ما را در اینستاگرام دنبال کنید
وقتی اسم یک ساختمان را میشنویم اولین چیزی که در ذهن ما نقش میبندد، نمای آن ساختمان است یا اگر اسم اداره یا سازمانی یا مجتمعی را بشنویم، ابتدا نمای ساختمان آن را در ذهنمان تصور میکنیم. به همین دلیل نمای ساختمان یکی از مهمترین بخشهای یک ساختمان است که به ساختمان و ساکنان آن اعتبار میبخشد و در زیبایی شهر نقش زیادی دارد. نمای ساختمان نه تنها هویت و زیبایی به ساختمان می بخشد که نقش اساسی در کارایی و پایداری آن ایفا می کند.
معنا و مفهوم نما
واژه نما در لغتنامه دهخدا به معنی صورت ظاهری هر چیز و آنچه در معرض دید و برابر چشم است، معنی شده است. با توجه به این تعریف نما قسمتی از ساختمان است که در برابر دید عموم است و از بیرون قابل مشاهده است. بهطورکلی منظره خارجی ساختمان را نما میگویند.
تاریخچه نمای ساختمان
بهطورکلی از وقتیکه برای افراد مسائلی مثل آسایش، ایمنی، آرامش، زیبایی ظاهری بنا و مهمتر از همه صرفهجویی در مصرف انرژی، در ساختمانها و سازهها موردتوجه قرار گرفت و انسانها این مسائل را قبل از ساختن بنا و در زمان طراحی آن در اولویت قراردادند، بحث نمای ساختمان بسیار بیشتر از قبل موردتوجه و اهمیت قرار گرفت.
نمای ساختمان در ایران
در بحث نما، ایرانیان سابقهی بسیار طولانی دارند و در طول تاریخ از روشها و مصالحی گوناگون همچون گچ و آهک برای ایجاد نماهایی زیبا و منحصربهفرد استفاده میکردهاند. حاصل هنر و خلاقیت معماری ایرانی را میتوانیم در بناهای تاریخی و کهن در سراسر کشورمان مشاهده کنیم؛ بناهایی مثل مساجد، عمارت های زیبا، مقبرهها و بسیاری از مکانها تاریخی و باستانی دیگر.
نماسازی در شهرها
نمای ساختمان قاعدتاً خالق و ایجادکننده نمای شهراست و به همین دلیل است که در شهرسازی نمای هر ساختمان از اهمیت بالایی برخوردار است و نقش مهمی در شکلدهی مجموعهی شهر دارد. طبق آمارگرفته شده در هرسال چیزی حدود 50 میلیون نفر به جمعیت شهری کشورهای درحالتوسعه اضافه میشود و با توجه به رو به افزایش بودن جمعیت شهرنشینی بحث مسکن و در پی آن بحث شهرسازی و زیبایی شهر اهمیت بسیار بیشتری از قبل پیدا میکند.
اهمیت نمای ساختمان
در این میان افرادی که در کار ساختوساز مسکن هستند، دوست دارند هر چه سریعتر مسکن خود را به فروش برسانند و سرمایه خودشان را بازگردانند؛ اینجاست که نمای ساختمان اهمیت ویژهای پیدا میکند. نما اولین ویژگی از ساختمان است که در دید عموم است و قبل از وارد شدن به ساختمان، این نما است که گویای بسیاری از ویژگیهای آن ساختمان است. در بحث فروش، نمای ساختمان بهتنهایی میتواند تأثیر زیادی درفروش ساختمان بگذارد.
هدف از نما سازی ساختمان
اهمیت نما سازی در ساختمان روزبهروز در حال افزایش است و درپی آن توقعات از نمای ساختمان نیز بالاتر میرود، بهگونهای که نما سازی فقط در جهت زیباسازی انجام نمیشود بلکه با نماسازی به دنبال هدفهای بیشتری هستیم. مهمترین هدفهای نماسازی عبارتنداز:
- زیبایی منظره بیرونی و جلوه ظاهری ساختمان
حتی انسانهای اولیه برای زیبایی محل سکونت خود تلاش میکردند چون انسانها زیبایی را دوست دارند. با پیشرفت بشر اهمیت زیبایی محل سکونت و ساختمان همواره بیشتر از قبل است. - صرفهجویی در مصرف انرژی
اهمیت صرفهجویی مصرف انرژی در دنیا بر هیچکس پوشیده نیست. نما پوستهای است که میتواند کمک زیادی به کاهش هدر رفت انرژی در ساختمان نماید.
