ما در ارتباط  باشید.

 

همکاری-با-ایناب
همکاری-با-ایناب
چرا ایناب
چرا ایناب

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *