نمای پلی استایرن چیست؟؛ فوم پلی استایرن + نمای EPS و XPS

نمای پیش ساخته پلی استایرن را می توان به عنوان یکی از زیبا ترین انواع نما معرفی کرد. اگر شما هم به دنبال بهبود نمای ساختمان یا افزایش میزان زیبایی آن هستید، استفاده از نمای پلی استایرن پیش ساخته می تواند نتایج مطلوبی را برایتان به همراه داشته باشد. این مدل از انواع نمای پیش ساخته سبک بوده و جنسی شبیه به فوم دارد. ولی این مسئله نباید باعث شود تا شما اشتباه در مورد آن فکر کنید! این نما مقاومت خوبی داشته و با داشتن وزنی سبک، می تواند به راحتی نصب شود. به خاطر داشته باشید که نمای پیش ساخته پلی استایرن را می توان به عنوان یکی از جدید ترین انواع متریال نمای ساختمانی شناسایی کرد که استفاده از آن مزایای زیادی دارد. همین مزایا باعث شده اند تا افراد زیادی نسبت به استفاده از آن علاقه زیادی نشان دهند.

تعریف نمای پیش ساخته

قبل از هر چیز بیایید تا نگاهی به تعریف نمای پیش ساخته بیندازیم. برای طراحی نمای ساختمان، یکی از مهم ترین مواردی که شما باید آن را مد نظر خود قرار دهید، مصالح مورد نیاز است. اعمال هر تغییری به یک سری مصالح خاص نیاز دارد. نمای پیش ساخته یکی از انواع مصالح ساختمانی به حساب می آید که با استفاده از آن شما می توانید نسبت به زیبا تر کردن نمای ساختمان اقدام نمایید. ولی این متریال یک تفاوت مهم با دیگر مدل های نما دارد: شرکت های تولید کننده قسمت بزرگ و عمده ای از آن را در کارخانه تولید می کنند. یعنی با استفاده از انواع نمای پیش ساخته، شما در حال استفاده از نما های آماده ای هستید که باید بر روی ساختمان نصب شوند. روش های نصب مختلفی هم برای اتصال نمای پیش ساخته وجود دارد. از آنجایی که این مدل از نما در کارخانه تولید شده و تعرفه مناسب تری دارد، استفاده از آن در حال رواج پیدا کردن است.

مطالعه بیشتر: معرفی مدرن ترین نماهای پیش ساخته + عکس

 

نمای پیش ساخته می تواند در جنس ها و مدل های متنوعی در بازار به فروش برسد. انواع نمای پیش ساخته پلی استایرن را می توان به عنوان یکی از مدل های نسبتا شناخته شده این متریال معرفی کرد. به خاطر داشته باشید که بسته به نوع پروژه ای که شما در حال کار بر روی آن هستید، استفاده از نمای پیش ساخته می تواند نتایج مطلوبی را برایتان به همراه داشته باشد.

نمای پلی استایرن - فوم پلی استایرن
نمای پیش ساخته پلی استایرن
پنل بتنی
پنل بتنی اکسپوز ایناب

نمای پیش ساخته پلی استایرن چیست؟

حال که با چیستی نمای پیش ساخته آشنا شدیم، بیایید تا به سراغ نمای پیش ساخته پلی استایرن برویم. به صورت کلی نمای پلی استایرن، یک نمای زیبا است. این نمای به عنوان یکی از محبوب ترین مدل های نمای ساختمان شناخته شده است. پروسه نصب این نما کوتاه می باشد. این متریال برای زیبا تر کردن ساختمان به شدت کاربردی است. این متریانل، جنسی شبیه به فوم دارد. پلی استایرن می تواند به عنوان یک عایق مناسب برای ساختمان عمل کند. این متریال عایق حرارتی، رطوبتی و صورتی می باشد. جدا از این مسئله، این متریال وزن پایینی دارد. در نتیجه، استفاده از آن برای نمای ساختمان وزن را خیلی تحت تاثیر قرار نمی دهد.

با اینکه شرکت های فعال در این زمینه تعداد زیادی ندارند ولی، همچنان استفاده از این نمای پیش ساخته همواره نتایج مطلوبی را برای شما به همراه خواهد داشت. شما می توانید این نما را در طرح ها و سبک های مختلفی مورد استفاده قرار دهید. مثلا اکثر افراد برای پیاده سازی سبک های طراحی خاصی همچون طراحی نما به صورت رومی، از این متریال استفاده می کنند.