- افزایش دوام و پایداری ساختمان
اگر نما درست و اصولی اجرا گردد، عمر و دوام ساختمان در برابر زلزله، شرایط سخت جوی و سایر مسائل افزایش خواهد یافت. در بسیاری از ساختمان ها در زلزله، بدون ریزش ساختمان و فقط با ریزش نما، تلفات رخ می دهد. این در صورتی است که اگر نما به درستی اجرا شود، می تواند به دوام و پایداری ساختمان در چنین شرایطی نیز کمک کند. - اعتباربخشی به ساختمان
قبل از ورود به یک ساختمان ابتدا نمای آن را میبینیم و خیلی از افراد با دیدن نما قضاوتهایی در مورد ساکنین آن ساختمان انجام میدهند. درنتیجه نمای یک ساختمان میتواند برای ساختمان و ساکنان آن ارزش و اعتبار ایجاد کند.
عواملی که در انتخاب متریال نمای ساختمان بایسیتی بررسی گردد:
- شرایط محیطی پروژه: آب و هوایی محل پروژه دارد در انتخاب نوع نما و مصالح آن اثر گذار است به عنوان مثال، اگر شرایط پروژه در آب و هوای سرد است،بایستی نمایی استفاده کنید که عایق مناسبی در برابر سرما باشد.
- بودجه کارفرما: سبک های مختلف نما قیمت های متفاوتی دارند بنابراین بودجه کارفرما تعیین کننده اصلی در انتخاب نوع نما و متریال آن می باشد.
- نیازهای کلی پروژه: باید مشخص کنید که اولویت شما چیست؟ آیا می خواهید نمایی زیبا داشته باشید؟ بدوام مهم است؟ عایق بودن اولویت است یا حریم خصوصی باید حفظ شود؟
- سلیقه شما: نمای شما باید آن چیزی باشد که با سلیقه شما هم خوانی داشته باشد و آن را می پسندید.
طراحی تخصصی نمای ساختمان با جدیدترین متریال روز دنیا، کلیک کنید
اصول طراحی نمای ساختمان
همانطور که اشاره شد نما اولین قسمتی از هر ساختمان است که موردتوجه قرار دارد و همهی افراد ساختمان را از روی نمای آن قضاوت میکنند و همچنین با توجه به اهداف نماسازی بایستی طراحی نما بهگونهای انجام شود که نما بتواند اهداف مورد انتظار را برآورده کند و کارایی لازم را داشته باشد طراحی نمای ساختمان فقط تحت تأثیر خلاقیت معمار و مالک نیست بلکه به عوامل دیگری نیز بستگی دارد که عبارتنداز: ( جهت مشاهده تعرفه طراحی نمای ساختمان اینجا کلیک کنید)
- مقاوم و پایدار بودن مصالح
مصالحی که در نما استفاده میشوند باید از مقاومت و پایداری کافی برخوردار باشند زیرا همواره در معرض شرایط جوی، عوامل خارجی مثل یخبندان، نور خورشید، باد و باران و… قرار دارند. - نورپردازی در شب
بحث نورپردازی نما بر روی زیبایی ساختمان در شب تمرکز دارد و همه نماهای نوین ساختمان سعی کردهاند که آیتم نورپردازی را داشته باشند.
- اقلیم منطقه
اقلیم منطقه از اساسی ترین فاکتورها در طراحی نمای ساختمان به حساب می آید و بیشتر از هر عامل دیگری باید مدنظر قرار بگیرد. - هزینه و بودجه کارفرما
قاعدتاً یکی از مهمترین عوامل دخیل در طراحی نما که برای کارفرمایان اهمیت زیادی دارد مقدار بودجهای است که قصد دارند برای اجرای نما مورداستفاده قرار دهند. - کاربری ساختمان
قطعاً نما باید متناسب یا نوع کاربری ساختمان طراحی و اجرا گردد تا مخاطب با دیدن نمای آن بتواند با آن ساختمان ارتباط برقرار نماید. - مصالح بومی
استفاده از مصالح بومی هر کشور باعث میشود هزینههای نما کاهش و محبوبیت نما بین مردم آن منطقه با کشور بیشتر شود.
اگر نیاز به مشاوره رایگان درزمینه نمای ساختمان دارید با شماره 05142222550 و یا 09913377500 تماس حاصل نمایید.
انواع متریال نمای ساختمان
انتخاب متریال و مصالح مناسب برای نمای ساختمان به عوامل مختلفی بستگی دارد؛ زیبایی، مقاومت و استحکام، زمان اجرا، قیمت تمامشده، تنوع و نوع طرح، نوع اجرا و عواملی ازایندست که برای پیمانکاران و طراحان مدنظر هست. سازندگان ساختمان با شناخت متریال ها و خصوصیات و ویژگیهای آنها و با شناسایی مزایا و معایب آنها میتوانند بهترین متریال را برای ساختمان خود انتخاب کنند.
نمای gfrc جی اف ار سی
یکی از جدیدترین متریال های نمای ساختمان که استفاده از آن در دنیا روبه افزایش است و طراحان و معماران میتوانند هرگونه طرحی را که با سایر متریال ها اجرای آن امکانپذیر نیست را با نمای جی اف ار سی اجرا نمایند. ازآنجاییکه بتن یک ماده ترد و شکننده هست برای تقویت شکنندگی آن تلاشهای بسیاری شده است. در طی تحقیقات اثر الیاف بر مقاومت خمش بتن بسیار موفقیتآمیز بوده و اثر شگفتانگیزی داشته است با استفاده از الیاف شیشه در بتن محصولی مقاوم به نام بتن تقویتشده با الیاف شیشه (Glass Fiber Reinforced Concrete) که مخفف آن میشود GRC یا GFRC ایجاد میشود. مجموعه ایناب در حال حاضر بیش از 60 قالب آماده با طرح ها و ابعاد مختلف از 25*25 سانتی متر تا 220*220 سانتی متر را در خط تولید خود دارد و بدون نیاز به قالب سازی جدید به سرعت می تواند نیاز مشتریان خود را برطرف نماید. جهت مشاهده پنل های جی اف ار سی ایناب کلیک کنید.
نمای بتن اکسپوز
بتن اکسپوز به معنی بتن نما نوع جدیدی از بتن است که با تغییر در مواد ترکیبی و روش تولید آن محصولی جدید با کاربردهای جدید ایجاد شده است. بتن اکسپوز دارای سطحی صیقلی و صاف است، به گونه ای که امکان اجرای پوشش دیگری روی سطح بتن اکسپوز وجود ندارد. به همین دلیل کیفیت سطح نهایی این متریال از اهمیت ویژه ای برخوردار است. یکی از اصلی ترین کاربردهای بتن اکسپوز در نمای ساختمان می باشد. استفاده از بتن اکسپوز در طراحی داخلی فضاهای مدرن و معاصر بسیار پر کاربرد است. در واقع، استفاده از این مصالح حس و حال فضا را به سمت سبک های مدرن و صنعتی می برد لذا از آن جا که ممکن است با سلیقه تمامی افراد مطابقت نداشته باشد به شدت توصیه می شود که قبل از تهیه این محصول به تهیه مدل سازی سه بعدی آن بپردازند. جهت مشاهده قالب های بتن اکسپوز ایناب کلیک کنید.