نمای پیش ساخته پلی استایرن
نمای XPS پلی استایرن

مهم ترین مزایای استفاده از نمای پیش ساخته پلی استایرن

شاید برای شما هم سوال پیش بیاید که مهم ترین مزایای استفاده از نمای پیش ساخته پلی استایرن چیست؟ در پاسخ به این سوال باید بگوییم که به کار گیری این نما در پروژه های مختلف می تواند با مزایای زیادی برای شما همراه باشد.

  • عایق حرارتی و رطوبتی خوب: این نما یک عایق حرارتی و رطوبتی خوب بوده و می تواند دمای خانه را حفظ کند.
  • داشتن مواد اولیه سبک: مواد اولیه به کار گرفته شده در این نما سبک بوده و در برابر ترک خوردن هم مقاوم می باشد.
  • مقاومت در برابر نور خورشید: این نما در برابر نور خورشید مقاومت زیادی از خود نشان داده و در صورتی که رنگ آن توسط نور خورشید از بین رفتن، امکان رنگ آمیزی مجدد وجود دارد.
  • عایق صوتی خوب: نمای پیش ساخته پلی استایرن یک عایق صوتی خوب به حساب می آید. این متریال جلوی ورود یا خروج صدا از ساختمان شما را می گیرد.

جدا از همه این موارد، قیمت نهایی و پرداختی شما برای استفاده از نمای پیش ساخته پلی استایرن نیز به مناسب است. متاسفانه به علت متغیر بودن قیمت مواد اولیه و هزینه اجرا، مشخص کردن این هزینه به صورت دقیق امکان پذیر نیست. ولی به صورت کلی، برای استفاده از سنگ و سرامیک برای نمای ساختمان، شما مجبور به پرداخت هزینه های سنگین و بالا هستید. گاهی اوقات هزینه های پرداختی افراد برای طراحی نمای یک ساختمان با استفاده از مواد سنتی تا چند صد میلیون تومان هم افزایش پیدا می کند. ولی، نمای پیش ساخته به گونه ای طراحی شده تا به راحتی و بدون هیچ مشکل خاصی برای افرادی که بودجه محدودی دارند هم مورد استفاده قرار گیرد.

فوم پلی استایرن - نمای پیش ساخته پلی استایرن
فوم پلی استایرن

انواع مختلف نمای پیش ساخته پلی استایرن کدام اند؟

به صورت کلی نمای پیش ساخته پلی استایرن در دو دسته بندی اصلی یعنی مدل های EPS و XPS در اختیار مشتریان قرار می گیرند. روش ساخت و ویژگی های فیزیکی این دو مدل از جمله مهم ترین تفاوت های آنها به حساب می آیند. حال بیایید تا هر کدام از این موارد را با هم بررسی کنیم

نمای پلی استایرن - نمای پیش ساخته پلی استایرن
نمای پلی استایرن

نمای پلی استایرن XPS

اولین مدلی که ما به دنبال بررسی آن هستیم، نمای پلی استایرن XPS می باشد. معمولا این نمای جالب همراه با 2 متر طول به فروش می رسد. چگالی این متریال برابر با 40 گرم در سانتی متر بوده و به علت داشتن وزن مناسب، شما می توانید آن را در گوشه ها و سقف به راحتی مورد استفاده قرار دهید. این متریال سبک است، در برابر سرما و رطوبت و گرما مقاوم بوده و رنگ خود را نیز از دست نمی دهد. جالب است بدانید که قسمت استفاده از این نما نسبتا پایین تر از دیگر مدل های نما می باشد. این نما همراه با سرعت بالایی نصب می شود، به شدت سبک است و در برابر رطوبت و سرما و گرما هم مقاومت زیادی از خود به نمایش می گذارد. جدا از این مسئله، شما می توانید آن را در طرح ها و مدل های متنوعی هم تهیه کنید.

نمای پلی استایرن EPS

نمای پلی استایرن EPS را می توان به عنوان دومین مدل از انواع نمای پیش ساخته پلی استایرن شناسایی کرد. این متریال روکش بتنی به ضخامت 4 میلی متر داشته و همراه با تراکم 22 سانتی متری در اختیار مشتریان قرار می گیرد. جالب است بدانید که استفاده از مواد معدنی سخت باعث شده تا این متریال در شرایط جوی مختلف نسبتا پایدار باشد. شما با خیال راحت می توانید آن را برای بهبود وضعیت ساختمان خود مورد استفاده قرار دهید. این متریال هم قابلیت رنگ پذیری را در خود جای داده و در برابر خورشید و سایر باران های اسیدی به شدت مقاوم است. جدا از همه این موارد، برای آکوستیک کردن فضا اطراف استفاده از این متریال نتایج بهتری را برایتان به همراه خواهد داشت. به خاطر داشته باشید که این مدل از انواع نما، می تواند یک عایق فوق العاده با کیفیت برای شما باشد.