نمای سنگ طبیعی
استفاده از سنگ در نمای ساختمان سابقهای بسیار طولانی دارد. شاید بهتر باشد بگویم در طول تاریخ از سنگ بهعنوان نما استفاده میشده است. جدا از خصوصیات فوقالعاده سنگ برای استفاده در نما، این متریال به دلیل اینکه از همان ابتدا در دسترس بوده است، در نمای ساختمانها مورداستفاده قرار میگرفته است. این متریال مزایایی از قبیل؛ زیبایی، دوام بالا، سازگاری با محیط زیست و ارزش آفرینی و … جهت کسب اطلاعات بیشتر درباره نمای سنگ طبیعی کلیک کنید.
نمای ساختمان چوبی
چوب یک متریال بسیار زیبا، دوستداشتنی، گرم و متنوع در رنگ و طرح هست. باوجوداینکه چوب در مقابل رطوبت، تابش مستقیم خورشید و تغییرات دما ضعیف است اما با پیشرفت تکنولوژی و پیداکرده راهکاریهای محافظت از چوب این متریال درحالتوسعه درزمینهٔ ی نمای ساختمان است. از مزایای چوب می توانیم به زیبایی، عایق بودن، سازگار بودن با محیط زیست، اکوستیک و تنوع بالا اشاره کرد. جهت اطلاعات کامل درباره نمای چوب کلیک کنید.
نمای شیشهای
شیشه یکی از متریال هایی است که زیبایی خاصی بهنما میدهد. درصورتیکه نما ازنظر دید روبرو مشکلی نداشته باشد شیشه یک متریال بسیار مناسب برای بنا میتواند باشد. در نمای شیشهای بهجای ایجاد خروجیهای متعدد نور کافی به داخل ساختمان وارد میشود. این نما انتخابی مدرن و خاص است که ظاهری منحصر به فرد به ساختمان می بخشد. اطلاعات بیشتر از نمای شیشه را مشاهده کنید.
نمای آجری
آجر و نمای آجری قدمت بسیار زیادی در صنعت ساختمان دارد. امروزه نیز آجر به دلیل خصوصیاتی که دارد همچنان در نمای ساختمان مورداستفاده قرارگرفته و قابلیت ترکیب با نماهای مدرن و ایجاد یک نمای بسیار زیبا را دارد. از مزایای نمای آجری می توان به؛ تنوع بالا، قیمت به صرفه، عایق حرارتی و برودتی، مقاومت بالا دربرابر آتش و سازگاری ببا محیط زیست اشاره داشت. جهت اطلاعات بیشتر درباره نمای آجری کلیک کنید.
نمای کامپوزیت
نمای کامپوزیت انتخابی مدرن و پرطرفدار در نمای ساختنمات است. متریال های نمای کامپوزیت متشکل از دولایه ترکیبی آلومینیوم هسته پلیاتیلن است. خصوصیات این متریال باعث شد که موردتوجه طراحان و پیمانکاران قرار بگیرد و در مدتزمان اندکی استفاده از آن در نمای ساختمان افزایش یابد. خصوصیاتی مثل تنوع در طرح و رنگ، شکلپذیری، سبک بودن، قابلیت شست و شو، سرعت بالا در اجرا و … اشاره کرد. برای کسب اطلاعات بیشتر درباره نمای کامپوزیت کلیک کنید.
نمای استرچ متال
این متریال نمایی مدرن و امروزی است که از ترکیب پانلهایی از جنس استیل، برنج، آلومینیوم، آهن و مس به وجود میآید که در طول پروسه تولید برش داده میشود و تحت کشش قرار میگیرد. این پانلها از استحکام خوبی برخوردارند و در رنگ و ضخامتهای مختلف تولید میشود.مزایای این متریال سبکی وزن، سرعت بالای نصب، مقاومت بالا، قابلیت سشت وشو و … می باشد. اطلاعات کامل درباره نمای استرچ متال را مشاهده کنید.
نمای بایرامیکس
نمای بایرامیکس بهعنوان یک پوشاننده تزیینی برای داخل و خارج ساختمان مورداستفاده قرار میگیرد و بر روی انواع دیوارها با متریالهای مختلف اجرا میشود اما باید سطح زیر چرب، دارای گردوغبار، دوده و… نباشد. مواردی مانند؛ تنوع در طرح و رنگ، مقاومت، عایق، وزن سبک و… از ویژگی های این متریال می باشد. جهت کسب اطلاعات جامع از نمای بایرامیکس کلیک کنید.
نمای مونولیت
نمای مونولیت ترکیبی از ذرات مرمر، گرانیت، کوارتز و رنگهای طبیعی است که روان کنندهها و مواد ضد اشعه UV نیز به این ترکیب اضافه میشود. با توجه به اینکه سعی بر سبکسازی ساختمانها است نمای مونولیت گزینه مناسبی برای نماهایی که وزن از اهمیت بالایی برخوردار است می باشد. برای اطلاعات جامع از نمای مونولیت کلیک کنید.
نمای فایبر سمنت
فایبر سمنتها درواقع صفحات تقویتشده سیمانی هستند. در ساخت این صفحات از الیاف سلولزی، الیاف شیشه و مواد افزودنی دیگر استفادهشده است که در دستگاه اتوکلاو سخت میشوند. نمای فایبر سمنت مزایای متعددی دارد و به دلیل تنوع طرح و رنگ، میتواند با سلیقههای مختلف سازگار باشد. جهت اطلاعات تکمیلی از نمای فایبر سمنت کلیک کنید.
نمای اسپایدر
این نما ترکیب زیبای فولاد و شیشه است که فولاد بهعنوان سازه نگهدارنده و شیشه بهعنوان نما مورداستفاده است. شفافیت و روشنایی از مزیتهای بسیار مهم این نما است. در این نما چون از فریم استفاده نمیشود و بههیچوجه دید به بیرون را صلب نمیکند. محصول در نماهای ساختمانهای بلندمرتبه تجاری و اداری استفاده میشود. مزیت های این نما؛ ظرافت و زیبایی، عایق حرارتی و صوتی، مقاومت بالا، قابلیت شست و شو، تنوع در رنگ و … اشاره کرد. جهت کسب اطلاعات بیشتر درباره نمای اسپایدر کلیک کنید.
نمای سرامیک خشک
در واقع نمای خشک به نمایی گفته میشود که در ساخت آن دوغاب و ملات سیمانی استفاده نشود. نخستین بار در دهه 70 میلادی معمارانی در کشور آمریکا تصمیم به نصب سنگ بر روی نمای آسمان خراش های عظیم به روش خشک را گرفتند و در واقع علت طراحی این سیستم مقاومت نمای ساختمان در برابر نیروی شدید باد در ارتفاعات بود و این روش جدید مورد توجه بسیاری از معماران جهان قرار گرفت و درکشور ایران نیز این روش کاربردی در سال 70 شمسی برای اولین بار مورد استفاده معماران قرار گرفت. از مزایای این نما می توان به؛ سبک وزن بودن، سرعت بالای اجرا، مقاومت بالا، قابلیت شست و شو، مقاومت بالا در برابر آتش سوزی و … اشاره کرد. جهت کسب اطلاعات جامع از نمای سرامیک خشک کلیک کنید.
اگر نیاز به مشاوره رایگان درزمینهٔ نمای ساختمان دارید با شماره 05142222550 و یا 09913377500 تماس حاصل نمایید.
و یا بار ارسال عدد 5 به شماره 09913377500 همکاران ما در اولین فرصت با شما تماس خواهد گرفت.
همچنین می توانید از طریق تلگرام یا واتساپ با ما ارتباط برقرار کنید.
بسیار عالی بود. ممنون از مطالب خوبتان
ممنون از نظر شما. خوشحالیم که مطالب برای شما مفید بوده
سلام وقت بخیر
با توجه به اینکه سنگ تراورتن جذب آب بالایی داره آیا احتیاج به پیچ و رولپلاک کردن هست؟
درود بر شما وقت بخیر
در سال های اولیه اجرا نیازی نداره اما پس از گذشت چند سال نیاز هسا که این کار انجام بشه
در هر صورت بهتره بازم از متخصص های این حوزه سوال کنید
موفق باشید