نمای پلی استایرن XPS و EPS
نمای پلی استایرن XPS و EPS

نکات مهم در جهت استفاده از این نما

در جهت نصب این نما، شما باید به یک سری نکات خاص توجه داشته باشید. اولین مسئله مهمی که می تواند روند نصب را تحت تاثیر خود قرار دهد، تیمی است که شما از خدماتش برای نصب این نما استفاده می کنید. امروزه تیم های زیادی در قسمت های مختلف ایران در زمینه ارائه خدمات مربوط به نصب نمای پیش ساخته فعالیت می کنند. با انتخاب بهترین ها، شما می توانید نمای جذابی را پیاده سازی کنید. دومین مسئله ای که شما باید آن را مد نظر خود قرار دهید مربوط به جزئیات و طرح کلی نما است. نمای پیش ساخته می تواند در فرم های مختلفی در اختیار شما قرار گیرد.

نمای پلی استایرن چیست
نمای پلی استایرن

نحوه نصب نمای پیش ساخته پلی استایرن

در لیست زیر شما می تواند مهم ترین مراحل مربوط به نصب نمای پیش ساخته پلی استایرن را مشاهده نمایید. به خاطر داشته باشید که بسته به نظر بنایی که در این زمینه فعالیت می کند، شما می توانید از راه های متنوعی در جهت نصب نمای پیش ساخته استفاده کنید. استفاده از یک راه مناسب در این زمینه اهمیت زیادی دارد.

  • خرید مواد اولیه مورد نیاز: در این مرحله شما انواع نمای پیش ساخته پلی استایرن را تهیه می کنید.
  • انتخاب روش نصب مناسب: این کار باید توسط متخصصین فعال در این زمینه صورت گیرد. این متریال با استفاده از دو روش اصلی یعنی روش های تر و خشک نصب می شود.
  • نصب به روش تر: در این روش نصب شما باید از ملات استفاده کنید. در این روش نصبی بنا میان نما و ساختمان کمی فاصله ایجاد کرده و سپس شکاف را با استفاده از ملات پر می کند. با خشک شدن ملات، نما هم به صورت محکم سر جای خود قرار می گیرد.
  • نصب به روش خشک: البته که نصب به روش خشک کمی پیچیده بوده و تیم های متخصص با اجرای زیر سازی های فلزی، آن را به اتمام می رسانند

4 دیدگاه برای “نمای پلی استایرن چیست؟؛ فوم پلی استایرن + نمای EPS و XPS

  1. عباس گفته:

    سلام سبک ترین نمای موجود در بازار رو میشه معرفی کنید و اینکه در مساحت 50متر مربع چقدر هزینه ی تمام شده می باشد

    • محمد اسلام دوست گفته:

      سلام دوست عزیز

      نماهای زیادی هستند که وزن کمی دارند اما باید بررسی کرد و دید چه نمایی بهترین عملکرد رو برای پروژه شما داره…

      نماهای ملاتی هم مثل بایرامیکس، کنیتکس و… وزن کمی دارند اما مقاومت و دوام پایینی هم دارند.

      اما نماهای خشک مثل نمای کامپوزیت، سرامیک خشک، جی ار سی، علاوه بر اینکه وزن نهایی پایینی دارند، دوام و مقاومت بسیار بالایی نیز دارند که میتونند عملکرد و کارایی بهتری داشته باشند.

  2. ناشناس گفته:

    سلام و خداقوت ایمنی نمای پلی استایرن در برابر اتش چگونه است؟

    • محمد اسلام دوست گفته:

      درود بر شما

      ما خودمون که کار پلی استایرن انجام نمیدیم و تجربه ای نداریم اما عزیزانی که تولید و اجرا می کنند، این رو اعلام کرده اند که سطح رویه قطعات کاملا نسوز هست و فوم هسته قطعات هم از نوع خود خاموش شونده هست
      جهت اطلاعات دقیق تر شماره بذارید تا در اختیار همکاران قرار بدم و باهاتون تماس بگیرند

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *